25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Augusztusban rajtol a Stormgate korai változata

A stratégia előrendelői már július végén megkapják a játékot.

Írta: GeryG 3 hozzászólás

A Frost Giant Studiost olyan veterán fejlesztők alapították, akik korábban a StarCraft II-n és a WarCraft III-on is dolgoztak, vagyis lehet némi fogalmuk arról, hogy mi fán terem a jó RTS. A stúdió még 2021-ben jelentette be, hogy egy ingyenes stratégiai játékkal indítják pályafutásukat. Más kérdés, hogy azóta a jelek szerint az ingyenességet elvetették a készítők. A Stormgate-ről viszont most remek hírek érkeztek.

A játékban három frakció közül választhatunk majd: a Human Vanguard, az Infernal Host és az utolsóként a napokban leleplezett Celestial Armada. Előbbi a túlélésért küzdő emberiség, a második egy démoni földönkívüli faj, míg az utóbbi egy szuperfejlett csillagközi vándor nép. Mindegyik a Föld feletti uralomért fog küzdeni saját egységekkel, épületekkel és harcmodorral.

A Stormgate először early accessben fog megjelenni, ennek dátumát a napokban fedték fel. Eszerint a premierre augusztus 13-án kerül majd sor, ám azok, akik előrendelik a játékot, azok már július 30-án belevághatnak a Föld feletti uralomért folyó harcba.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate
  • Stormgate

Stormgate

Platform:

Fejlesztő: Frost Giant Studios

Kiadó: Frost Giant Studios

Megjelenés: 2024. augusztus 13. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

ghoosty
ghoosty [114]
Én valamennyire követem a fejlődését a játéknak és úgy néz ki, hogy a PvP játszmák ingyenesek lesznek.
Skin jellegű dolgokat vehetsz.
A kampány fizetős lesz és fejezetenként lehet megvásárolni.
Coop hősöket lehet még megvenni. Azt viszont nem tudom, hogy lesz-e egy alap hős ingyenesen, vagy ennek hiányában a teljes coop is fizetős lesz.
GeryG
GeryG [2301]
Jogos, valóban most úgy néz ki, hogy fizetős lesz. Viszont anno a bejelentésekor ingyenesnek hirdették meg. Plusz a Steamen a fórumban van egy FAQ, ahol konkrétan a következő áll:

"How much will Stormgate cost?

Stormgate is free to play and will offer optional ways to contribute in support of further content development. Stormgate will never feature pay to win content or NFTs."

Szóval nekem ez most így totál homály, hogy akkor mi a helyzet. Még nyomozok, hátha találok infót. A legvalószínűbb, hogy menet közben találták ki, hogy mégis fizus modellt választanak, mert a steames FAQ is 2022-es. És a hivatalos oldalon nincs róla semmi info a FAQ-ban, ami egyébként elég szűkszavú.
Gobiakos
Gobiakos [13223]
Lehet, hogy én értettem félre valamit, de nekem az 'ingyenes' és az 'előrendelés' szavak ugyanabban a cikkben kicsit furcsának hatnak. Épp ezért megnéztem steamen, és a játékért 25-60 eurót fognak elkérni, kiadástól függően. Ez nekem nem tűnik ingyenesnek.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)