Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A tűz hangja

2004.10.08. 18:40 | Dino | kategória: Mozi

A Tűzben edzett férfi (Man on Fire, hazai bemutató: október 7.) kemény és kegyetlen világot mutat: a Mexikóban megállíthatatlan bűnözést – még Denzel Washington sem a szokásos jófiút játssza benne. Ám Tony Scott rendező szerette volna, ha a filmben mégis ott a jóság, a megjavulás, a megváltás lehetősége. Ezért szerződtette Lisa Gerrard-ot.
Az elmúlt években az ő közreműködése szinte a filmsiker garanciája lett. Az énekesnő-zeneszerző, aki a Dead Can Dance formáció zenészeként lett híres, egyébént énekel gael, arámi és latin nyelven, mesekönyvet ír és turnézik, egyre többet dolgozik filmstúdiókban. A Baraka volt az első megbízása, azóta énekelt a Gladiátor-ban, A bennfentes-ben, A nap könnyei-ben, az Arthur király-ban és most A tűzben edzett férfi-ban. Különleges hangszerelései, ötletei, kelta népdalokat idéző hajlításai minden filmben jól felismerhetővé teszik.
Hogy minden műfajban otthon van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy A tűzben edzett férfi betétdala után következő filmes megbízása egy magyar produkciótól érkezett. A Sorstalanság-ban, Koltai Lajos rendezésében Ennio Morricone dalát énekelte fel – a Magyar Rádió stúdiójában. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló