Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Warner Bros. kétmilliárdja

2004.12.18. 23:53 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A Warner Bros. ismét filmtörténetet ír. A stúdió az első Hollywoodban, amely egyetlen év alatt több mint kétmilliárd dollár bevételt szerzett – jelentette be Veronika Kwan-Rubinek a cég forgalmazásért és Sue Kroll a marketingért felelős igazgatója.
A Warner Bros. Pictures International az idén jó néhány óriási sikert szállított a világ mozijainak. Az év Az utolsó szamuráj-jal kezdődött (nemzetközi bevétel: 344 millió dollár), ezt követte a Minden végzet nehéz (nemzetközi bevétel: 142 millió dollár, romantikus komédiák ritkán hoznak ilyen sokat), majd jött és hódított a Trója (nemzetközi bevétel: 364 millió dollár), a Harry Potter és az azkabani fogoly (nemzetközi bevétel: 539 millió dollár). Legújabb sikerük a Hosszú jegyesség (Very Long Engagement, hazai bemutató: 2005. február 3.), melyet Jean-Pierre Jeunet rendező és Audrey Tautou (az Amélie csodálatos élete alkotói) új együttműködése fémjelez. A film az idei év legnagyobb sikere Franciaországban, de még nagy sebességgel fut a mozikban a karácsonyi családi film, a Polar Expressz is. A legújabb siker: az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét (hazai bemutató: december 23.), mely az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi folytatása, az USA-ban több mint 40 millió dollár bevételt hozott premierje hétvégéjén, és valószínűleg az egész világon nagy népszerűségnek örvend majd.
Jövőre valószínűleg a Batman: kezdődik!, a Charlie és a csokigyár valamint a Harry Potter és a tűz serlege aratja majd a legnagyobb sikert. 2000 óta összesen 18 WB film gyűjtött a világ mozijaiban több mint 100 millió dollárt. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló