Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Ingyenes Online Középkori FPS(Source-teszt)

cygary | 2008.10.02. 14:21 | kategória: source-mod | 0 hozzászólás

http://www.age-of-chivalry.com/downloads.php Innen tölthető le ingyenesen a játék. A HL2:DM ellenében ami szintén ingyenes :D


Sokan szerettünk volna lovagok lenni, csak ha egy kis időre is. Ezért öltöztünk farsangkor béna jelmezekbe, ezért szerettük a Gyűrűk Urát, és ezért töltsétek le az Age of Chivalry modot.Mivel a múltkor gondok akadtak ezért a menetet leírom. A legtöbb mod a Half Life 2-re épít, ha mégse lenne meg(eredetiben.. :P) akkor az INGYENESEN letölthető HL2:DM-et töltsétek le amit a blogom linkgyűjteményében meg is találtok. Innentől kezdve szabad kezet kaptok körülbelül száz modhoz, ami egyenesen a My games-listából is indítható!

Mert lovagnak lenni olyan jó... Plána ha huszan vagytok!
Az AoC egy multiplayerre kihegyezett modifikáció, szóval single rész nincs is, igaz egyáltalán nem hiányzik. Az alapok egyszerűek, összesen három kasztunk van, mindegyiknek három három fegyverneme így impozáns számú, végülis kilenc kasztunk van.

Íjász
Borzasztó nehéz kitalálni hogy távollövő barátunk vaj' melyik fegyvereket használhatja. Felszerelkezhetünk egy rendes íjjal amit ugyan lövés előtt ki kell feszíteni, viszont cserébe gyorsabban tüzelhetünk mint újabb párjával az íjpuskával. Ennek a fegyvernek előnye hogy egyszerűen megnyomjuk a tűz gombot és már lövünk is, hátránya hogy az újratöltési idő hosszadalmas, így ha bebotorkáltunk a csata sűrüjébe bizony megszívtuk. Emellet választhatunk magunknak pajzsos, dárdás emberkét is.

Katona
A katonák könnyű páncélt viselnek, éppen ezért gyorsabbak és agilisabbak mint a nehézpáncélosok. A változatosság itt már nem oly nagy, pajzs mellé másodlagos fegyvernek választhatunk vágó és zúzó fegyvert, illetve egykezes dárdát is. A katonák kapnak egy csinos kis bombácskát is amivel kellemetlen perceket okozhatnak az ellenséges feleknek ha épp egy nagyobb csoportban támadnak.

Lovagok
Nos itt a hőn áhított kaszt, amely lassú mint a fene cserébe üt mint a veszett ló! Ugyanúgy vágó, zúzó illetve lándzsás karakterünk lehet mint a katonánál, csak itt jóval több ütést viselünk el mielőtt meghalnánk. Minden kasztnál van egy kis sárga csík lenn a képernyő alján ami erőnket mutatja, azonban itt a legfontosabb: ugyanis ha szaladni szeretnénk nem üthetünk, minden erőnkkel a futásra koncentrálunk 40 kilós páncélunkba, plusz minden ütés és védekezés is tovább meríti mércénkét, viszont egy ütésből mindenki megfekszik, és ha védekezünk alig sebződünk. Ha okosan használják az egyik legerősebb kaszt, bár kétségtelenül nem a legkönnyebb!

Most hogy kiveséztük a kasztokat térjünk is rá hogy mit kell itt csinálnunk. Nos a csata több terepen folyik: van itt éjszakai várostrom ahol egy nagy faltörőkost kell eljuttatnunk a várig, aztán nappali pálya is ahol egy hídért folyik a harc, és van hogy a katakombákba is le kell merészkedjünk.

Mindig két csapat van, akik kinézetükben különböznek csupán, tulajdonságaikban nem. Az egyik csapat támad, a másik pedig próbál védekezni, már ha tud. Mindkét oldal rettentő izgalmas, a támadók faltörő kos mögé bújva próbálják tolni a gépezetet, és kerülgetni az íjászok nyilait, míg a fentiek mindenféle hajítógépekkel és lőrések segítségével keserítik meg a lent szitkozódók életet. Apropó gépek!
Minden pályán akad pár, ezek egy része az ellenfelek ellen van(hajító és nyíllövő-gép) másik része pedig minket segít a továbbjutásban:mozgó erődök amelyekkel a védők falára mászhatunk fel és egyéb nyalánkságok.

A cél mindig ugyanaz: a támadóknak különböző objektumokat kell elfoglalnia, néha szétverni néha pedig megkaparintani őket. Bár nem túl reális élvezetes egy íjásszal beninjázni magad a zászlóig és megszerezni azt. Egyébként az egész játékra illik kicsit ez a kiforratlanság: a harc nagyjából abból áll hogy ki csap először. Sokszor másodpercekig kerülgetitek egymást míg az egyik beleüt a másikba. Persze az életbe se ötös kombókkal bombázták egymást a harcosok, csak kicsit furcsa a rendszer, de az élmény kárpótol amikor valakit hátulról, oldalról úgy eltalálsz hogy leszáll a feje :D

Kreativitás:8.9: Középkori multimeccs belsőnézetes ostrommal mindezt Half Life 2 motorjával. Le a kalappal!
Megvalósítás:6.4: Itt ott kicsit hiányos, a harcrendszer kiforratlan, valószínűleg ez a max amit ki tudtak hozni belőle, de a fejlesztés sosem áll meg és még így is élvezet nézni ahogy tizen szabdalják egymást!
Játékélmény8: Kerek nyolc, korrekt értékelés. Élvezhető, és néha tényleg úgy érzed mintha benne lennél a csatában.
Időtartam6: Amíg minden pályát ki nem próbáltam le se teszem, és aztán is visszanézek majd talán, bár egy idő után monoton.

Le a kalappal a srácok előtt, ötletes, mégha nem is teljesen minőségí munkát tettek az asztalra, ott a helye minden valamirevaló harcos gépén. Küzdjetek gyáva férgek!

Utolsó módosítás: 2008.10.02. 14:31

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.