25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Céginfo

Don't Nod

Don't Nod

A Dontnod Entertainment stúdiót 2008 tavaszán alapította Hervé Bonin, Aleksi Briclot, Alain Damasio, Oskar Guilbert és Jean-Maxime Moris. Első játékuk a 2013-as Remember Me volt, amely eredetileg kizárólag PlayStation 3-ra készült, és egy klasszikus szerepjáték lett volna. A Sony azonban idő előtt szerződést bontott a stúdióval, a játékra pedig a Capcom csapott le. Cserébe a projekt további támogatásáért a játék jogai a kiadóhoz kerültek, és még az alapvető koncepciót is átíratták akció-kalandjátékká.

A Remember Me nem aratott elég nagy sikert, hogy megalapozza a stúdió jövőjét. A francia Nemzeti Film- és Mozgókép Központtól (CNC) is kaptak támogatást, és bár 2014-ben csődről is érkeztek hírek, végül megszületett a Square Enix Europe-pal együttműködve a Life is Strange epizodikus kalandjáték, amellyel ténylegesen felkerültek a videojáték-fejlesztők világtérképére.

Ezt követően ismét műfajt váltottak és egy vámpíros szerepjátékot (Vampyr) tettek le az asztalra, amelyet aztán 2018-ban a Life is Strange 2 követett. 2020-ban további két kalandjáték érkezett tőlük (Tell Me Why, Twin Mirror). Következő nagy projektjük, a Banishers: Ghosts of New Eden fejlesztése 2019-ben indult.

A csapat 2022-ben változtott a nevük írásmódján, azóta Don't Nod néven működik a stúdió.

Játékok

Banishers: Ghosts of New Eden

2024. február 13.

PC, PS5, XSX

Red Mac Raith és Antea Duarte tragikus szerelmi története szellemekkel és démonokkal, no meg persze sok-sok akcióval és kőkemény morális döntésekkel.

» Játékadatlap: Banishers: Ghosts of New Eden

Harmony: The Fall of Reverie

Polly képes rá, hogy átlépjen a világunkból egy másikba, ahol megismerheti az emberiséget irányító erőket, a hatalmat, dicsőséget, káoszt, boldogságot és igazságot. A két világ közti egyensúly felborult, Pollyra vár a feladat, hogy ezt helyreállítsa.

» Játékadatlap: Harmony: The Fall of Reverie

Jusant

2023. október 31.

PC, PS5, XSX

Az emberi civilizáció után csak egy nagy sivatag maradt. A közepén egy gigantikus sziklával. Hősünk ennek megmászására indul.

» Játékadatlap: Jusant

Life is Strange

2015. január 30.

PC, PS3, PS4, X360, X1, iOS, Android

» Játékadatlap: Life is Strange

Life is Strange 2

2018. szeptember 27.

PC, PS4, X1

» Játékadatlap: Life is Strange 2

Life is Strange Remastered Collection

2022. február 1.

PC, Stadia, PS4, X1, Switch

A népszerű kalandjáték-sorozat első része és annak előzménytörténete teljesen megújult formában tér vissza.

» Játékadatlap: Life is Strange Remastered Collection

Lost Records: Bloom & Rage

2025. I. negyedév

PC, PS5, XSX

Négy gimis barát 1995-ben valami nagyon súlyos eseménynek a részeseivé válnak, amit inkább örökre eltemetnének magukban. Ezért huszonhét évig nem is találkoznak egymással, ám ekkor a titokra mégis fény derül.

» Játékadatlap: Lost Records: Bloom & Rage

Remember Me

2013. június 7.

PC, PS3, X360

» Játékadatlap: Remember Me

Tell Me Why

2020. augusztus 27.

PC, X1

» Játékadatlap: Tell Me Why

Twin Mirror

2020. december 1.

PC, PS4, X1

» Játékadatlap: Twin Mirror

Vampyr

2018. június 5.

PC, PS4, X1, Switch

» Játékadatlap: Vampyr