25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Microsoft Baseball 2000

Írta: Dino

A Microsoft is igen erősen jelen van a sportjátékok piacán, és nem csak az Európában népszerű sportok tekintetében, hanem az olyan, elsősorban Amerikára jellemző sportban is, mint a baseball. Legújabb ilyen játékuk a Microsoft Baseball 2000, mely egy színvonalas program, de mint játék, sajnos kicsit unalmas, és grafikailag is hagy kívánnivalókat maga után.

A bevezető nem hangzott valami pozitívan, de szerencsére a játék azért nem ennyire vészes. Többféle játékmódra van lehetőség, így végigjátszhatjuk az egész játékidényt egy csapattal, vagy játszhatunk egy-egy mérkőzést, illetve ún. home-run derbyt, melyben a cél minél több home-run-t ütni, azaz minél messzebbre ütni a labdát, bele a közönség soraiba. A teljes idény végigjátszása igen hosszú, ugyanis 162 mérkőzést tartalmaz.

Az irányítást nem olyan nehéz elsajátítani, jót ütni viszont annál nehezebb. Több fokozatot lehet beállítani a kezelés nehézségére, az egyszerűbbnél a program segít nekünk beállítani az ütés néhány paraméterét. A legegyszerűbb fokozaton tényleg gyerekjáték az ütés, a nehezen viszont már igen komoly feladat a labda elütése. Szinte minden egyéb feladatot a gépre bízhatunk, így a játékosok elhelyezését, és a bázisok közötti futás irányítását is, de nagyobb kihívás, és hatásosabb is, ha minél több dolgot mi vezérlünk.

A program az összes jelentős amerikai stadiont és csapatot tartalmazza, így játszhatunk például a los angelesi Dodgers stadionban a hazai csapat ellen a Yankees-szel. A mérkőzéseket természetesen egy riporter kommentálja folyamatosan.

Mint említettem, grafikailag nem éppen a legmodernebb a játék. Míg a játékosok kidolgozottságára nem lehet panaszunk, mindenkinek a valódi fényképe van az arcára helyezve, és a mozgás is elég jól van megoldva, a környezet ábrázolása viszont gyenge. Minden térbeliség nélkülözve van, már az eredménykijelző tábla is csak egy lap a távolban, a közönség meg egy kifeszített, elmosódott textúra. Emellett számos bug is maradt a programban. Az egyik ilyen, amikor a háttérképet teljesen elszúrja a program, másik képet tesz oda, és így bár a játékosok jó helyen állnak, a rossz kép miatt elég furcsa jelenet lesz a képernyőn (ld. a mellékelt harmadik képet).

Összességében a Microsoft Baseball 2000 egy szép baseball játék, mely nagyjából megfelelhet egy olyan játékos elvárásainak, aki kedveli ezt a sportot. Kár, hogy kissé igénytelen lett a háttérgrafika.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

76%
Pozitívumok
  • Szépen kidolgozott játékosok
Negatívumok
  • Gyenge környezeti grafika
  • Bugok

További képek

  • Microsoft Baseball 2000
  • Microsoft Baseball 2000
  • Microsoft Baseball 2000

Microsoft Baseball 2000

Platform:

Fejlesztő: WizBang!

Kiadó: Microsoft

Minimális rendszerigény: Pentium 133, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!