25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Re-Volt

Írta: Peac 2 hozzászólás

Roppant nagy remények fűződtek a játékhoz az előzetes hírekből következtetve, és nagy boldogság kijelenteni, hogy a játék szinte hibátlan.

A Re-Volt stílusát tekintve egy arcade autóverseny, mely a Gremlin kb. egy éve megjelent Buggyjához hasonlít: egy távirányítós autót kell minél kedvezőbb pozícióban célba juttatni az ellenfelek előtt. Egészen életszerű a téma, mivel már igen nagyszabású versenyeket is rendeznek az efféle autók és gazdáik számára. A játék sajnos nem avat be minket ennek a világnak minden problémájába, mint például az árak által szabott "póráz" sincs meg, és sajnos még tuningolni sem lehet a kis csodaautókat. A valós világban persze a határ a csillagos ég, ha erről a sportágról van szó. Szóval a játék mindezzel nem foglalkozik, de nem is olyan jellegűek a versenyek sem, mint az életben.

Érdekesebbnél érdekesebb helyeken lehet próbára tenni a könnyed mozgású autók képességeit. Az érdekes helyek közé tartozik például a múzeum, a szupermarket és a "vasárnap délutáni" kisváros is. A versenyben a legnagyobb kihívás nem is a biztonságos és pontos vezetés, hanem a segédtárgyak jó alkalmazása. Ezek közé tartozik például a vízbomba, a rakéta vagy a magunk mögé kiengedhető olajfolt. És hogy az élet ne menjen simán, ezeket természetesen ellenfeleink is használják. Szóval a játék pont a megfelelő nehézségre van beállítva, mivel nem is túl nehéz, de nem is unalmasan könnyű. Ami viszont érdekes, hogy az autók nem sérülnek, akármit művelünk velünk. Ez egy kicsit érdekes. Legalább egy-két kerékelhagyást bele lehetett volna kalkulálni, de ha így lenne, valószínű, az volna a bajunk, hogy állandóan kitörik a kerék. Szóval, jól van ez így, ahogy van.

Amit még szerencsének könyvelhetünk el, hogy az izgalmas és jól sikerült játszhatósághoz ragyogó grafika párosul és még a fizika is remek a programban. Amire elsők között figyeltem fel, pont az a dolog, amire azt hittem, hogy a Carmageddon TDR 2000-ben fogjuk látni először. Nevezetesen miről is van szó? Az autó tetején található antenna a durvább kanyarokban kileng, így van ez a keményebb gázadásoknál és fékezéseknél is. És mindez természetesen jó hanghatások mellett.

Összegezve azt mondhatjuk el a játékról, hogy megérte a várakozást és feltételezhetjük, hogy egy-két hónapon belül minden háztartásban nélkülözhetetlen lesz.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

87%
Pozitívumok
  • Élvezetes versenyek
  • Kiváló grafika
Negatívumok
  • Kevés rendelkezésre álló autó
  • Tuning-lehetőség hiánya

Re-Volt

Platform:

Fejlesztő: Acclaim Studios - London

Kiadó: Acclaim Entertainment

Minimális rendszerigény: Pentium 200, 32 MB RAM, 4xCD-ROM, 4MB-os 3D gyorsító

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

feli 1234566
feli 1234566 [3]
szia azt szeretném meg kérdezni hogy nem tu tudnátok e meg mondani hogy kella re-volttal multiban játszani?elöre is koszi a segitséget.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)