Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Tomb Raider II: Golden Mask

1999.06.07. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az előző epizódhoz hasonlóan az Eidos a Tomb Raider II-t is kiadta olcsó kategóriájú programjai között, az ún. Premier Collection sorozatban. Azonban hogy legyen valami csábító az újrakiadásban azoknak is, akik már megvették az eredeti verziót, most is kiegészítették a játékot egy plusz CD-vel, így az eredeti programot tartalmazó korong mellett egy további CD került a dobozba, melyen négy vadonatúj szint található.

Tomb Raider II: Golden Mask

Az új epizód alaphelyzete a következő: Lara kutatásai során egy fényképet talál, mely a Bering-tenger egyik szigetén készült egy bálnavadászról, aki a kezében egy különös dolgot tart, mely leginkább egy ősi arany maszkra hasonlít. További keresgélés után egy 1945-ből származó újságcikk is előkerül az alaszkai aranylelőhelyekkel kapcsolatos konfliktusról, valamint egy orosz feliratozású térkép, feltételezhetően egy titkos katonai bányáról. Lara persze rögtön elindul, hogy megtalálja a maszkot, ami valószínűleg Tornarsuk arany maszkja, ami speciális energiát ad viselőjének.

Az első szint a Bering-tengeren kezdődik, Larát ledobják egy helikopterről, egy jégmező kellős közepére, illetve pontosabban a mellette lévő tengerbe. Egy bálnával való küzdelem után indulhatunk felfedezni a területet, ahol a tigriseken és sasokon kívül orosz zsoldosokkal is találkozhatunk, és bizony egyikük se fogad valami barátságosan. A zsoldosok az A.V.A.L.A.N.C.H.E. fedőnevű szervezet tagjai, és természetesen ők is az arany maszkot keresik. A titkos létesítmény belsejébe vezető kalandok során motoros szánok is segítségünkre lesznek. A következő három szinten tovább folytatódik a maszk keresése, és a harc a zsoldosok ellen.

Tomb Raider II: Golden Mask

A történet tehát izgalmasnak mondható, nehezen lehet abbahagyni a játékot, de néhány csapda is van, azaz néha nem mindegy, milyen sorrendben járunk be egy területet, mert nem lehet bárhonnan bárhova eljutni, és ha például nem nyitottunk ki korábban valahol egy ajtót, lehet, hogy zsákutcába jutunk, és nem marad más választás, mint a legutolsó kimentés visszatöltése. Ez azt is jelenti, hogy mindenképpen érdemes sűrűn menteni a játék során.

A játék engine-jén semmilyen változás nem történt, a megszokott hibák ugyanúgy megvannak (pl. Lara lába "belelóg" a falba, simán keresztül tudunk sétálni legyilkolt ellenfelünkön, stb.). Ez azonban nem változtat azon, hogy további órákra lekössön a történet, és a kihívás a szintek teljesítésére. Mindegyik pálya kb. 1-2 órányi játékot jelent, persze gyakorlottság kérdése, hogy milyen sokáig szórakozunk el egy-egy ellenségnél, vagy milyen hamar jövünk rá, hogy merre kell továbbmenni.

Tomb Raider II: Golden Mask

A játék zenéje és a hangok is maradtak a régiek, újdonságok terén tehát a pályákon kívül abszolút semmit se találhatunk az új változatban. Legalább pár új animációt mellékelhettek volna, azonban úgy tűnik, ehhez már lusták voltak a Core Designnál.

A Golden Maskot elsősorban azoknak tudjuk ajánlani, akik lemaradtak a Tomb Raider II-ről, és most szeretnék ezt pótolni. Az új pályákat folyamatosan rakják fel a Core Design homepage-ére, így aki hozzá tud férni az internethez, az ingyen hozzá tud jutni a Golden Mask új szintjeihez. Jelenleg a második pályánál tartanak, mely tőlünk is letölthető. ■

értékelés

Tomb Raider II: Golden Mask

Pozitívumok
  • Új pályák izgalmas történettel
Negatívumok
  • Nincs semmi újítás
Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM
8,2
Tomb Raider II: Golden MaskTomb Raider II: Golden Mask

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló