25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Aliens versus Predator

Írta: Đuke

Az utóbbi időkben szép számmal jelennek meg first-person stílusú akciójátékok, melyek közül a SiN, az Unreal és a Half-Life triász tűnik a legjobbaknak. Bizony-bizony, úgy tűnhet, hogy a Quake III Arenáig nem is fog jelentkezni igazi trónbitorló. Nos, ilyen gondolatokkal töltöttem be először az Aliens vs Predator című programot. Még az elején eltűnődtem, hogy vajon a Predatornak mi köze van a teljesen más sorozathoz tartozó Alienekhez. A választ egy tíz évvel ezelőtt indult képregény-sorozat jelenti, melyben mind a két összetevő szerepel. Az első meglepetés akkor ért, amikor megláttam, hogy a játékban háromféle szereplő "bőrébe" bújhatunk. Lehetünk egy "mezei" Alien, vagy katona esetleg maga a Predator is.

Mind a három fajnak külön képességei vannak, melyeket nagyon jól ki lehet használni. Az Alien nemcsak a falon tud mászkálni, de sok egyéb képességei mellett a sötétben is kitűnően képes látni, és a farkát is igen nagy hatással tudja csapkodni. A katona fegyverkészletét folyamatosan bővítheti, tud kilőni világítórakétát is, ha túl sötét van, és pl. használhatja a jetpackét, mellyel lebegve közlekedni is tud. Véleményem szerint a Predator az, aki a legtöbb dolgot tudja és a legsokoldalúbb. Szinte tökéletesen ugyanazokat a dolgokat tudja, mint a filmben, és a vére is ugyanúgy foszforeszkál zölden a sötétben. Rengeteg mindenre képes. A fején elhelyezkedő sisak segítségével tud zoomolni, hőérzékelőre kapcsolni (ilyenkor kékké változik minden, de jól fogunk látni a sötétben, ha pedig a shoulder cannont használjuk, az automata célzórendszer bekapcsol, amikor hőt érzékel). Ezen kívül tudunk még egy nézőfunkcióra átkapcsolni (ilyenkor piros lesz minden, és az Alieneket fogjuk tudni jobban észrevenni), és a láthatatlanságra is képesek vagyunk. Van dárdavető fegyverünk (spear gun), pisztolyunk, az előbb említett karon elhelyezkedő lézer (shoulder cannon), és még egy pár dolog. Ha eltalálnak, akkor természetesen az árulkodó nyomot is magunk után hagyjuk.

Mindhárom fajhoz külön küldetéssorozat tartozik, saját történettel, hat-hat epizódra osztva. Mindegyiket úgy állították össze, hogy elég izgalmas legyen, és ez sikerült is. Ezeken kívül van még 5-5 bónusz pálya, valamint egyperces "szabaduló" feladatok.

Személy szerint a fényhatások és a grafika nagyon tesztett. A hangok is kitűnőek, elég változatosak, és a különféle effektusokat (pl. vérfröcsögés) is kiválóan oldották meg a program készítői.

Összefoglalva, annak ellenére, hogy a tesztelésre kapott program még csak béta verzió, azt kell mondanom, hogy majdnem beállhatna a triászok mellé. Lehet, hogy a kész játék láttán a "majdnem" szót törölni fogom. Nagyon várom.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Aliens versus Predator
  • Aliens versus Predator
  • Aliens versus Predator
  • Aliens versus Predator
  • Aliens versus Predator

Aliens versus Predator

Platform:

Fejlesztő: Rebellion

Kiadó: Fox Interactive

Forgalmazó:

Minimális rendszerigény: Pentium 200 MMX, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!