Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Invictus: In the Shadow of Olympus

1999.10.25. 00:00 | szerző: Phoenix | Előzetes

Az Invictus latinul annyit tesz: legyőzetlen. Az Interplay új játéka a görög mitológia környezetében zajlik. A cselekmény ott kezdődik, ahol Homérosz Odüsszeiája befejeződött. Az Olümposz istenei hevesen hitatkoznak, ahogyan ezt megszokhattuk tőlük. Athena, a háború és a bölcsesség istennője azzal kérkedik, hogy egy közönséges halandóból, azaz Odüsszeuszból legyőzhetetlen hőst faragott. Ám Poszeidón ezt nem egészen így gondolja, és azt híreszteli, hogy Odüsszeusz csak a vakszerencsének köszönhetően maradt életben, és hogy Athena nem tudná ezt megismételni, még ha az isteni mivolta, a halhatatlansága függne tőle, akkor sem. Athena ezt kihívásnak veszi, és boldogan el is fogadja.

Invictus: In the Shadow of Olympus

Itt lép be a játékos a képbe. Maga mellé kell állítania a leghatalmasabb hősöket, hogy a segítségükkel örökre helyet foglalhasson az Olümposz tetején. A játék azonban nem egy hagyományos real-time stratégia, abban a tekintetben, hogy nincsenek benne erőforrások, azaz nem kell bányászni, vagy a pénzzel törődni. A cél az, hogy csapatunkat úgy irányítsuk, hogy azok mindig győztesen kerüljenek ki a csatákból. Azonban nem árt jól vigyázni az emberekre, hiszen ők kísérik végig a játékost a küldetések során, így bármelyikük elvesztése nehezebbé teszi a feladatot.

A játékos csapatát több mint harmincféle karakterből állíthatja össze. Ezek mindegyikének van egy-egy speciális képessége. Például a Gorgó kővé tudja változtatni az ellenséget, a Hárpia pedig mérgező karmokkal rendelkezik. A játékos új egységeket is toborozhat a kaland során azok közül, akikkel találkozik. A parancsainkra váró tíz legendás hős közül, mint például Herkules vagy Akhilleusz, a játékos négyet tud majd egy-egy küldetés során csatába küldeni. Ezen a hősök mindegyike emberfeletti erővel rendelkező harcosok, melyek az istenekhez esdekelnek speciális képességekért.

Invictus: In the Shadow of Olympus

A játékos a tökéletességig fejlesztheti csapatát egyjátékos módban, hogy aztán kellemetlen meglepetéseket szerezhessen vele ellenfeleinek multiplayer módban. A játék világát a 3D és a voxel technika kombinációjával hozzák létre, nem mindennapi részletességgel ellátva. A játékteret tetszés szerint dönthetjük, forgathatjuk, és zoomolhatjuk. A támadóalakzatot formálhatjuk például ék alakba vagy vonalba, hogy fedezni tudjuk a bevonuló utánpótlást. Az NPC-kkel való kapcsolattartás is fontos a győzelemhez, a játék elejének cselekménye befolyással lehet a későbbiekre.

Az Interplay 14 ° East részlege a Quicksilverrel karöltve fejleszti a programot, és ha minden jól megy, ez év telén fog megjelenni. ■

Invictus: In the Shadow of OlympusInvictus: In the Shadow of OlympusInvictus: In the Shadow of OlympusInvictus: In the Shadow of Olympus
Invictus: In the Shadow of Olympus
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Invictus: In the Shadow of Olympus

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló