Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Urban Chaos

1999.11.24. 00:00 | szerző: LeMon | Előzetes

Egyszer már volt egy rövidke előzetes az Urban Chaosról, de az akkori információk alapján csak körvonalakban tudtuk leírni a játékot. Most már változott a helyzet, valamivel többet elárultak már a fejlesztők a játékról. A Mucky Foot egy teljesen új 3D motort készített programjához. Ez az új motor lehetővé teszi, hogy a játék környezete még realisztikusabb legyen, mint a valóság.:) Legalább is a fejlesztők így szeretnék.

Urban Chaos

Mivel alapjában véve egy külsőnézetes kalandjáték lesz, arcade és akció elemekkel, a környezetet a lehető legrészletesebben kidolgozták. A játékos a város minden épületét megmászhatja és felderítheti. Minden objektum használható lesz valamilyen szinten, és mindennek meg lesz a saját fizikai tulajdonsága. A napszakváltakozáson kívül az időjárás sem lesz állandó. Az estéket a lámpák fényei színesítik, a távolságot köd szűkíti le, és mindezeket volumetrikus hatásokkal érik el. A realisztikusságot csak növelni fogják a vetett árnyékok, és egy új technológia, a "crinkle" (gyűrődés). Ez nagyjából egy displace-es felületet jelöl, vagyis az objektum megkapja a maga kis textúráját, és egy másik felületet, melyen a különböző mélyedések vannak jelölve. A képeken össze lehet hasonlítani az eredményt, elég hatásos Természetesen a készítők figyelembe veszik a gyengébb gépek használóit, és ez a funkció ugyanúgy kikapcsolható lesz, mint bármelyik effektus.

A játékos egyébként nem csak a város felfedezésében kap szabadságot, hanem ő választhatja meg a játék menetét is. Lesznek küldetések, melyek inkább akciózásról szólnak, de lesznek olyan küldetések is, melyekben fel kell kutatni valakit, és ilyenkor, mint egy kalandjátékban irányíthatjuk hősünket. A szereplők animációi szintén a legnagyobb részletekig ki vannak dolgozva. Rengeteg féle támadást használhatunk a verekedéseknél, és itt is ügyeltek a realitásra, hogy minél finomabban, és lendületesebben mozogjanak a figurák.

A játékban egyébként két szereplő, két rendőr közül választhatunk. Egyikük Darci, akit már a játékból vett képekből már jól ismerünk, a másik szereplő egy Roper, kinek személyét egyelőre homály fedi. Használhatunk majd járműveket, a tájékozódásban pedig a GPS (Global Positioning System) segít. Ez egy kijelző lesz, a képernyő bal sarkában, ami mutatja a használatban lévő fegyvert, ez lehet pisztoly, puska, kés, baseball-ütő stb., mutatja az életerőnket, az időt, valamint tartalmaz egy kis szenzort, ami a közelben lévő személyeket jelzi.

Röviden ennyi az az információ, amivel jelenleg szolgálni tudunk erről az ígéretes programról. A játék megjelenése decemberre várható. ■

Urban Chaos
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Urban Chaos

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló