25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Star Wars: Battle for Naboo

Írta: Viper

Nemrégiben a LucasArts úgy döntött, hogy a Nintendo 64-re már korábban megjelent Battle for Naboo játékot megjelenteti PC-n is. Az új kiadást a Factor 5-val közösen fejlesztik, és várhatóan 2001 májusában kerülhet a játékosok elé.

A Battle for Naboo stílusát tekintve a Rogue Squadron vonalát követi, vagyis ismét egy hangulatos akció-kalandjáték van készülőben, most az Episode I világában. Ellenfeleink tehát a Kereskedelmi Szövetség harci droidjai, robot vadászai, tankjai, és egyéb harci gépezetei lesznek. A 16 szintből álló játékban a Baljós árnyakból megismert járműveken és helyszínen kívül jópár újdonsággal is találkozhatunk, mint például Theed utcái, vagy a környékbeli hófedte hegycsúcsok.

Az alapszituációt ugyan a mozifilm adja, de maga a történet teljesen eredeti. A játékos Gavyn Sykes hadnagy szerepét veheti át, aki egy fiatal és elszánt Naboo katona. Annak érdekében, hogy megmentse Naboo világát, meg kell tanulnia kezelni egy sor különféle járművet, köztük a gyors N-1 űrhajót, egy erős fegyverzettel ellátott STAP-ot, egy lopott ágyúnaszádot, vagy a mozgékony Gian robogót. Minden egyes járműnek más-más az erős és a gyenge oldala, valamint a fegyverzete, így csak ezek kitapasztalásával érhetünk el sikereket.

Gavyn küldetései egyrészt a Naboo bolygón, másrészt a közeli űrben játszódnak. Ezek során különböző légi és szárazföldi feladatokat kell végrehajtanunk, amelyekben akárcsak a Rogue Squadronban, számos rejtett felszerelés, fegyver, és jármű segíti a Kereskedelmi Szövetség elleni harcot.

A Nintendo 64-es változathoz képest a PC-s verzió azért átmegy egy kis változáson. Egyrészt egy teljesen új kezelőfelület készül hozzá, másrészt a játék felbontása is sokkal jobb lesz, illetve számos új textúrával is találkozhatunk. A képeket elnézve már most látszik, hogy a látványvilágra nem lesz panaszunk, úgyhogy ha a hangulat is legalább olyan jóra sikerül, mint a Rogue Squadronban, akkor újra egy könnyed, de izgalmas játék vár ránk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Star Wars: Battle for Naboo
  • Star Wars: Battle for Naboo
  • Star Wars: Battle for Naboo
  • Star Wars: Battle for Naboo
  • Star Wars: Battle for Naboo
  • Star Wars: Battle for Naboo

Star Wars: Battle for Naboo

Platform:

Fejlesztő: LucasArts

Kiadó: Activision

Megjelenés: 2001. április

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!