Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Blade

1999.03.11. 00:00 | szerző: Jay [PCD] | Előzetes

Miközben letörlöd a vért a kardodról, arra gondolsz, hogy bármilyen fáradt is vagy fel kell menned az előtted álló lépcsőn. A már holtan lábaidnál heverő troll több erőt vett ki belőled. mint számítottad, és a válladon tátongó seb pedig már elviselhetetlenül ég. Megiszod az utolsó gyógyitalodat is, ez legalább egy kicsit enyhíti a fájdalmaidat. A lépcső elvész a sötétbe, a még sebetlen kezeddel leemelsz egy fáklyát a falról, és elindulsz felfelé.

Blade

Épphogy csak felértél a lépcső tetejére, a hátad mögül hallatszó szörnyű dühkiáltásokra leszel figyelmes. Egy csapat ork az, amelyek eddig csöndben követett, de halott vezetőjük láttán bosszúra vágynak.

Nincs elég hely, hogy előhúzd a kardodat. A fáklyád lobogó fényében hordókat veszel észre. Szemvillanás alatt dobod el a fáklyát, és megmarkolod a hozzád legközelebb eső hordót. Ahogy az orkok a lépcsőn felfelé rohannak, még a maradék erőddel lehajítod a hordót, amely szerencsédre elrepíti támadóidat. Az ütközés következtében a hordó egy a sarokban álló lámpásnak ütközik. A lámpás meginog, majd hatalmas zajjal a közelben álló asztalra bukik, lángoló szenet kiöntve magából. A fény lassan elalszik, teljes sötétségbe borítva a termet. Örülsz, hogy megmenekültél, de nem sokáig leszel biztonságban...

Blade

A Gremlin Interactive Blade-je sokkal több, mint egy új 3D-s kalandjáték. Az eddig megalkotott legsokoldalúbb és legrészletesebb 3D-s környezetével, valósághű és egyben gyönyörű fantáziavilágba repít téged, amely tökéletes szórakozást biztosít, és felejthetetlen órákat garantál. A Blade a spanyol Rebel Act fejlesztőcsapat első programja, és bátran kijelenthetjük, hogy a két év fejlesztés egy perce sem veszet kárba!

Blade a klasszikus szerepjátékokra épül, ezt egészíti ki a tökéletes, de nem túl bonyolult felület, amely az ellenfelekkel való harc felvételét teszi lehetővé.

Blade

A játékot a lehetséges négy hős egyikével játszhatod, akiket a külön beállítható erőségek és gyengék tesznek egyedivé. A játék nagyban változik a választott karaktertől függően. Az amazon ruganyos, de a négy közül a leggyengébb. A törpe emberfeletti erővel rendelkezik, és nagyon ügyesen bánik a bárddal, kis lábai viszont a menekülést szinte teljesen lehetetlené teszik. A barbár meztelentestű kevés ésszel megáldott harcos, szinte csillapíthatatlan gyilkolás vággyal. Végül pedig a lovag, a mindentudó (kezdőknek ajánlott).

A Blade engine, más játékokkal szemben, képes tökéletes hátteret biztosítani a játékhoz. A küzdelem színteréül kis falvak, széles völgyek és erdők, valamint óriási várak szolgálnak. Találkozhatunk továbbá vulkánokkal, Azték templomokkal stb. . Minden szint tökéletesen kidolgozott és részletekbe menően élethű.

Blade

A környezetet a víz tükröződése, a füstöt szimuláló effektusok és a változó időjárási viszonyok teszik még valódiabbá. A játék során több mint háromszáz tárggyal találkozhatsz, amelyek többségét felveheted és használhatod. Küzdhetsz karddal, fejszével, de ha úgy adódik, ellenfeleidre ráboríthatod az asztalt, rádobhatod a széket, vagy esetleg inkább egy hordót gördítenél rájuk? Felvehetsz mágikus tárgyakat is, és a birtokodba kerülhetnek az igazán látványos fáklyák és lámpák is!

A 17 különböző szint gazdag világában váltakozó küldetéseket kell végrehajtanod (valakinek a meggyilkolásától kezdve, az adott helyzetből való menekülésig mindenféle célkitűzésed lehet).

Blade

Lehetőséged van tudásod összemérésre lokális hálózaton, vagy az Interneten keresztül.

A járték természetesen 3D-s kártyákat külön támogatja, ha rendelkezel eggyel, akkor a játék még gyorsabb és szebb lesz. A dinamikus megvilágítás tökéletes és egyes megnyilvánulásai egyedülállóak.

Blade

A Blade-ben szereplő szörnyek kimondottan okosak. Csapdákat állítanak fel, üldözőbe vesznek, taktikai szempontokból elmenekülnek vagy elrejtőznek. Figyelmesek lesznek zajokra, pl. ha egy szörny meghallja, hogy a felette lévő szobában küzdenek, akkor biztos lehetsz benne, hogy feljön és utánanéz.

A küzdelem során 5 féle támadó és védekező mód közül választhatsz, továbbá minden egyes karakter rendelkezik egyéni specialitásokkal (a barbár például fejvesztve tud küzdeni).

Blade

Ellenfeleid a kapott sérüléstől függően küzdenek tovább. Ha a fejét találod el a kardoddal, akkor azon nyomban meghal, ha a kezére méred a vágást, akkor az leesik, de ha egy nyilat lősz a lábába, akkor térdre esve folytatja a harcot. ■

BladeBladeBladeBlade
Blade
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Blade

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló