Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Messiah

1998.09.13. 00:00 | szerző: Chris [PCD] | Előzetes

A program főszereplőjének, Bobnak, aki egy duci, angyal-szerű kerub kis szárnyakkal, van egy isteni küldetése: megtisztítani a Földet a bűnösöktől. Fegyvere az a képesség, mellyel képes megszállni bármilyen teremtmény lelkét és átvenni az irányítást annak teste felett. Ezen teremtmények képességeit és fegyvereit használva kell teljesítenie a 6 óriási méretű pályát, melyekben logikai feladatok mellett sok véres jelenetben is részt kell vennünk. Természetesen, a végére marad még egy leszámolás magával a Sátánnal is...

Messiah

Bob a játékban 20 teljesen különböző karakter lelkét képes megszállni: a genetikailag módosított fakabáttól (gyk. rendőr), az utcalányokon és striciken keresztül egészen az agynélküli behemót szörnyekig. S miközben Bob teljesíti a küldetését a bűnösök felett, az alkotók nem fukarkodtak a kemény, véres akciókkal sem: nézzük, mit is mond a cég a játékról:

"Dobj egy kést vagy lándzsát az ellenedbe és nézd ahogyan az kiáll belőle"
"Fejezd le vagy öld meg ellenedet és figyeld hogyan próbálja magát biztonságba vonszolni"
"Használj géppuskát, kézigránátot vagy rakétahajtású szigonyt a piszkos munka elvégzésére"
Lehet, hogy a hittanórákon mégsem lesz kiegészítő tananyag ez a program... Ami viszont a készítők kreativitását dicséri az az, hogy a pályák minden karakterrel másmilyen úton-módon oldhatók meg, ezáltal szinte végtelen számú variációt biztosítva a szintek teljesítésére. Nincs két egyforma megoldás!

Messiah

A program grafikája a tökéletesség határait súrolja. Egy újfajta grafikai eljárással, bizonyos RT-DAT (Real Time Deformation And Tessellation) segítségével a pályák és a karakterek olyan valóságosak, mint még soha. A kiadott ismertető szerint miden egyes 3D objektum 500-szor több poligont tartalmaz, mint a Quake II vagy a Tomb Raider II, sokkal többet, mint akármelyik PlayStation játék. Külön érdemes megfigyelni a szereplők bőrét, mely lenyűgöző, tisztán kivehető a gerincoszlop illetve a mellek, a hónalj tökéletes kivitelezéséről már ne is beszéljünk; illetve a nagyszerű fény-árnyék effektusokat.

A program szolgáltatásai közé tartozik továbbá a force-feedback technológiájú joystickek támogatása. A 3D-s hanghatásokon túl a zenét az amerikai Fear Factory együttes szolgáltatja (ők készítették a Carmageddon soundtrackjét is), gondoskodva a program hangulatának megfelelő muzsikáról.

Messiah

Összefoglalva elég jó kis program a Messiah, s nemcsak a szuper grafikája, hanem a nagyszerű és egyedi alapötlet és a remek kivitelezés miatt is. ■

MessiahMessiahMessiahMessiahMessiahMessiah
Messiah
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Messiah

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló