Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

North vs South

1998.09.25. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Az Interactive Magic cég '98 novemberére tűzte ki a North vs. South stratégiai játékának kiadását, amelyben az Amerikai Polgárháború keleti hadjáratainak válhatunk részeseivé. A Great Battles elnevezésű sorozat ezen tagja is valós történelmi háttérre épül, ezért természetesen a hadszínterek is megfelelnek a valóságnak, így a 10 hosszú hadjárat során részletesebben is megismerkedhetünk a polgárháború színtereivel. Sőt nemcsak a színterekről, hanem az eseményekről is igen részletes ismertetőt találhatunk, aminek segítségével tökéletesen beleilleszkedhetünk az események sodrába.

A játékmenet során az északiak vagy déliek hadvezérévé válhatunk, és számos gyalogsági, tüzérségi, és lovas egységet vezényelhetünk az ellenünk felállított csapatok ellen. Mindegyik különböző típusú csapathoz egyedi animációk is tartoznak, amint azok pozíciójukat változtatják, vagy éppen egy ellenséges osztagot készülnek lerohanni. A különböző csatákat a legváltozatosabb helyeken vívhatjuk meg, pl. széles mezőkön, sűrű erdőkben, sziklás hegyeken, vagy veszélyes mocsarak mellett.

Választhatunk, hogy a gép vezette ellenséges csapatok ellen szeretnénk küzdeni, avagy inkább egy másik játékos stratégiai tudását részesítjük előnyben, és helyi hálózaton, vagy Interneten keresztül játszunk. A program grafikai kivitelezése valószínűleg elmarad majd a legszebben kimunkált játékoké mögött, mindez azonban nem hinném, hogy a történelmet kedvelő jövendőbeli hadvezérek kedvét szegné. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló