Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Resident Evil 2

1999.01.25. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

1996-ban jelent meg a Capcom által készített Resident Evil, mely akkoriban nem aratott osztatlan sikert. A horror témájú 3D akciójáték ugyanis csak 3D gyorsítóval futott, akkoriban pedig még rettentően magas áruk miatt nem voltak annyira elterjedtek a 3Dfx és egyéb kártyák.

Resident Evil 2

A játék folytatását pár hónapja adták ki PlayStationre. Ez a verzió elég jól szerepelt eladások szerint, és most elképzelhető, hogy a PC-s verzió is sikeresebb lesz. A készítők most már gondoltak arra, hogy nem biztos, hogy mindenkinek van megfelelő 3D gyorsítókártyája, így egy P166-oson akár gyorsítókártya nélkül is futtathatjuk majd a programot. A jelenleg piacon lévő gyorsítókártyák közül pedig majdnem mindet kezelni fogja a játék, a különböző Voodoo chipektől kezdve az NVIDIA Riva chipjén keresztül az S3 Savage 3D-ig mindenféle chippel futni fog a Resident Evil 2.

A játék története az előző rész folytatása. A rejtélyes T vírus, mely az előző részben egy vidéki ház lakóit húsevő zombikká alakította át, Raccoon City felé terjed. Főhősünket két szereplő közül választhatjuk ki: irányíthatjuk Leont, az újonc rendőrt, vagy Claire-t, aki eltűnt bátyját keresi. Az utcákon rengeteg emberrel futhatunk majd össze, de senkiben se igazán bízhatunk meg, nem lehet ugyanis tudni, melyiküket fertőzte meg a vírus.

Resident Evil 2

A történet tehát nem kevésbé lesz félelmetes, mint az az előző részben volt, sőt, a modernebb grafikai megvalósításoknak köszönhetően még rettenetesebb megvilágításba helyezik az egészet. Soha se lehet majd tudni, mikor jön szembe egy újabb zombi vagy valami még borzasztóbb szörnyeteg.

A játék 18 éves korhatárral fog a boltokba kerülni, a tervek szerint márciusban. ■

Resident Evil 2Resident Evil 2Resident Evil 2
Resident Evil 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Resident Evil 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló