Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Saitek R100 kormány

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Saitek a kispénzű PC felhasználókra gondolt az R100-as kormánnyal, hiszen nem mindenki engedheti meg magának a 30-40 ezer Forintos force feedbackes kormányokat, viszont meg kell adni a lehetőséget nekik is, hogy élethűbb körülmények között játszhassanak az autószimulátorokkal.

Az R100 kormány egy nagyon kis talpazatra épült, de masszív, összességében véve kényelmes kormány, kerek kormánykerékkel. A rögzítése egyszerű, egy gyorsszorítóval foghatjuk az asztallaphoz. A kormány fogása majdnem teljesen jó, kár, hogy a hüvelykujjaknak kialakított mélyedés kicsit éles. A kormányon két gomb található, melyeket a hüvelykujjunkkal nyomogathatunk. A tengelyen található még két kar, melyek elég nagyméretűek, és minden helyzetben kényelmesen elérhetőek. A dobozban pedál is található, melynek alapja sajnos igen kicsi, emiatt nem marad stabilan a földön. Hiába nagyméretű rajta a két - amúgy egymáshoz elég közel elhelyezkedő - pedál, a parkettán gyakran elcsúszott lábam alól az egész. Ez a probléma megoldható azzal, ha például szőnyegen játszunk, vagy teljesen a falhoz rakjuk a pedálokat, esetleg óvatosabban használva azokat.

A kormányhoz nem mellékeltek drivert, mivel az szabványos kéttengelyű, négygombos joystickként üzemel, így a meghajtót a Windows 95/98 alaphelyzetben tartalmazza, elég annak a CD-jéről telepíteni, és már üzemel is az R100.

Autós játékokkal tesztelve a kormány elég jól szerepelt, az irányítással nem volt gond, talán a maximális elfordulási szöget lehetne kifogásolni, ugyanis az 180 fok alatti. A pedálok érzékenysége is jó volt, csak az elcsúszásuk volt kissé zavaró. Nettó 15900 Forintos árával a Saitek R100-at azoknak tudnám ajánlani, aki szeretne kormánnyal játszani, de nincs háromszor ennyi pénze erre a célra, melyből egy komolyabb, force feedbackes vezérlőt vehetne. ■

Saitek R100 kormány

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.