Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

BaSys nap Budaörsön

Egy egésznapos rendezvény keretében ismerhettük meg a BaSys Kft. által forgalmazott új termékeket.

2001.05.21. 00:00 | szerző: Dino | Egyéb

A BaSys Kft. egy egész napos rendezvény keretében a budaörsi Holiday Inn Hotelben ünnepelte tízéves születésnapját és mutatta be új termékeit. A bemutatók párhuzamosan folytak két teremben, ezekről adunk ezúttal egy összefoglalót.

BaSys nap Budaörsön

Az év harmadik negyedében jön ki a Pioneer DVD-ROM meghajtók hetedik generációja, melyet ezúttal csak egy tálcás kivitel, a DVD-117 képvisel. A DVD olvasás maximális sebessége változatlanul 16-szoros, ezúttal a CD olvasáson gyorsítottak, mely az eddigi 40 helyett már 48-szoros lesz. Jövő év második negyedévében várható a nyolcadik DVD-ROM generáció, melyről egyelőre még nem árultak el sebességadatokat, a Pioneer inkább arra vár, hogy a konkurencia hogy tartja a gyorsuló tempót, és annak megfelelően jelenti majd be új termékét. A DVD-108 ill. 118 típusszámú termék slot-in-es és tálcás kivitelben is kapható lesz. A fejlesztés során igyekeznek minél csendesebb mechanikát kialakítani.

Már kapható a DVR-A03 DVD-író, mely DVD-R és DVD-RW lemezek mellett még CD-R/RW korongok írására is képes. DVD-R-t 2-szeres, DVD-RW-t 1-szeres sebességgel ír a meghajtó. A nettó 259.900 Ft-ba kerülő doboz a meghajtó mellett a VOB DVD író szoftverét, a Sonic Solution DVD It authoring programját, valamint 2 DVD-R és 5 CD-R lemezt tartalmaz. A DVR-A03-mal készített, maximum 4,7 GB adat tárolására képes lemezek DVD-ROM illetve DVD-Video kompatibilisek, tehát az írás után betehetjük a számítógép hagyományos DVD olvasójába is, a filmeket pedig akár asztali DVD készüléken is megtekinthetjük.

BaSys nap Budaörsön

A Traxdata cég újdonsága az mStation, mely egy autókba szánt MP3 játszó. A készítők egy 10 GB-os winchestert szereltek a készülékbe, mely így igen nagy mennyiségű zene, akár 200 teljes album tárolására képes. A doboz a következő részeket tartalmazza: maga az mStation MP3 játszó, egy „dokkolóállomás” az autóba szereléshez, valamint egy másik a PC-hez, egy kábellel csatlakoztatható vezérlőegység 20*4 karakteres pontmátrix LCD kijelzővel, egy infra távirányító, kábelek, MP3-ra konvertáló szoftver, egy hordozásra szolgáló táska, valamint egy FM modulátor, amennyiben az autórádió nem támogatná a külső egység csatlakoztatását. Ez utóbbi esetben egy rádióadóhoz hasonlóan választhatjuk ki az MP3 játszó lejátszását a rádión. A dokkolóállomás úgy néz ki, mint egy winchester mobil rack, melybe egyszerűen, a gép szétszerelése nélkül csúsztathatjuk be a fiókot.
Másik Traxdata újdonság a BabyCam, egy rádiós kamera, melyet nevének megfelelően elsősorban otthoni megfigyelő-kamerának ajánlanak a gyártók. A szerkezet egy vevőből és egy kamerából áll, melyek között rádiós kapcsolat van, melynek köszönhetően akár 50 méteres távolságra is elvihetjük a kamerát a TV-től, melyre a vevőt kötöttük. A kamera külön is kapható, mivel egy vevő négyet tud belőle kezelni.

Viszonylag új a BaSys termékpalettáján a neovo márkanév, melynek TFT monitorait mutatták be. A 15, 17 és 18 hüvelyk képátlójú kijelzők igen egyedi külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet. A lapos monitorok ugyanis fekete színűek, a képernyőt pedig egy karcmentes üveg is védi. A talpazatával az asztalra állítható monitor 15 fokos szögig meg is dönthető, de akár falra szerelhető kiegészítőt is vehetünk hozzá. A kijelző ráadásul S-Video bemenetének köszönhetően nem csak számítógéphez használható, így ráköthetünk tetszőleges video jelet, a tuner kiegészítővel pedig önálló TV-nek is használhatjuk. Egyes típusok beépített hangszórókat vagy webkamerát tartalmaznak, de van touchscreen változata is. A 15 collos készülék nettó 311.000 Ft-ba, a 17-es 425.500 forintba kerül.

BaSys nap Budaörsön

A Sennheiser előadáson szó esett a magazinunkban korábban már bemutatott multimédia fejhallgatókról és headsetekről, utána pedig a Bose cég Lifestyle rendszereiről és a Jewel Cube technológiáról esett pár szó. Bemutatták a Pioneer aktuális és az év során várható hi-fi és DVD termékeit is.

Május elsejétől már a magasabb kategóriába tartozó TV készülékeket gyártó LOEWE cég termékeit is a BaSys forgalmazza Magyarországon. Az igen komoly technikai tudású, 100 Hz-es készülékek közül egyet emelnék ki: az egyik modell internetre kapcsolható, így e-mailjeinket is a TV-n keresztül olvashatjuk és küldhetjük egy infra billentyűzet segítségével, de akár a weben is böngészhetünk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló