Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Star Wars: Knights of the Old Republic

A Baldur's Gate fejlesztõi egy Star Wars RPG-n dolgoznak.

2002.03.12. 00:00 | szerző: LeMon | Előzetes

Gyorsan számoljuk csak össze, hányféle (és mennyi különböző típusú!) számítógépes játék készült már a Star Wars univerzumban. Hagyjuk is abba, mert a fejünk is belefájdul. Akár birkák helyett is számolgathatjuk ezt lefekvés előtt. De ha jobban belegondolunk, azért akad olyan hámsejt, amit még nem húztak le erről az eposzról. Hamarosan azonban erre a lyukra is folt kerül, mert idén a LucasArts a BioWare-rel karöltve egy rendkívül látványos és jól kitalált RPG-t dob a piacra.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Túl sok konkrétumot még mindig nem tudunk a játékról, annyi viszont biztos, hogy a „réges régen, egy messzi messzi galaxisban…” szöveget nem ártana majd átfogalmazni, mert a játék története még annál is messzebbre nyúlik majd vissza, pár ezer évvel az első epizód elé. Természetesen a kor hangulata változatlan, csak éppen más politikai erők uralkodnak. A készítők ígérete szerint ez a korszak a Jedi és a Sith lovagok ádáz küzdelmeiről szólnak.

A játékból szedett képek alapján - és a készítők szerint is - túlteljesíti küllemében az új Star Wars játék a Baldurs Gate 2-t és a Neverwinter Nights-ot. Ellentétben az utóbb említett játékkal, a Knights of the Old Republic akciójelenetei valós idejűek lesznek. A játékmenetet nem szimpla izometrikus nézetből szemlélhetjük, módunkban lesz forgatni és nagyítani a nézetet. A karakterek kidolgozottsága már most rendkívül részletes és precíz. Mozgó ujjak, kócos haj, szélfújta lepel, csak hogy csigázzam a kedélyeket. A fénykard-csaták pedig lélegzetelállítóan szépek lesznek, ahogy a két darab lézer szinte szeli a füsttől telített dokkot. Az az igazság, hogy már nagyon is hiányoltam az efféle igényes - legalább is küllemében igényes - programokat a LucasArtstól, mert az utóbbi években – leszámítva az új Monkey Islandot – eléggé gyenge játékokat adtak ki.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Arról még nem is beszéltem, hogy milyen karaktereket használhatunk kalandjainkhoz. Nos, eddig az a szitu, hogy legfeljebb három karakterrel indulhatunk. Nemet és kasztot - mint pl. fejvadász, csempész, wookie, vagy éppenséggel Jedi lovag - választhatunk induláskor. A későbbiekben már mi dönthetjük el, hogy a jó vagy a sötét oldal csatlósai leszünk. Mondanom se kell, karakterünk tulajdonságai fejlődni fognak kalandjaink során. A szereplők nem csak képességek, de mozgások terén is nagyon változatosak lesznek, színesítve ezáltal a szinte már mozi hatású akciórészeket. Sőt, hogy még jobban kihasználják a készítők az eposz nyújtotta lehetőségeket, módunkban áll majd járműveket, lézerágyú-tornyokat is használni. Lesznek ismerős és új helyszínek is. Tíz világon keresztül kalandozhatunk, úgy mint a Jedi Akadémia bolygója, Dantooine, a Sith lovagok Korriban bolygója, Tatoonine, vagy a Wookie-k szülőföldje, a Kashyyyk.

A játékot nemcsak PC-re, hanem az új konzolgeneráció tagjaira is fejlesztik, így lesz Xbox változata is, mely még a PC-s előtt, ez év őszén jelenik meg. Nekünk, PC felhasználóknak még jövő év tavaszáig kell várnunk a Star Wars RPG-re, mivel a LucasArts érthetően nem szeretné, hogy a Star Wars: Galaxies őszi megjelenésével ütközzön a Knights of the Old Republic. ■

Star Wars: Knights of the Old Republic
Star Wars: Knights of the Old Republic
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Wars: Knights of the Old Republic

hozzászólások (30)

Der_Yeti
Der_Yeti 2003.08.31. 12:07
Engem érdekel a játék meg minden, de létszi máskor csak linket tegyél be és ne copyzd be az egész honlapot.

Valaki nem tudja mikor jelenik meg nálunk??
Gerry
Gerry 2003.08.31. 13:38
Piciny nyugat-balkáni országunktól nyugatra December-re ígérik a megjelenést, ha lessz itthon forgalmazója, akkor elvileg ez után nem sokkal meg fog jelenni itt is... Elvileg.
Don16
Don16 2003.08.31. 14:23
Kijött az új mátrix paródiának a The Matriy-nak a trailere nagyon ász, csekkoljátok: http://free.x3.hu/matriy
Samurai
Samurai 2003.09.01. 09:02
Hoi!
A cikkhez csak annyit, hogy Mandalor, és Mandalori (nem Mandalorian) a hivatalos "magyarja".
marco69
marco69 2003.12.01. 22:04
Gery...hát nem is tudom mit is mosndja de nem a te kezedbe kellett volna adni a billenytyűzetet a cikk megírásához hanem talán egy olyannnak aki szereti is a Sw-t talán nem olyannak aki im-ádja csak szereti és nem neked szerintem....fölöttéb cinikusan írsz egy nagyon híres sokak szívében egy szinte tökéletestre sikeredett fantasy történetről.....és it nem az ujj érszekre gondolok ami a digit technikát jelenaíti meg hanem az oldschool wről kicsit rossznéven vettem más sw rajongók nevében is egyszer egyszer túl kritikusra sikeredett sorodon most én is kezdjem el fikázni a startreket a nevetséges BORG fajtól kezdve a teleportálok ide oda kapitányokon keresztűl a viccesebbnél viccesebekre sikeredett ürháborúkon na mindegy nem akarom összehgasonlítani és harca küldeni a két alkotás egy nem is akarom magam erre felhatalmazni meg nem is hinném hogy lenne értelme.csak máskor értékeld át hogy mit és hogyan írsz meg.....vagy ha már magadat nem érzed képesnek erre kérj segítséget csaqk enniyt akartam.......
ajánlott olvasnivaló