25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Star Wars: Knights of the Old Republic (Előzetes)

marco69
#30 marco69 [880]
Gery...hát nem is tudom mit is mosndja de nem a te kezedbe kellett volna adni a billenytyűzetet a cikk megírásához hanem talán egy olyannnak aki szereti is a Sw-t talán nem olyannak aki im-ádja csak szereti és nem neked szerintem....fölöttéb cinikusan írsz egy nagyon híres sokak szívében egy szinte tökéletestre sikeredett fantasy történetről.....és it nem az ujj érszekre gondolok ami a digit technikát jelenaíti meg hanem az oldschool wről kicsit rossznéven vettem más sw rajongók nevében is egyszer egyszer túl kritikusra sikeredett sorodon most én is kezdjem el fikázni a startreket a nevetséges BORG fajtól kezdve a teleportálok ide oda kapitányokon keresztűl a viccesebbnél viccesebekre sikeredett ürháborúkon na mindegy nem akarom összehgasonlítani és harca küldeni a két alkotás egy nem is akarom magam erre felhatalmazni meg nem is hinném hogy lenne értelme.csak máskor értékeld át hogy mit és hogyan írsz meg.....vagy ha már magadat nem érzed képesnek erre kérj segítséget csaqk enniyt akartam.......

Válasz erre

Samurai
#29 Samurai [41]
Hoi!
A cikkhez csak annyit, hogy Mandalor, és Mandalori (nem Mandalorian) a hivatalos "magyarja".

Válasz erre

Don16
#28 Don16 [21]
Kijött az új mátrix paródiának a The Matriy-nak a trailere nagyon ász, csekkoljátok: http://free.x3.hu/matriy

Der Sieg wird unser sein!

Válasz erre

Gerry
#27 Gerry [8081]
Piciny nyugat-balkáni országunktól nyugatra December-re ígérik a megjelenést, ha lessz itthon forgalmazója, akkor elvileg ez után nem sokkal meg fog jelenni itt is... Elvileg.

Válasz erre

Előzmény: Der_Yeti 2003.08.31. 12:07
Der_Yeti
#26 Der_Yeti [835]
Engem érdekel a játék meg minden, de létszi máskor csak linket tegyél be és ne copyzd be az egész honlapot.

Valaki nem tudja mikor jelenik meg nálunk??

"Remember, that death is not the end but only a transition.." from DT

Válasz erre

Fehér Ernő Viktor
#25 Fehér Ernő Viktor [1158]
starwars.hu

"...facilis descensus Averno; noctes atque dies patet atri ianua Ditis."

Válasz erre

Fehér Ernő Viktor
#24 Fehér Ernő Viktor [1158]
Senki se tudja, hogy pontosan mi történt a Sith Birodalom felemelkedése előtt. A fiatal Régi Köztársaság alapította a Jedi Lovagokat, mint egy békefenntartó alakulat, hogy megvédje és fenntartsa a Köztársaság növekedését. A béke és a rend védelmezői voltak, a galaxis tiszta és erősítő lelke.

A dolgok valahogy megváltoztak. Egy tucatnyi Jedi felfedezte a Sötét Oldal hatalmát, elpártolt a Jedi Kódex eszméitől, és el akarta pusztítani mindazt, amit a Jedik nagy nehezen elértek. A Régi Köztársaság omladozni kezdett ezektől a zsivány Jedi tanításoktól, és a Világos Oldali Jedik segítségével elűzték őket: adtak nekik egy űrhajót és az ismeretlen felé küldték őket. Azt remélték, hogy az ismeretlen és végtelen űr a vesztüket okozza, és a haláluk nem a Köztársaság hibája lesz.

A dolgok nem úgy történtek, ahogyan a Köztársaság tervezte. A száműzött Jedik felbukkantak a Galaxis másik részén, ami még ismeretlen volt a Köztársaságnak. Ebben a rendszerben egy gyíkszerű, humanoid faj élt, a Sith faj. A Sithek a fekete mágiát gyakorolták, ám a varázslataiknál alig használták az Erőt, és egyesek szerint egyáltalán nem használták a Sötét Oldalt. A társadalmuk 3 rétegre volt felosztva: rabszolgák, harcosok és nemesek. A nemesek gyakran háborúkat indítottak, hogy megmutassák a hatalmukat. Erőszakos társadalom volt, a hódítások korát élte.

A Sötét Jedik alkalmasnak vélték a helyet a hatalom megszerzésének. Mivel egy űrhajóval érkeztek, a Sithek úgy látták, mintha az égből jöttek volna, és isteneknek hitték őket. A Sötét Jedik rabszolgáikká tették az összes Sithet, mind a három réteget. Amikor a Sötét Jedik észrevették, hogy milyen hatalmasak és tehetségesek a Sithek a mágia művelésében, a fajok kereszteződtek és egy új faj jött létre, ami hatalmas volt az Erőben és a Sith varázslatokban.

Ebből az új fajból lettek a Dark Lord of the Sith-ek, olyan lények, akik feljogosítva érezték magukat az egész Sith és Sötét Jedi társadalom uralkodására. Egyszerre csak egy uralkodhatott, és ez még több háborúhoz vezetett, mert mindenki a hatalmat akarta.

A Sith Lordok világa a Korriban bolygó volt. A Sithek templomokat építettek ezen a bolygón, és ide temették a halottaikat. A Sitheknek nagy birodalmuk volt a galaxisnak ezen az oldalán, számukra a Köztársaság történelem, mese és később legenda lett.

A Nagy Hiperűr Háború

Körülbelül egy évezreddel azután hogy, a Sötét Jedi meghódította a Sithet, a Köztársaság ereje csúcspontjára jutott. Felfedezőket küldtek az ismeretlen felé, olyanokat, akik feltérképezték a hiperűrt és a Galaxist. A hiperűr felfedezése veszélyes volt, és szinte öngyilkos vállalkozásnak bizonyult, mert a felderítők gyakran változó koordinátákat tápláltak a fedélzeti komputerbe, és útvonalukat sokszor keresztezte egy csillag, bolygó, nap vagy fekete lyuk. Ha szerencsések voltak, túlélték.

Ooroo Jedi Mester kérte Odan-Urr Jedi Lovagot, hogy segítsen Empress Teta-nak szövetséget kötni Koros Rendszer utolsó bolygójával, Kirrek-el. Cinnagar-on találkozott Mermit Nadill Jedivel, majd mindketten Kirrek-re mentek, ahol kalózok fogságba ejtették Teta katonáit, és sokat meggyilkoltak közülük. Odan-Urr és Nadill a Jedi Harci Meditációt használva elűzték őket, de a kalózok menekülés közben elpusztítottak egy hajót, ami éppen utánpótlást hozott. Hok és Timar Daragon voltak a fedélzetén.

Aarrba, a Hutt értesítette Hok és Timar gyerekeit, Gav és Jori Daragon-t a szerencsétlen balesetről, amit Kirrek-en szenvedtek szüleik. A két fiatal elhatározta, hogy mindent otthagynak és hiperűr felfedezők lesznek. Nem volt szerencséjük, és hamar tönkretették hajójukat. Cinnagar-on megkérték Aarrba, a Huttot, hogy javítsa meg a Starbreaker 12 hajójukat, de ő nem adta vissza nekik, ameddig nem fizették ki a költségeket. Gav elmondta neki, hogy a Navigator's Guild elfogadta az általuk felfedezett utat (ami elég veszélyes útvonal volt), és hamarosan sok pénzhez jutnak. Aarrba nem egyezett bele, és nem adta vissza nekik a hajót, a pénzt akarta.

Közben Cinnagar másik részén a kereskedő nagyúr Ssk Kahorr elküldte az egyik hajóját a Goluud Minor-ra a Daragon fivérek által felfedezett útvonalon, de a hajó elpusztult, amikor megérkezett a célhoz, a Primus Goluud óriási vörös napja gravitációjába került. A mérges Ssk Kahorr elküldte a beosztottját, Gorm-t megkeresni és megölni a felelőseket.

Miközben Jori Cinnagar egyik terén sétált, meghallotta Odan-Urr beszédét, és sajnálta, hogy nem tanulta meg hogyan használja az Erő hatalmát, mert ő és Gav képesek lettek volna. Aarrba műhelyében Gav alkudni próbált a Huttal és mondta, hogy Shodon Ko éppen az előbb közölte vele, hogy egy kereskedő már használja az általuk felfedezett útvonalat. Nem kapta vissza a hajót, és amikor elhagyta a műhelyt összefutott Ssk Kahorr embereivel, akik közölték vele Shodon Ko halálát és, hogy Gav meg Jori a következők a listán a rossz útvonal miatt.

Az este folyamán bérgyilkosok megtámadják Gav és Jori Daragon-t, de Odan-Urr és Mermit Nadill megmentették őket. A Daragonok féltették az életüket, és ellopták a hajójukat, majd az ismeretlen felé mentek. Azt remélték ez az ugrás több szerencsét hozz nekik.


A Köztársaság számára egyik ismeretlen területen volt egy Sithekkel teli bolygó, ahol éppen Marka Ragnos-t temették el. Ludo Kressh lépésről lépésre követte a tradíciókat, mert ő akart lenni Ragnos utódja. Naga Sadow későn érkezett a ceremóniára és kijelentette, hogy eljött az idő egy új Dark Lord of the Sithnek, és ő a feljogosult erre. Sadow érezte, hogy az Ősi Birodalomnak növekednie kellett, és új világokat kell meghódítaniuk. Kressh a hagyományokat akarta követni, nem akarta kockáztatni a Birodalmat. Amikor Jori és Gav megérkeztek, Ludo és Naga a hatalomért harcoltak, de a csatát félbeszakította Marka Ragnos szelleme, és figyelmeztette őket, hogy régen az elődjeik hatalmas Jedik voltak, de a belső harcok miatt elűzték őket, majd megtalálták a Sitheket, akik isteneknek hitték őket. Az idők során egyesek közösültek velük, másokban még mindig igazi Jedi vér volt. Egyesíteniük kell erejüket, vagy vége lesz a Sith Birodalomnak

Empress Teta Koros-i palotájában Odan-Urr-nak rémálmai voltak, és Teta trónjához rohant, aki Aarrba-val beszélgetett Gav és Jori árulásáról. Miután Teta megígérte, hogy megbüntetik a fiatalokat, Odan-Urr elmesélte neki az álmát, majd figyelmeztette: dacára annak, hogy évszázadokkal ezelőtt száműzték a gonosz Jediket, nem felejtették el őket. Teta megértette ezt, és kijelentette, hogy nem lesznek felkészületlenek.

Korriban-on Marka Ragnos szelleme eltűnése után folytatták a vitát, amit félbeszakított a Starbreaker 12 érkezése. Amikor a Daragon testvérek meglátták a kincseket, azt hitték, hogy gazdagok lesznek, de landolás után elfogták a fiatalokat, és Kressh meg Sadow most már az idegenek sorsáról vitatkoztak.

A Sithek egyik bolygóján, a Ziost-on tartott gyűlésen a Sötét Lordok a két jövevény sorsáról tárgyaltak. Ludo Kressh szerint hazugság volt a történet, miszerint a két jövevény békés látogató, szerinte Köztársasági kémek, és azonnal meg kell ölni őket. Naga Sadow és Ancient Simus nem értettek egyet vele, szerintük elérkezett az idő a birodalmuk terjeszkedéséhez. A börtönben Gav és Jori a helyzetüket beszélték meg, amikor megérkezett Simus és közölte velük a tanács döntését: hamarosan kivégzik őket.

Közben a dokknál Naga Sadow emberei átkutatták a Starbreaker 12-t, és elvittek pár fegyvert. Naga Sadow a Khair Shian hold sötét oldalán lévő erődéből felügyelte az akciót, és tervezte a Ziost elleni támadást. Elhatározta, úgy oldja meg, hogy kívülállók támadásának tűnjön, így egyesítheti a Sith erőket a támadók ellen.

Az utazók fegyvereit használva Sadow és emberei betörtek a börtönbe, kimenekítették a Daragonokat, és megöltek mindenkit, aki az útjukba állt, Simus-t is. A helyszínen hagyták az idegen fegyvereket, hogy a többi Sith Lordok arra gyanakodjanak, amire ő számított.

Sadow Khar Shian-ra vitte a foglyokat, majd visszatért Ziost-ra, ahol a tanács elfogadta a tényt, hogy a Köztársaság megtámadta őket. Megmutatták Sadownak a fegyvereket és elmondták a szörnyűséget, ami Simus-al történt, aki Sadow barátja és tanítója volt. Sadow meggyőzte a tanácsot, és kiválasztották Dark Lord of the Sithnek, hogy harcba vezesse a flottát. Kressh nem értett egyet, és elhagyta a tanácsot a követőivel együtt. Sadow nem nagyon törődött Kresshel, és elkezdte a Köztársaság elleni támadást.

Empress Teta Coruscant-ra ment tájékoztatni a szenátust Odan-Urr figyelmeztetéséről, hogy egy nagy veszély a múltból ismét fenyegette őket. A szenátus, melyben akkor Jedik is voltak, nem nagyon hitt Teta-nak, de Empress Teta továbbra is készenlétben tartotta flottáját.

A Galaxis másik oldalán, a Khar Shian holdon Gav egyedül volt a börtönben. Sadow egy ideje tanította neki a Sith tudományokat, és közölte vele, hogy el kell sajátítania a Sith varázslatokat, mielőtt újból láthatja a testvérét. Gav csak haza akart menni Jorival.

Sadow megtudta, hogy Kressh őrzi a Starbreaker 12-t, és odaküldte az embereit megtámadni őket, miközben a Dark Lord of the Sith a Kar Delba-i erődbe ment, ahol Jori Daragon börtönbe zárva várta az időt, amikor ismét hazamehet Gav-al. Sadow elárulta neki az elkülönítésük okát: ha megtámadják az egyik erődöt, akkor még mindig marad egy túlélő, és közölte vele, hogy a Starbreaker 12 hamarosan ismét a kezükben lesz.

A Ziost-i hangárban Sadow emberei megtámadták Kressh embereit, és elvitték a Starbreaker 12-t. Kressh felfedezte Sadow jelét, és rájött, hogy nem a Köztársaság támadása volt. Kressh visszatért a Rhelg bolygói bázisába, ahol tudatta Horak-mul-al és Dor Gal-ram-al, hogy Sadow állt mindkét támadás mögött, és kérte tőlük az erőik egyesítését Sadow ellen.

Khar Delba-n Sadow holografikus üzenetet vitt Jorinak Gavtól, majd a Starbreaker 12-höz vitte a lányt. Kressh hajói megtámadták Sadow erődjét, és Jori Sadow kérésére elmenekült. Minden Sadow tervei szerint alakult. Kahr Shian-on Gav látta a felszálló flottát, miközben Jori sikeresen áthaladt Kressh flottáján, aztán a hiperűrbe ugrott.

Miután Jori elmenekült, Sadow kiadta a támadási parancsot a Khar Shian-i flottájának. Horak-mul és Dor Gal-ram észrevették Sadow győzelmét, amikor a saját legénységük megölte őket, és csak Kressh tudott elmenekülni. Khar Shian-on Gavnak sikerült figyelemmel kísérni az eseményeket, és tudomást szerzett testvére meneküléséről.

Jori nem tudta, hogy poloska van a hajóban, és Cinnagar felé ment. A Cinnagari erők leszállásra kényszeríttették, és börtönbe zárták. Dacárra annak, hogy sürgősen beszélnie kellett Empress Teta-val, senki se törődött vele. A Starbreaker 12-t Lord Ssk Kahorr-nak adták. Cinnagar-on Odan-Urr megtudta, hogy Ooroo Jedi Mester megérkezett, aki közölte Odan-Urr-al, hogy a Coruscanti küldetése nem vallott kudarcot, mert sok Jedi hallgatott a figyelmeztetésre.

Gav egyre többet tudott meg Sadow terveiről, és egy gyűlés alatt megérkeztek Kressh hajói, aki üzenetet küldött és közölte, hogy Sadow hazudik. Naga utasítása szerint Gav megnyomott egy gombot, de a fiú azt hitte, hogy azzal csak megszakítja az adást. A gomb valójában egy fegyvert kapcsolt be, és elpusztította Kressh hajóját. Gav mérges lett, mert még sosem ölt meg senkit.

Jori tárgyalása gyorsan zajlott le, mert a bíróság nem törődött Jori figyelmeztetéseivel a Sith Birodalomról; rabszolgamunkára ítélték, a veszélyes Ronika bolygóra küldték. Miután megérkezett hamar becsapott egy őrt és ellopott egy hajót, hogy visszatérjen Cinnagarba. A hajó jó pajzsokkal rendelkezett, de lassú volt, és a biztonsági őrök lelőtték Cinnagar fölött. Jorinak sikerült katapultálnia, majd Empress Teta-hoz sietett. Miután Jori Odan-Urr és Mermit Nadill Jedi Lovagok segítségével üzenetet küldött Empress Teta-nak, ő felkészítette a hadseregét.

Sadow Gavnak adtak a zászlóshajó parancsnokságát, majd bezárkózott a meditációs gömbbe, felkészült a csatára és a Sith illúziókra, amiket használni fog. A Starbreaker 12 jeleit követve a flotta hiperűrbe ugrott. Amikor kiléptek a hiperűrből a Starbreaker 12-t Ssk Kahorr és emberei használták, majd Sadow kiadta a támadási parancsot. Gav azt hitte, hogy Jori van a hajón, de Sadow megnyugtatta, hogy nincs élőlény a fedélzeten, csak csali volt. További parancsok szerint a flotta szétszóródott.

Mermit Nadill Coruscantra érkezett figyelmeztetni a többi Jediket, de már késő volt, a Sith flotta nagyobb volt, mint hitték.

Koros Majoron Empress Teta szabadon engedte a Kirreki foglyokat, hogy harcoljanak a bolygójukért, miközben Teta Cinnagar felé vezette harcosait. Jori felajánlotta a segítségét Odan-Urr-nak, aki fénykardot adott neki, de ő közölte, hogy jobb a levegőben egy hajóban. A hajó keresése Aarrba, a Hutt műhelyéhez vezette a lányt. Odan-Urr Kirrek-re ment, ahol Ooroo Mesterrel együtt felkészültek a következő támadásra, miközben várták a Ronikai foglyok érkezését.

Miközben Sadow a meditációs gömbben ült és illúziókat csinált, melyekkel a flottája nagyobbnak és erősebbnek tűnt, Gav pár Massassi társaságában leszállt Cinnagar-on. Gav követte az amulettje jeleit, mely az amulett másik feléhez vezette, ami Jorinál volt. Aarrba még mindig dühös volt Gavra, de a fiú testőrei megölték a Huttot. Jori megérkezett, és megrémült a látványtól. Gav ártatlannak vallotta magát, de Jori felemelte fénykardját, és mondta, hogy Odan-Urr adta neki a gonosz elleni harchoz, mindegy milyen formában jelenik meg.

Gav a hajójához menekült, és visszatért a hadihajóhoz. Jori követte őt és sürgette Empress Teta flottáját, hogy segítsenek az üldözésben. Gav a hiperűrbe ugrott Primus Goluud felé, ahol Sadow flottája állomásozott. Átlátott Sadow hazugságain, és megtámadta Naga hajóját, miközben megrongálta a meditációs gömböt.

Coruscanton a Jedik bátran harcoltak a Sith harcosok ellen, és Mermit Nadill látta, ahogyan lassan eltűnt az ellenséges katonák egy része. A Jedik észrevették az illúziókat, és megnyerték a csatát. Kirreken a helyzet rosszabb volt, és még Odan-Urr és Ooroo Mester harci meditációi sem tudták legyőzni a Massassi harcosokat. Ooroo Mester cyanogen-el teli erőtérben volt, és tudta, hogy ha feláldozza magát, akkor megnyerhetik a csatát. Megparancsolta a Kirrekiknek fedezékbe vonulni, majd szabadon engedte a mérgező gázt, és megölte az ellenséget, de ő is meghalt az oxigén miatt.

Primus Goluud-nál Sadow látni kívánta Gav Daragon-t, aki átszállt Sadow hajójába, de Naga nem volt a fedélzeten. Amikor Jori megérkezett a flottával Gav üzente neki, hogy a Sith Birodalom védtelen és pusztítsák el, ha teljes győzelmet akarnak. Naga Sadow hajói hirtelen előkerültek, és a Sötét Lord elpusztította Primus Goluud-ot, majd visszatért a Sith Birodalomhoz, ahol közölték vele, hogy ő már nem a Dark Lord of the Sith, és az árulás miatt száműzik. Ludo Kressh volt az, aki beszélt, és ezek szerint ő nem tartózkodott a Gav által felrobbantott hajó fedélzetén, az egész csapda volt.

Sadow parancsa alapján az egyik hajója Kressh hajójához ütközött, elpusztította. Sadow tudomást szerzett a támadó Tetan flottáról, és feláldozta hadseregét a saját élete megmentéséhez. Denarii Nova-hoz menekült, egy kettős csillaghoz, ahová üldözték az ellenségei. Az erejét használva menekülés közben egymáshoz közelítette a két csillagot. A hatalmas robbanás sok hajót pusztított el, és mindenki azt hitte, hogy Sadow is meghalt. Sadow és követői a Yavin rendszerhez mentek.

Empress Teta elkezdte a birodalma újráépítését, és Odan-Urr engedélyt kért megvizsgálni az elhagyott Sith hajókat. Ekkor döntötte el, hogy megépítik Ossus-on a Jedi könyvtárt. Jori Daragon lett Aarrba műhelyének új tulajdonosa.

Onderon-i Bestia Háború

Az Arkania bolygón Arca Jeth Mester képezte Ulic és Cay Qel-Droma-t és twi'lek Tott Doneeta-t. Arca Mester elmesélte nekik Onderon történetét, egy szép világ sötét múlttal. Az egyik a négy hold közül a Dxun, és annak saját atmoszférája volt, ahol sok bestia élt, köztük szárnyasak is. Régen Onderon és Dxun légköreik találkoztak egymással, ami megengedte a bestiáknak elhagyni a Dxun-t és a bolygóra menni. Az Onderon-i békés népek hamar megtanulták megvédeni magukat és fegyvereket készítettek. Évekkel később a népek igazi civilizáció teremtettek Iziz falain belül. A város megvédte az embereknek a Dxun-i bestiáktól. A törvényszegőket száműzték a városból, és a vadvilág hamar végzett velük. Az idővel egyes száműzöttek megtanultak védekezni, néhányan megszelídítettek pár bestiát. Hamarosan kitört a háború a város és a száműzöttek közt.


Ulic Qel-Droma

Arca Mesternek az Onderonra kellett mennie, de a három tanítványát küldte, akik a Nebulon Ranger-el mentek az első küldetésükre. Amikor megérkeztek Iziz-hez, a Bestia Lovaglók megtámadták őket, de sikerült leszállniuk a városban. Iziz katonái elfogták a twi'lek Jedit, mert a városban nem tartózkodhattak idegenek. A három Jedit Amanoa Királynő elé vitték, aki szabadon engedte őket, és közölte velük a csalódást, amit okoztak neki, mert három képzetlen fiatalt küldtek a nagy Jedi Mester helyett.

A Bestia Lovaglók megtámadták Iziz-t, és elrabolták Galia Hercegnőt. Amanoa Királynő megparancsolta a Jediknek, hogy keressék meg a lányát. Ulic teljesíteni akarta a parancsot, de Cay és Tott tanácsot akartak kérni Arca Mestertől, mert Sötét Oldali energiákat éretek az emberek közt. A három Jedi a hercegnő keresésére indult, de tönkrement a hajójuk és kényszerleszállást hajtottak; hamarosan bestiák vettek körül őket. Szerencsére Tott megértette az állatok nyelvét, és lovagoltak rajtuk, a bestiák meg elvitték őket az elrabolt hercegnőhöz. Megérkezésükkel félbeszakították Galia Hercegnő és Oron Kira esküvőjét, aki a Beast Lord Modon Kira fia volt. A Jedik meg akarták menteni a hercegnőt, de ő bevallotta, hogy a rablás csak álca volt, ő tényleg szeretne összeházasodni Oron-al.

Ulic Iziz-be vitte Galia-t és Oron-t, remélte, hogy az esküvő békét teremt a két nép között. A mérges Amanoa Királynő a Sötét Oldal hatalmával megtámadta őket, miközben a Bestia Lovaglók megtámadták Iziz-t. Ulic rájött, hogy Iziz lakói közül sokan Freedon Nadd követői, egy Sith Lord, aki évszázadokkal ezelőtt uralta a várost.

A csata alatt Amanoa Freedon Nadd sírjához ment, és hatalmasabb lett. Amanoa emberei levágták Cay karját, de egy régi XT-G droid karjával helyettesítette az elvesztettet. A Jedik vesztésre álltak, de megérkezett Arca Mester, aki új erőket adott a Bestia Lovaglóknak, és megnyerték a csatát. Arca Mester csalódott Ulicban, és tanítványaival együtt Freedon Nadd sírjához ment, ahol Arca legyőzte a Sötét Oldalt, ami megölte Amanoa Királynőt. Galia és Oron összeházasodtak, és a Jedik békét hoztak az Onderonra. Arca érezte, hogy a Sötét Oldal még jelen volt a bolygón és kérte a tanítványaitól, hogy egy ideig maradjanak ott, így biztosíthatják a békét.

Freedon Nadd felkelése

A béke Onderon-on csak illúzió volt, nem lehetett legyőzni egy egyszerű Jedi trükkel a Sötét Oldalt, ami évszázadokon át uralta a bolygót. A nemrég koronázott Galia Királynő és férje, Oron Kira vezették a temetési szertartást, ami alatt Onderon egyik holdjára vitték a szarkofágot, mely tartalmazta Amanoa Királynő és a régen halott Sith Lord Freedon Nadd maradványait. Tott Doneeta magával hozta Oss Wilum Jedit, és Arca Mester éppen felkészült a ceremónia utolsó lépéseire, mellyel a Dxun holdra vitték volna a Sötét Oldaliak maradványait, amikor megtámadták őket. Egy erős harci gép jött ki a földből és a Naddisták, Warb Null vezetésével, megtámadták Arca Mestert és Galia királynőt. Oron Kira és a Bestia Lovaglói védelmezték Galia-t, miközben a Jedik Arca Mestert, de a Mestert megtámadta egy Sötét Oldali hullám.


Tott Donetta

A Naddisták akkori igazi célja a szarkofág volt, amit meg is szereztek, aztán elmenekültek. Arca kezdte visszaszerezni erőit, és csodálkozott a Sötét Oldal hatalmas erején. Galia javasolta, hogy talán az apja, a haldokló Ommin Király segíthet nekik. Galia az apjához vezette a Jediket, és Arca érezte a Sötét Oldal hatalmát. Megjelent Freedon Nadd szelleme, aki tovább élt Ommin Királynak köszönhetően. Hirtelen Ommin Király, aki a Sötét Oldal miatt hatalmas volt, megtámadta Arca Mestert. Ulic Mestere segítségére sietett, de őt megtámadták a Naddisták és Warb Null. Ulic legyőzte ellenfeleit és Warb Null-t is, de Ommin elvitte Arca Mestert.

A Jedi Lovagok érezték a Sötét Oldal hatalmát, és tudták, egyedül nem győzhetik le a Naddistákat. Segítséget kértek a többi Jeditől. Az Ossus-on lévő Jedik tanácskoztak, és az összes Jedi önkéntesen akart menni és segíteni, de csak 5 Jedi mehetett: Dace Diath, Shoaneb Culu, Qrrrl Toq, Kith Kark és Nomi Sunrider.

Coruscanton a Köztársaság szenátorai tanácskoztak, hogy segíteni kéne a Jediknek Onderon-on, vagy inkább nem. Közben Coruscanton Satal és Aleema Keto, Empress Teta Rendszer örökösei Sith Mágikus Tárgyakat kerestek, és elloptak egy Sith Könyvet, majd az Onderon-ra mentek tanulni a Sötét Oldalról, amint meghallották az ott történteket.

A Köztársaság úgy döntötte, hogy segítenek az Onderon-i Jediknek: katonákat küldtek. Satal és Aleema Keto kényszerlesállás után a Sith Könyv segítségével elindultak a Sötét Oldali energiák keresésére. A hajójuk, a Krath Enchanter megsemmisült.

Az öt önkéntes Jedi leszállt Onderon-on, és harcba keveredtek a Naddistákkal. Hatalmasak voltak az Erőben, mégis gyengéknek érezték magukat a Sötét Oldal miatt, és Kith Kark meghalt a csatában. Ulic, Cay, Tott, Oss és a Bestia Lovaglók biztonságba helyezték a nemrég érkezett Jediket, de Nomi Sunrider-t megtámadta Ommin Király sötét energiái, és Ulic a segítségére sietett.

Satal és Aleema megtalálták Ommin Királyt, és miközben beszéltek, a Jedik lassan támadni kezdtek. A Jedik útját Sötét Oldaliak és harci droidok állták el, de veszteségek nélkül sikerült áthaladniuk rajtuk és megtalálták Ommin Királyt. Ulic megtámadta a királyt, és fénykardjával elvágta a fémszerkezetet, mely tartotta Ommin öreg testét.

Satal és Aleema elmenekültek. Freedon Nadd szelleme megjelent előttük, és két Sith kardot adott nekik, majd megmutatta nekik a biztonságos menekülési utat. Utána Nadd megjelent Ommin mellett és megölte őt. Nadd figyelmeztette a Jediket, hogy ezt a csatát nem nyerték meg, és majd egyszer rájönnek miért.

Satal és Aleema Keto az Empress Teta Rendszerhez mentek, miközben a Köztársaság erői rendet teremtettek az Onderon-on. Az Amanoa, Ommin és Freedon Nadd maradványait tartalmazó szarkofágot elhelyezték a Dxun-on, és Arca elmondta Ulicnak, hogy Nadd a régi Sith jóslatokról beszélt, ismét eljönnek a Sötét Lordok.

Dark Lord of the Sith (A Sith sötét Lordja)

A Jedi Exar Kun engedély nélkül használta Mestere holokronját, amiben Naga Sadow-t látta. A holokron elmondta neki, hogy Sadow menekülés közben felrobbantotta a Primus Goluud kettős csillagot, és azt is, hogy egyszerre csak egy Dark Lord of the Sith létezett, és a féltékeny Freedon Nadd Onderon-ra ment, ahol uralkodott a nép felett. Exar Kun többet akart tudni, de a Mestere Vodo-Siosk Baas megállította, mert azokat az adatokat csak Jedi Mesterek nézhetik, és Exar Kun még nem volt felkészülve.

Az Empress Teta Rendszerben Satal és Aleema Keto átvették az uralmat, miután Sith varázslatokkal legyőzték azokat, akik ellenük voltak, még a szüleiket is, Lord és Lady Keto-t, az Empress Teta Rendszer uralkodóit. Akik nem haltak meg az illúziók látványa okozta sokktól, azokat leengedték egy olvadt karbonit verembe. Satal és Aleema hadserege a Krath lett, és Empress Teta új uralkodói lettek.

Onderon felszínén a Jedi Lovagok, akik ismét békét hoztak a bolygóra, a megérdemelt pihenésüket élvezték, amikor Arca Mester kijelentette, hogy a politikai viszály az Empress Teta Rendszerben kapcsolatban álhatott Freedon Nadd felkelésével, majd Ossus-ra küldte a Dace Diath, Qrrrl Toq, Oss Wilum és Shoaneb Culu Jediket, hogy tájékoztassák a többi Jediket és a Köztársaságot. Arca közölte Nomi Sunrider-el, hogy miután többet megtanított neki a Jedi Harci Meditációról, a Jedilány és Ulic együtt mennek az Empress Teta Rendszerbe, és együtt irányítják a Jediket. Miközben Arca képezte Nomit, Ulic és Cay elhatározták, megnézik Ommin Király Sith tárgyait, és Freedon Nadd megjelent Ulic előtt. Figyelmeztette, hogy ne akadályozzák a Sötét Oldalt, és hogy Ulic a Sötét Oldal egyik hatalmas követője lesz.

A Dantooine felszínén Baas Mester felügyelte két tanítványa fénykard edzését, Exar Kun és a Cathar macskaszerű Crado vívását. Crado nem volt megfelelő ellenfél Exar-nak, és ő tudta ezt, ezért is vesztett. Sylvar, aki Vodo másik tanítványa és Crado szeretője Exar ellen akart harcolni. A harc alatt dühből megkarmolta Exar arcát. Kun folytatni akarta a harcot, de Sylvar kijelentette, hogy a fiú nem igazi Jedi. Kun dühből Sylvar-ra támadott, de Vodo közbeavatkozott. Azt tanította nekik, hogy a Jedi nem dühből harcol, majd kihívta Exart, aki elfogadta. A tapasztaltabb Vodo legyőzte Kunt, de az ifjú tanítvány még nem végzett. Harc alatt szerzett egy másik fénykardot, és tovább harcolt, ameddig eltörte Mestere Erővel felruházott botját. Vodo-Siosk Baas ijesztő sötétséget érzett tanítványában.

Egy hónappal később az Onderon-on Ulic Qel-Droma és Tott Doneeta felügyelték a fordításokat, melyeket Freedon Nadd ősi hajójáról csináltak, és várták az Exar Kun nevű Jedi Régész érkezését. Kun elhagyta Mesterét, és határozottan látni kívánta a Sith tárgyakat. Amikor megérkezett Cay mondta neki, hogy Arca Mester az Ossusra akarta küldeni a tárgyakat, de Kun ragaszkodott az eredeti kívánságához. Exar és Arca találkoztak, és a Mester felismerte a benne lévő sötétséget, ami hazugsághoz kényszeríttette: Kun nem archeológus. Arca azt is közölte Kunnal, hogy őt nem szívesen látják Onderon-on. Ennek ellenére Kun visszatért hajójához, majd Iziz-be ment.

Koros Major volt az utolsó bolygó az Empress Teta Rendszerben, ami ellenállt Satal és Aleema katonáinak, de most már támadás alatt volt. A frissen szerzett hatalmával és misztikus erejével Aleema illúziókat használt ellenségein. A harcok alatt megjelent a Köztársaság és Jedik egyesített flottája, és a parancsnoki hajón, a Reliance fedélzetén voltak Vanicus kapitány, Nomi Sunrider és Ulic Qel-Droma. Ulic üzenetet küldött a Tetan vezetőknek, hogy tegyék le a fegyvereket, de nem kapott választ. Aleema később válaszolt: Sith varázslataival egy hatalmas szörnyet alkotott, ami a Köztársasági hajók fölött lebegett. Ulic és a többi parancsnokok pánikba estek a rég kihaltnak hitt Space Grazer szörny látványától, ami megtámadta a hajókat, de Nomi az Erő segítségével rájött, hogy csak illúzió volt.

Iziz-ben Kun találkozott két Naddistával, akikkel alkut kötött, és velük a Dxun holdra ment Freedon Nadd sírjához. Kun bement Freedon Nadd, Amanoa Királynő és Ommin Király sírjába, ahol megjelent a Sith Lord szelleme. A szellem utasítása szerint Kun elvitt két tekercset, amik el fogják vezetni őt a Sithek otthonába. Távozás közben Kun legyőzte a két Naddistát, miután ők fegyvert emeltek a Jedire.

A Koros Majornál a katonák elfogadták, hogy a szörny valójában nem létezett, és megkezdték a Krath elleni támadást. Aleema tervezte a második támadást, ami hajók formában jelent meg. Nomi szerint ezek is csak illúziók voltak, majd belemászott Aleema fejébe, hogy legyőzze a nőt. Aleema nem bírta, és eltűntek az illúziók, de a Köztársaság meglepetésére a hajók fele valódi volt, és megtámadták a Köztársasági hajókat. A Reliance fedélzetén Ulic megsérült, Vanicus kapitány kiadta a visszavonulási parancsot.

A sikertelen támadás után több száz Jedi volt jelen a Deneba bolygón tartott gyűlésen, ahol Ulic javasolt egy alternatív megoldást a nagy katonai flották helyet: valakinek csatlakoznia kell a Krath-hoz, meg kell tanulnia a titkait, és belülről kell elpusztítania a sötétséget. A többi Jedi szerint nem fog sikerülni, és a Sötét Oldalhoz fogja vezetni azt a személyt.

Exar Kun folytatta a kutatást, ami Korribanhoz vezette, a Sithek bolygójához, ahol sötétség vette körül a Jedit. A Sötét Oldal által életre kelt csontvázak megtámadták Exart, majd megjelent előtte Freedon Nadd szelleme, aki egy barlanghoz vezette, egy nagy templom bejáratához, de egy szilaomlás romokba zárta a Jedit. A Sötét Oldal támadása majdnem megölte Exar Kunt, aki a Deneba-n lévő Mestere segítségét kérte, de a hatalmas Mester semmit sem tehetett a tanítványáért. Kun elfogadta a Sötét Oldalt, mely gyógyítani kezdte összetört testét. A változást az egész galaxisban érezték, és a Deneba-n lévő Jedi Tanács mozdulatlan maradt, amikor érezték, hogy Exar Kun átállt a Sötét Oldalra. Hirtelen megtámadták őket a Tetan erők, és a felszínre szabadítottak harci droidokat. Arca Mester meghalt a harcban, és Exar ismét erőt kapott. A harc után Ulic elmondta Nominak, hogy belülről elpusztítja a Krath-ot, és Nomi figyelmeztette őt a Sötét Oldalról, de Ulic nem hallgatott rá.

Freedon Nadd új tanítványát megtámadták a sírokat és templomokat őrző lények, és védekezés közben Kun leblokkolva érezte a Világos Oldalt. Csak a Sötét Oldal maradt neki, és dühét használva legyőzte a lényeket. Ezután Exar Kun a Yavin negyedik holdjára ment, ahol Freedon Nadd figyelmeztette a Sithek utódjairól, a Massassikről, akik őrizték a templomokat. A Massassik megtámadták Kun-t, aki elvesztette eszméletét. Amikor felébredt érezte a Sötét Oldal növekvő hatalmát, de Exar egy oszlophoz volt kötözve.

Ossus-on Ulic elhatározta, hogy elmegy a Krathba, de előtte találkozott két Jedi mesterrel, akik megmutatták neki Empress Teta Rendszer történelmét és a hologramot, mely szerint a Jedik, akik belülről akarták elpusztítani a Sötét Oldalt a végén nem tudták, és megölték a saját Mesterüket. Ulic testvére, Cay is menni akart Ulic-al, de ő nem akarta, és mielőtt elment megcsókolta a szerelmét, Nomi Sunrider-t, aki figyelmeztette Ulic-ot.


Nomi Sunrider

Az érkezése az Empress Teta Rendszer fővárosában, Cinnagar-ban nem volt olyan titkos, mint hitte, és a Krath vezetői megérezték a Jedi jelenlétét. Satal a halálát kívánta, de Aleema gondolta, talán felhasználhatják a Jedit. A következő nap nyilvános kivégzést tartottak, ahol ellenségeket dobtak egy olvadt karbonit verembe. A ceremónia alatt gyilkosok támadtak Aleema-ra, akit Ulic mentett meg. Ulic nem tudta, hogy Aleema tervezte az egészet tesztelni Ulic hűségét.

Exar Kun veszélyben volt a Yavin 4-en, és Freedon Nadd ismét megjelent előtte, miközben mondta, hogy meghal, ha nem használja a Sötét Oldal erejét. Exar elvette a közelében lévő amulettet, majd érezte a körülötte lévő hatalmas Sötét Oldali energiát. Freedon Nadd tervei jól alakultak, és Kun végre elkezdhette az alkímiai munkákat, amikkel életre keltheti Nadd-ot, de Exarnak más tervei voltak, mint Freedon-ak. Elpusztította Nadd szellemét az amulett felhasználásával. Halála közben Nadd kapcsolatban lépet más Sötét Oldalt követőkkel, akiket figyelmeztetett Exar Kunról. A Massassik Exar tanítványai lettek, és templomokat építettek Exar irányítása alatt. Kun folytatta a kutatásokat, amik Sadow hajójához vezettek, és megtalálta a termet, ahol Sadow alkimista kísérleteit végezte. Kun a Massassi pap Zytmnr-t használta kísérleteihez, és átváltoztatta: a pap nagyobb és hatalmasabb lett.

A Krath fogva tartotta Ulic-ot Cinnagar-on, és Satal meg Aleema a sorsáról döntöttek. Satal meg akarta ölni, de Aleema mást akart, a végén Satal Sith mérget fecskendezett Ulic-ba. A méreg hatására Ulic kiszabadította magát a kötésekből, és Aleema-é lett.

Nomi Sunrider, Cay Qel-Droma és Tott Doneeta megérkeztek Cinnagar-hoz a Nebulon Ranger fedélzetén, Nomi ki akarta szabadítani Ulic-ot. A Jedilány leszállt, és a másik két Jedi a hajón maradt, de Nomi hamarosan engedte elkapni magát, mert csak így juthatott Ulic közelébe. Satal megtudta, hogy a két Jedi ismerte egymást, és felhasználta ezt Ulic teszteléséhez: meg kellett ölnie Nomit, hogy bizonyítsa hűségét. Nomi meglepetésére Ulic beleegyezett, de a fiú reménykedett, hogy régi szerelme kiszabadulhat hajnalig.

Ulic üzenetet akart küldeni Nomi-nak egy droidon keresztül, hogy menjen vissza Ossus-ba és várjanak, adjanak neki még egy kis időt. Amint befejezte az üzenet rögzítését, megérkezett Aleema, a szeretője. Satal felfedezte az üzenetet, majd gyilkost küldött megölni Nomi-t és Ulic-ot.

A börtönben Nomi a képességeit használva egymás ellen fordította az őröket, majd szólt Cay-nak és Tott-nak. Amikor megjelent a másik két Jedi, Ulic közölte a testvérével, hogy Satal ölte meg Arca Mestert, majd Satal ellen harcolt. A harc alatt a Sith méreg hatása miatt dühből ölte meg Satal-t. A három Jedi (Nomi, Cay és Tott) látta, hogy semmit sem tehetnek Ulic-ért, ezért elmentek.

Nomi és Cay terveztek egy újabb támadást Cinnagar ellen megmenteni Ulic-ot, és a nagy Jedi Mesterek beleegyeztek, de figyelmeztették őket, hogy ha Ulic a Sötét Oldalt választotta, akkor ott kell hagyniuk. Nomi Sunrider, Cay Qel-Droma, Dace Diath, Shoaneb Culu, Oss Wilum, Qrrrl Toq és Tott Doneeta Jedi Lovagok, Oron Kira és a Bestia Lovaglók elindultak Empress Teta Rendszerhez.

Exar Kun pár Massassi harcos társaságában megérkezett Cinnagar-ba, ahol Aleema Ulic-nak adott egy Sith talizmánt, miközben megérkeztek a Jedik. Cay, Nomi és Qrrrl Bestiákat lovagolva behatoltak a palotába, ahol Aleema Sith varázslatokkal megvédte a szeretőjét. Nomi legyőzte Aleema varázslatait. A palotán kívül a harc folyatódott, és Oss Wilum figyelmét megragadta a felszínen sétáló személy jelenléte, Exar Kun hatalmas ereje. A palotában lévő három Jedi próbálta észhez téríteni Ulic-ot, de ő elutasította a segítségüket, ezután Nomi észrevette, hogy elvesztették Ulic-ot, ott kell hagyniuk őt és Cinnagar-t.

Miután elmentek a Jedik, Exar Kun találkozott a Krath két vezetőjével: Aleema-val és Ulic-al. Aleema varázslatokkal harcolt ellene, de a hatalma semmi Exar erejéhez képest. Ulic és Exar fénykardokkal harcoltak egymás ellen, de mindkettő kitűnő kardforgató volt. A harc alatt az amulettek ereje által megjelent egy régi Sith szelleme. Nem lehet tudni, hogy ki volt, de valószínűleg Naga Sadow vagy Marka Ragnos szelleme közölte velük, hogy mostantól Exar Kun az Új Dark Lord of the Sith, és Ulic Qel-Droma Exar első tanítványa. Megegyeztek, hogy az ősi Sith akarata szerint együtt legyőzik a galaxist.

A Sith háborúk

Az álarcos Mandalore harcosok azt hitték, hogy az Empress Teta Rendszer-ben káosz uralkodik, és ezt kihasználva támadást indítottak. Ulic Qel-Droma idejét nagyon elfoglalta a támadás, amit a Köztársaság ellen tervezett, ezért követelte a Mandalore vezetőtől a megadást. Mandalore serege sokkal fejlettebb volt, mint a Tetanoké, és ajánlott Ulic-nak egy lehetőséget: ketten egymás ellen harcolnak, ha Mandalore Hadúr nyer, övé lesz az Empress Teta Rendszer, ha az ex-Jedi, akkor Mandalore és serege szolgálni fogják őt.

Közben Exar Kun folytatta a terveit, és Ossus-on pár Jedit akart magához csábítani, köztük Oss Wilum-ot és Cay Qel-Droma-t. Megmutatta nekik az amulettjét, és elárulta, hogy ő pusztította el Freedon Nadd szellemét.


Exar Kun

Kuar felszínén elkezdődött a harc. Ulic a fénykardjával harcolt Mandalore ellen, aki a Basilisk harci droidján lovagolt. Ulic-nak sikerült leszedni Mandalore-t a droidról, majd kardokkal harcoltak tovább. A végén Ulic legyőzte Mandalore-t, aki a Jedinek adta seregeit, majd felkészült a halálra. Ulic nem ölte meg, más tervei voltak vele.

Nomi Sunrider folytatta a Jedi Harci Meditáció képessége csiszolását az Ossus-on Odan-Urr segítségével. Odan-Urr mesélt neki a Világos Oldal egyik leghatalmasabb támadásáról, a blokkoló technikáról, és mesélt neki a Sith Birodalom bukása idejéről. Megmutatta Nomi-nak a holokront, amit ő szerzett és csak egy Dark Lord of the Sith használhat. Exar Kun kis időre otthagyta a Jediket, akikhez beszélt, hogy Odan-Urr-hoz menjen megszerezni azt, amit sajátjának hitt. Miután Nomi és a lánya, Vima elbúcsúztak Oda-Urr-tól, Exar megszerezte a holokront. Odan-Urr meg akarta állítani Exar-t, de már túl öreg volt, Exar legyőzte a Jedi Mestert. Hamarosan megérkeztek a Jedik, akik csatlakozni akartak Kun-hoz, és ő elárulta nekik, hogy eljött a Jedi Mester ideje, de halála előtt kinevezte Exart Jedi Mesternek és ajándékba adta neki a Sith holokront.

Ulic Mandalore hadseregével és Aleema Sith varázslataival elfoglalt egy Köztársasági hajógyárat, majd elkezdte a Coruscant elleni támadást. Exar Kun üzente neki, hogy szerzett új tanítványokat, és várjon még a támadással, de Ulic be akarta bizonyítani a Köztársaság gyengeségét.

Vanicus kapitány megérkezett a romokban lévő hajógyárhoz, ahol megtudták, hogy ellopták a hajókat. Átkutatták a helyet, és a biztonsági rendszerek felvételein felismerte Ulic Qel-Droma-t. Ulic tudta, hogy rögzítették az eseményeket, ezért azt mondta Mandalore-nak, hogy a Klempex 9-et támadják meg.

A Coruscant-on Vodo Mester és pár Jedi Lovag hallották Vanicus jelentését, de Cay Qel-Droma nem nagyon akarta elhinni a történteket. A beszélgetés alatt a hipertérből megérkezett a hatalmas flotta, mely megtámadta a bolygót.

A kíváncsi tanítványok Yavin 4-ig követték Exar Kunt a megígért tudásért. Kun a Sötét Oldalra csábította őket, és összetörte a holokront. A kristály darabkák a Jedik testeibe mentek, majd feltöltötték őket Sith mágiával és gonoszsággal.

A Coruscanti támadás folytatódott, és Ulic leszállt a bolygón, majd a haditerembe ment. Aleema becsapta Ulic-ot, és kiadta a visszavonulási parancsot. Aleema azt mondta az embereinek és Mandalore-nak, hogy Ulic meghalt a csatában. A Jedik és Vodo Mester szembeszálltak Ulic-al: Nomi és Vodo Jedi blokkoló technikával megállították Ulic-ot.

Mandalore rájött Aleema árulására, és elmondta Exar Kunnak a történteket, miután Exar elküldte a tanítványait megölni a régi Mestereiket. Exar Kun és Mandalore együtt mentek kiszabadítani Ulic-ot. Amikor megérkeztek Coruscant-ra látták, hogy Ulic-ot elítélik, és csak Cay próbálta megmenteni a testvérét. Exar Sith varázslatok segítségével megállította a szenátust, és megölte a bírót. Vodo Mester szembeszállt régi tanítványával, és Exar Kun egy duplapengés fénykardot használva megölte régi Mesterét, aki mondta, hogy még egyszer fognak harcolni, és akkor nem Exar fog nyerni.

Nomi Sunrider, a lánya Vima és a Cathar nőstény Sylvar Ambria-ba mentek Thon Mesterhez, ahol Oss Wilum és Crado meg akarták ölni Thon Mestert. Sith erőket használva Oss szabadon engedte a Sötét Oldali szörnyeket, melyeket Thon a tóba zárt, de a Jedik legyőzték őket. Sylvar Crado ellen harcolt, és árulónak nevezte. Crado elmenekült, visszament a hajóba. Thon elfogta Wilum-ot, majd figyelmeztette a többi Jedit.

Dace Diath, Shoaneb Culu és Qrrrl Toq Jedi Lovagok megérkeztek a Dominus Mester és Zona Luka közti csata helyszínére, de csak holttesteket találtak. Nem ez volt az egyedüli Jedi Mester holtteste, amit találtak a galaxisban.

Crado visszatért Yavin 4-re, ahol közölte Exar Kunnal a történteket. Crado csatlakozott a Kemplex 9 elleni támadáshoz, és Exar Kun Aleema egyik parancsnokává nevezte ki. A támadás alatt egy régi Sith fegyvert vittek magukkal. Mandalore nem tudta Exar miért pont Aleema-t választotta ki a csata vezetéséhez, miután Aleema elárulta Ulic-ot.

A Jedi Lovagok Dace Diath, Nomi Sunrider, Qrrrl Toq, Cay Qel-Droma, Shoaneb Culu és Sylvar az Ossus-on találkoztak Thon Mesterrel, aki figyelmeztette őket, hogy ebben a sötét és világos közti háborúban félre kell tenniük az érzelmeiket. Hirtelen Tott Doneeta megérkezett a hírekkel, hogy megtámadják Kemplex 9-et. Thon azt hitte, hogy nem igazi támadás, de Dace Diath, Shoaneb Culu és Qrrrl Toq önkéntesen jelentkeztek az ellentámadáshoz.

Kemplex 9 a Cron Cluster instabil 10 csillaga közül az egyikén helyezkedett el, és a három Jedi Aleema hajóit üldözve érkeztek oda. Aleema bekapcsolta a fegyvert, és a robbanás elpusztította őket, a Jediket, és a Cron Cluster-t.

A Yavin 4-en Ulic és Exar megtudták, hogy a robbanás Ossus felé tart, és oda igyekeztek, az ott lévő információért mentek. Cay, Nomi, Tott és Thon Mester segítettek felkészíteni mindent a túléléshez, amikor megérkeztek a Sith Lordok. Cay megérezte testvére jelenlétét, majd hozzá ment. Exar Kun leszállt a Starstorm One hajóval az Ossus-on a Massassik társaságában, és a könyvtár felé ment, ahol Ood Mester ősi fénykardokat akart megmenteni. Ood feláldozta az életét, amikor az Erőt használva hatalmas fa lett belőle, ami alatt eltemette a fénykardokat. Exar és a Massassik elég sok tárgyat szereztek, és úgy döntötte, ideje távozni, de még várt Sylvar-ra. A Cathar nőstény megölt pár Massassit. Kunnak már nem maradt több ideje, és visszament a Starstorm One-ba, de a Massassik kiütötték Sylvar-t.

Cay és Ulic fénykardokkal harcoltak egymás ellen, amikor Nomi, Tott és Thon megtalálták őket. Cay próbálta visszahozni a Világos Oldalra Ulic-ot, de a Sith méreg és a Sötét Oldal hatalma túl nagy volt. Ulic megölte a testvérét, Cay-t.

Nomi-t nagyon megrázta az eset, a volt szeretője megölte az egyik barátját. A Jedilány az Erőt használva megfosztotta Ulic-ot az Erőtől. Ulic rájött, hogy mindent elvesztett. A Sith méregtől megszabadult Oss Wilum kérte Ulic-tól a segítségét megállítani Kun-t, miközben Thon Mester meglátogatta a régi barátját, Ood Mestert. Ood megnyugtatta Thon-t, boldog volt, amiért sikerült megakadályozni Exart, a Dark Lord of the Sith nem tudta elvinni a fénykardokat, és ki tudja, talán a bolygó megvédi Ood Mestert. Ossus lakói elmenekültek, és Ulic a karjaiban vitte Cay holttestét.

Mandalore megtámadta Onderon-t, a világot, mely régen Freedon Nadd-é volt. Oron Kira és a Bestia Lovaglók felkészülve várták a támadást. A harc alatt Oron Kira-t kellemes meglepetést érte: megérkeztek a Köztársaság hajói. Mandalore Hadúr elvesztette a csatát, és az életben maradt harcosaival Dxun-ra menekült, ahol a bestiák végeztek vele.

Jedi Lovagok ezrei érkeztek Yavin 4-re, ahol Exar Kun rájött Ulic árulására. Tudta, hogy nem győzheti le a Jedik egyesített erejét, ezért a Massassik erejét felhasználva erős szellemé változtatta magát. A Jedik elmentek, hogy rendet teremtsenek a galaxisban.

A Dxun felszínén az életben maradt mandalore harcosok keresték Mandalore Hadúrt, de csak a sisakját találták meg. A harcos, aki megtalálta, felvette és a hagyományok szerint ő lett az új Mandalore Hadúr.

Két évvel később Ulic a Yavin 4-re ment, Exar nyomait és maradványait kereste. Ez alatt a két év alatt arra keresett módot, hogy ismét Jedi lehessen, de nem sikerült neki. Az Erő érzéketlenségének köszönhetően "vak" volt mindenre, ami az Erővel kapcsolatos, és nem hallotta Exar segélyhívásait.

Az új rend

A Sith faj elpusztulása Yavin 4-en békét hozott a Galaxisnak. A gonosz erőknek vége volt, és a Sith pusztulásával a Jedik tudták, hogy a Sötét Oldal nem jelenthet fenyegetést a Világos Oldalnak.

Tévedtek. A Sithek elpusztultak, de emlékük fennmaradt. Körülbelül kétezer évvel a Galaktikus Háború előtt, egy hatalmas Jedi Lovag megtalálta a régi Sith iratokat. Úgy, mint Exar Kun, Ulic Qel-Droma és sokan mások előtte, azt hitte elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a Sötét Oldal csábításának. Ahogyan mélyebben tanulmányozta a régi Sith írásokat, beleesett a csapdába. Egyre erősebb és hatalmasabb lett a Sötét tudományokban, nyugtalan lett. Többet akart.

Miért ne emelkedjen fel ismét a Sith? Nem, mint faj, hanem mint egy rend, ami ezek a régi titkok tanulmányozásával foglalkozik? Egy látomása volt, ahol egy új Sith Arany Kor uralta a Galaxist és ő volt a sok Sötét Jedinek a vezetője.

A Sötét Jedi elkezdett a látomása alapján cselekedni. Jediket és tanítványokat toborzott, megtanította nekik a Sötét Oldal titkait és elkezdte építeni a titkos birodalmát. Megmondta nekik, hogy egyszer a Sithek megjelennek a Világos Oldali Jedik előtt, legyőzik őket, és uralni fogják a galaxist.

Az a nap sosem érkezett el. A sietségében nem vette észre, hogy mindegyik Jedi, akit összeszedett egy saját látomással és céllal rendelkezett, ahol a galaxist uralja. És mint a régi Sith birodalomban, egymást ellen harcoltak és elpusztították saját magukat. Ellenségeskedés és háborúskodás tört ki egy hatalmas háborúban: Sötét Jedi Sötét Jedi ellen, köztük Lord Kaan és Lord Hoth… de a világosak is harcoltak a Sötét Jedik ellen. Mindegyik Sith elpusztult.

Kivéve egy. Egy Jedi cselből vagy a Sötét Oldal uralma miatt életben maradt. Ahogy túlélte a csatát, ami körülötte volt, megfogadta, hogy ez soha többé nem fog megtörténni. Folytatni fogja a Sith örökséget, mint ahogy az első Sötét Jedi akarta, de másképpen. Mostantól, nem lesznek nagy hadseregek, akiket 1 ember irányít. Mostantól csak kettő lesz: egy mester és egy tanítvány. A Mester tanítja a tanítványt, ameddig meghal, ezután a tanítvány mester lesz és keres magának egy tanítványt. A Sithek az árnyékokban maradnak, nem lehet majd észrevenni őket, de mindig jelen lesznek, mindig figyelni fognak, egy baljós árny, ami leselkedik a Köztársaságra és a Jedikre.

Ez a Sötét Jedi egy új nevet választott magának: Darth Bane, az Átok Lord, az első Sith az új rendből. Azt rendelte el, hogy mindegyik Sithnek a Darth nevet kell használni, és elkezdte a tanítását. Amikor meghalt, a tanítványa Mester lett és folytatta a Sith Örökséget.

A Sötét Jedik felkelése


Palpatine császár

Miután az Új Sith Rend felfedte létét a Jedik előtt, kitört a Klón háború. Ezzel az eseménnyel Palpatine Császár került hatalomra és megalapította a Birodalmat, ahol a sötétség, a félelem, a düh uralkodott.


Darth Maul

Palpatine-nek volt egy tanítványa, Darth Vader, de azon kívül titokban sok Sötét Jedit oktatott, és tervezte, hogy egyszer eljön egy korszak, amikor a Sötét Jedik helyettesíteni fogják a tiszteket, kormányzókat. Palpatine titkos tanítványai közt volt Mara Jade, aki nem volt egy Sötét Jedi, de tökéletesen elvégezte azokat a feladatokat, amiket Palpatine bízott rá. Mara a háttérben dolgozott, az árnyékokban… mindenki úgy ismerte, hogy A Császár Keze, de senki se tudta valójában kicsoda ő, soha sem látták támadni.


Darth Vader

Sok másik Sötét Jedi is volt, köztük Nefta, Sa-Di, Sedriss Végrehajtó, Zasm Katth, Baddon Fass, Vill Goir Tedryn-Sha, Xecr Nist. Palpatine halála után az Új Köztársaság tudomást szerzett róluk. Egyesek áttértek a Világos Oldalra, mint például Kam Solusar és Mara Jade, de sokan hatalmat akartak, vagy éppen Palpatine klónjának a segítségére mentek. A Sötét Birodalom elkezdett hatalmat szerezni.


Mara Jade

A Sötét Birodalomnak sikerült az oldalukra téríteni Luke-ot, de ez volt az utolsó hiba, amit elkövettek. Luke belülről akarta elpusztítani őket, és a Sötét Birodalomnak vége lett, amikor elpusztították Palpatine utolsó klónját.

Hamarosan felbukkant az Éjnővér Tamith Kai, aki szövetkezett a Sötét Jedi Brakiss-al. Megalapították az Árnyakadémiát. Ide sok Erőérzékeny fiatal került, Köztük Zekk, aki a legsötétebb lovag lett. Jaina és Jacen Solo a wookiee Lowbacca társaságában is itt tanultak rövid ideig, miközben fogságban tartották őket.

Az Árnyakadémia le akarta győzni a Jediket, méghozzá a fiatal Jediket, hogy ne lehessenek Lovagok, akik folytathatják a Világos Oldal útját. Megtámadták Luke Jedi Akadémiáját Yavin 4-en. Akkor még nem gondoltak arra, amit csinálnak…

Az ifjú Jedi Tanítványok nem voltak olyan gyengék és ostobák, mint ahogy a Sötét Jedik gondolták. Az ifjú Jedik Jacen és Jaina Solo a barátaik segítségével legyőzték a Sötét Jediket, de nem volt egyszerű feladat. Sok fiatal Jedi meghalt, miközben megtanultak egy fontos leckét: az egységben van az Erő. A fiatal Jedik egyesítették az erejüket és tudásukat, és végre sikerült legyőzni a Sötét Jediket, mindörökre.

Tényleg vége van a Sötét Jediknek?

Örökre elpusztultak a Sithek?

Lehetséges, hogy van egy másik Darth Bane valahol?

Minden előfordulhat, bár a legvalószínűbb az, hogy a Sötét Jedik nem pusztultak el. A gonoszság és a sötétség mindig léteztek és mindig létezni fognak. Nem szabad lebecsülni a Sötét Oldal hatalmát és csábítását.

A Sötét Erő legyen veled, mindörökké!

A Sötét Erő uralkodjon, és ismét a Sithek legyenek a galaxis urai!

Sith Lord
"...facilis descensus Averno; noctes atque dies patet atri ianua Ditis."

Válasz erre

NF
#23 NF [877]
25 000 B.B.Y.

A hiperhajtómű kifejlesztése és elterjedése. A Régi Köztársaság megalapítása. A Coruscant városbolygóvá válásának kezedete.

Az első Jedi filozófusok tanulmányozni kezdik az Erőt (az Ossuson?). Megjövendölik, hogy valaha egy Kiválasztott majd egyensúlyt teremt az Erőben. Az egyre szaporodó Jedi-lovagok tevékeny résztvevőkké válnak a Köztársaság stabil működésének biztosításában.

Hasadás következik be a Jedik között: a Világos és a Sötét Oldalt használó Jedik száz éven át háborúznak, majd a világos Jedik kerekednek felül. A Sötét Jedik a Galaxis egy ismeretlen területére menekülnek, ahol uralmuk alá hajtják a Szith népet, és létrehozzák a Szith Birodalmat.

A következő évezredek során a Szith Birodalom uralkodói és a Köztársaság elfeledkeznek egymás létezéséről.

B.B.Y.=Before The Battle Yavin
forrás starwars.hu

Szóval nem ezer hanem huszonötezer

Válasz erre

Gerry
#22 Gerry [8081]
Nos igen, azonban volt jó pár célzás a filmekben, mely szerint a Köztársaság már meglehetősen öreg, és ez nagyságrendekkel több, mint 1000 évet jelent (elég csak arra gondolni, hogy Joda messze nem az első jedik egyike, azonban a maga mintegy 800 évével egy 1000 éves Köztársaságban szinte az is lehetne..), így igenis van értelme a 4000 évvel ezelőtti Köztársaságnak (egyébként is a BioWare részletesen és folyamatosan egyeztetett a LucasArt-al, tehtá a kronológiát tekintve nem lehet hiba... )

Válasz erre

GGabor
#21 GGabor [222]
Nos a filmekalapán született regények ill képregények kicsit kibövitették a SW unicerzumot... egyébként ha jol emléxem a filmben sem 1000 éves köztársasáról bezséltek hanem mitom én hány nemzedék óta fentállo köztársaságról.. nah mind1
szal az irok kiböviteték kicsit a Birodalom visszavág után is játszodnak könyvek s az Episode 1 elött is
pld a cikkben emlitett Exar Kun szelleme is szerepelegy két magyarul megjelent könyvben aszem az Uj rend c könyvel kezdödö trilogia.
Szerintem ezek a nem nem teljesen hivatalos regények böven felülmulják az uj filmek hangulatát szal én pld nagyon várom

Válasz erre

Diszkósajt
#20 Diszkósajt [2401]
Azért lenne itt egy kis hiba.
Mindig azt mondták, hogy a köztársaság már ezer éve fenn áll. "ezer éves köztársaság"
Akkor a jar jar-os rész előtt 4000 évvel még sem jedik sem köztársaság nem lehetett. A game pedig ott játszódik...

"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"

Válasz erre

Dino
#19 Dino [6003]
Még mielőtt valaki megkérdezné: azért vannak a mostani előzetest megelőző dátummal is hozzászólások a témában, mert korábban már volt egy előzetesünk a játékról.

Válasz erre

NF
#18 NF [877]
Ha netán megvan valakinek már xboxra mondjon valamit róla.

Válasz erre

Fehér Ernő Viktor
#17 Fehér Ernő Viktor [1158]
És ott is egyik sem volt az előzménekről...

"...facilis descensus Averno; noctes atque dies patet atri ianua Ditis."

Válasz erre

Gerry
#16 Gerry [8081]
A pontos neve JK2:Jedi Outcast volt...s mai szemmel nézve valóban ez volt az eddigi legjobb, ugyanakkor voltak régebben is jó játékaik...

Válasz erre

Előzmény: Fehér Ernő Viktor 2003.05.18. 11:20
Fehér Ernő Viktor
#15 Fehér Ernő Viktor [1158]
Ez a game akkor is jó lesz mert nem az előzményekről szól.
Azokról eddig nem volt jó film vagy game.
Viszont a 4. 5. 6. résztől származő gamék eddig sikeresek voltak,nem??
Mint a Star Wars:Jedi Knight az volt a legjobb 2002-es legjobb Star Wars game,és a trilógiából volt.

"...facilis descensus Averno; noctes atque dies patet atri ianua Ditis."

Válasz erre

LeMon
#14 LeMon [300]
Az Activisionnek annyi köze van a Lucas játékokhoz, hogy kiadja őket! Még csak bele sem finganak a dobozba! A Raven Softwaré az érdem!

what you LISTEN TO, is what YOU ARE

Válasz erre

Előzmény: okoska3000 2002.06.11. 10:00
Fehér Ernő Viktor
#13 Fehér Ernő Viktor [1158]
Ha jól tudom 2003 júniusában.

"...facilis descensus Averno; noctes atque dies patet atri ianua Ditis."

Válasz erre

Gerry
#12 Gerry [8081]
Óóó,talán még ebben az évezredben

Válasz erre

Z-Master
#11 Z-Master [20397]
A megjelenésről tud valaki valamit?

D E E P R I V R ✪ soundcloud.com/deeprivr

Válasz erre

Z-Master
#10 Z-Master [20397]
Én csak screenshotok-ról tudok,de aztán lehet,hogy van már valami avi róla.

D E E P R I V R ✪ soundcloud.com/deeprivr

Válasz erre

Z-Master
#9 Z-Master [20397]
Ezt a gammát már én is nagyon várom.

D E E P R I V R ✪ soundcloud.com/deeprivr

Válasz erre

Galadriel
#8 Galadriel [23]
Valami movi vagy más van róla a képeken kivül?

Válasz erre

chief
#7 chief [7]
ja

Válasz erre

okoska3000
#6 okoska3000 [12750]
Asszem kettőnket érdekel a topic

Válasz erre

Előzmény: chief 2002.06.11. 15:43
chief
#5 chief [7]
ebben van valami)
jó dagadt az orrom ,mi?

Válasz erre

okoska3000
#4 okoska3000 [12750]
Én nem szeretem a StarWars gamékat, egyedül a Jedi Outcast, az tuti lett, mert kiadták az Activision-nek

Válasz erre

Előzmény: chief 2002.06.10. 16:28
chief
#3 chief [7]
Okoska, te már csak tudod hiszen okos vagy

Válasz erre

okoska3000
#2 okoska3000 [12750]
Hát, ha Jedi Knight 3 féle, akkor tuti lesz...

Válasz erre

Előzmény: chief 2002.06.09. 11:27
chief
#1 chief [7]
Hát nemtom ,szerintem félig meddig ez 1 Jedi Knight 3 lesz de van mégis valami ujdonság benne hisz eddig Lucas a jk2-n kivűl nem nagyon csinált az utóbbi időben semmi jelentőset én azért adnék neki egy 90%-ot

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.