25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

RIM - Battle Planets

Egy új űrbeli stratégia jelenik meg hamarosan, melyben keverednek a körökre osztott és valós idejű játékelemek.

Írta: Cseló

A német TriNodE egy érdekes űrbeli stratégiai játékon dolgozik. A játék alaptörténete végre nem globális katasztrófával kezdődik. Az emberiség éli boldogan életét, majd egyszer felkerekednek és elindulnak felfedezni. Az eredmény nem marad el: a galaxis egyik eldugott zugában, az Outer Rim (Külső Gyűrű) zónában találnak valamit a Solarius kutatóűrhajóval. Ez a valami pedig nem más, mint egy rég letűnt, igen fejlett civilizáció maradványa. Az ember kíváncsi lény, és nem érti, miért tűntek el. Na, a lecke fel van adva, meg kéne fejteni a problémát. Felfedezik, hogy egy galaktikus "rejtvényt" követve ki tudják bogozni a fonalat, hát neki is látnak. Találnak egy elhagyott bázist, amin van egy működő számítógép. (Én ezt már magában is furcsának találtam, mivel nálunk ez másként van: működő bázison elhagyott számítógép, de mindegy :-). A számítógép segítségével adatokat kapnak a rég letűnt civilizációról, meg egy Guardians nevű fajról, mely nagy gondot tudna okozni, ha elszabadulna. Itt jön az emberi alaptermészet, rosszat halottunk róla: előbb lőjük le, aztán nézzük meg, mi is az. El is kezdődik a galaktikus harc, mely során rájönnek, hogy ezt a harcos népséget valami nagyon fejlett intelligencia irányítja.

A történetbe az Alpha csapat tisztjeként kerülünk be, Max Adamski szerepében, aki a Slakz névre hallgató, hangyaszerű lények ellen vívott háború veteránja. Az ő szemszögéből irányítjuk a csapatokat – mintegy 70 különféle egység áll majd rendelkezésünkre – a 28 küldetésen keresztül. Három nehézségi fokozat vár ránk, melyek közül a legnehezebben már az idő is az ellenfelünk lesz, azaz korlátos időn belül kell teljesíteni a feladatokat.

A készítők a RIM-ben keverik a valós idejű és a körökre osztott stratégiai játékok elemeit. Ez pedig a következőt jelenti: Egy kör három fázisból áll. Az első lépésben egységeinket valós időben mozgathatjuk, és láthatjuk közben az ellenség mozgását is. A második lépés a támadás, melyben kijelölhetjük a célpontokat. A harmadik fázisban végrehajtásra kerülnek a támadások, ilyenkor már csak megfigyelőként nézhetjük az eltervezett események lefolyását.

A játék angol verziója az ősz során kerül a boltokba, addig csak a képekben gyönyörködhetünk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • RIM - Battle Planets

RIM - Battle Planets

Platform:

Fejlesztő: TriNodE Entertainment

Kiadó: Fishtank Interactive

Megjelenés: 2002. március 15.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!