Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

ECTS 2001: Blizzard sajtótájékoztató

A kiállítás egyik legjobban várt sajtótájékoztatója a Blizzardé volt.

2001.09.03. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

A kiállítás egyik legjobban várt sajtótájékoztatója a Blizzardé volt, melyet egymás után kétszer is megtartottak, a nagy érdeklődés és a terem korlátozott befogadóképessége miatt. Ráadásul még így is csak az előre bejelentkezett újságírók juthattak be a bejelentésre.

ECTS 2001: Blizzard sajtótájékoztató

Az újonnan bejelentett játék, a World of Warcraft a nevének megfelelően a Warcraft világban játszódik, és egy MMORPG lesz, azaz egy kizárólag online játszható RPG. A cég játéktervezői azért döntöttek emellett a játéktípus mellett, mert úgy érezték, hogy a cég erős multiplayer hagyományát egy legendásnak tekinthető történet keretében ezzel tudják legjobban kihasználni. A játékban sokféle karakter lesz, melyekkel a már ismert, valamint új helyszíneken találkozhatunk. A történet során feladatunk alapvetően az utunkba kerülő szörnyek lemészárlása lesz, de fontos szerepet kap a másokkal való szövetkezés is. Egyetlen karaktert irányíthatunk majd a kalandok sorozatán keresztül.

A mai MMORPG-ktől az ígéretek szerint abban fog különbözni a World of Warcraft, hogy gyorsabb, akcióorientált harcot fog tartalmazni, az intuitív interfész egyszerű tanulást tesz lehetővé, azaz hamar elsajátíthatjuk majd a játék vezérlését, a küldetések pedig különböző hosszúságúak lesznek. A fajok közül egyelőre háromról tettek említést, az emberekről, az orokról, valamint a Warcraft III-ban is felbukkanó taurens-ekről, de természetesen ennél több lesz majd a játékban. Ahogy az a kizárólag online játékoknál lenni szokott, ez is havidíjas lesz, és persze folyamatosan fejlesztik majd a programot, kiegészítve új eseményekkel, stb.

A program megjelenéséről feltett kérdésre Bill Roper nem adott konkrét választ, mondván, hogy inkább arra koncentrálnak, hogy egy tökéletes programot készítsenek, és akkor adják ki, amikor készen lesznek vele. Rengeteg kérdés nyitva maradt ugyan, de keddi interjúnkban megpróbáljuk pótolni a hiányosságokat. [GAME:World of Warcraft] ■

World of Warcraft
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
World of Warcraft

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló