Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Jerry Maguire Special Edition DVD

Kétlemezes kiadásban is megjelent a Tom Cruise főszereplésével készült film.

2002.06.14. 00:00 | szerző: Boka. | DVD

A film ott kezdődik, ahol a filmek általában véget érnek. Jerry Maguire sportügynök (Tom Cruise) pályája csúcsán már mindent elért. Sikeres, gazdag, szép barátnője van, és folyton csörög a mobilja. Ez most azonban nem egy sikersztori története lesz, hanem egy másik fajta sikeré, amely a talpraállásról szól. Ugyanis Jerry magába néz és rájön, hogy jajaj, ebben a világban minden a pénzről szól és ez milyen undorító, mert bizony így az emberi kapcsolatok sem a régiek már. Ír egy tanulmányt cége helyzetéről, hogy milyen reformokat eszközölne, de persze kirúgják, és összes kliense (a sportolók) elpártolnak mellőle. Szerencsére ott van a kis bájos Dorothy Boyd (Renée Zellweger), aki meglátja Jerryben az embert, és segít neki. Jerrynek sikerül megtartania egyik sprotolóját, Rod Tidwellt (Cuba Gooding Jr.) és már kezdődhet is az amerikai erkölcsi talpraállás, küzdéssel, szerelemmel, humorral fűszerezve. Ha épp szentimentális hangulatban vagyunk, még akár egyszer-kétszer át is érezzük szegény Jerry helyzetét, a rendező (Cameron Crowe) ugyanis mindent elkövetett annak érdekében, hogy a sztorit hitelesen ábrázolja, és itt-ott azért sikerült is neki.

Jerry Maguire Special Edition DVD

A 139 perces film extrái külön lemezre fértek csak el a Special Edition változatban. A második korongon még egyszer rajta van az egész film, de ezúttal úgy hogy közben nemcsak végig halljuk a csoportos kommentárt (Cameron Crowe, Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger), hanem látjuk is őket, miközben kisebb méretben megy a film. Rengeteget hülyülnek, és persze az összes színész (lévén exhibicionizmusuk is hozzájárult ahhoz hogy ezt a pályát választották maguknak) annak örül a legjobban, ha magát látja, és úgy tesznek mintha zavarban lennének, és nagyon viccesnek találják egymást. Látszik egyébként, hogy a forgatás jó hangulatban telt, a filmnézés közben is folyamatosan ugratják egymást. Olyan, mintha ott ülnénk köztük, és velük együtt néznénk a filmet. (A kommentár csak hanggal is lejátszható a film alatt, ha valaki az első lemezt teszi be.) Előtte még arról is van egy werkfilm, hogy a kommentár film felvételeire hogyan készültek, persze mindenki adja a jó fejet. Öt feledhető kimaradt jelenet és három rövid próbajelenet is található a lemezen, szintén kommentárral. Ezek közül a legemlékezetesebb a „show me the money” (a magyar változatban „virítsd a lóvét”) jelenet próbája. Most legalább látjuk, hogy ha két szereplő beszél telefonon, egyáltalán nem biztos, hogy külön veszik fel, legalábbis a próba egybe volt. Az extra legjobb trackje a „How to Be a Sports Agent” amelyben egy igazi sportügynök (Drew Rosenhaus) beszél a hivatásáról. Rajta lehet lemérni, hogy mennyire volt Tom Cruise alakítása és jelmeze hiteles. (Meg is kapta érte második Oscar-jelölését) A Jerry Maguire rajongók ezen kívül külön trackben megtalálhatják azt a filmben szereplő reklámot, amelyben Rod Tidewell nagy boldogan reklámozza a Reebok-ot. Ezeken kívül sok más szokásos apróság gazdagítja a második lemezt, mint például egy Bruce Springsteen videoklip, fényképek, filmográfiák és a filmelőzetes.

A Jerry Maguire Special Edition DVD változatával tehát egy igen tartalmas kétlemezes kiadványhoz jutunk, amit a film kedvelői biztos nagyra értékelnek. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló