Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

IGI 2: Covert Strike béta

A Codemasters jóvoltából a multiplayer béta verziót próbálhattuk ki.

2002.12.27. 00:00 | szerző: Warhawk | Előzetes

Sokan szerették és sokan szidták a Project IGI első részét, viszont az biztos, hogy aki valamennyire is ismeri az FPS-eket, e programmal is játszania kellett. Igaz, nehéz volt (pláne a pályaközi mentések és az újratermelődő ellenfelek miatt), és talán nem is a leglátványosabb, mégis a hangulata és a tökéletesen megszerkesztett pályák egyszerűen odaszegezték a játékost a képernyő elé. Talán nem mondok nagyot, ha kijelentem, hogy a szintén kitűnő Rainbow Six mellett egyedül ebben a játékban éreztem, mit is jelent egy taktikai akciójátékkal játszani. Nem csoda hát, hogy mióta bejelentették a második részt, próbálok minden kis információt begyűjteni, így különösen örültem, mikor kezembe kaphattam a béta tesztverziót.

IGI 2: Covert Strike béta

Sajnos kezdeti örömöm kissé alábbhagyott, mikor kiderült, hogy ez bizony a program többjátékos képességeit hivatott bemutatni, de az indítás után mindezt elfelejtettem, a játék magával ragadott. Kezdődött az egész egy kellemes főmenüvel, háttérben egy modern felszereltségű katonával (headset, meg minden, amit a mai divat kíván), és rettentő kellemes zenével. A menü jól használható, elég sok beállítási lehetőség van, a grafika – kedvenc vesszőparipám – például hihetetlen mennyiségű beállítással rendelkezik, nagyon tetszett, hogy a játékon belül is nyugodtan felkapcsolhatom már akár hatszorosra is az élsimítást. Tudom, ez nem nagy dolog, de hiánya néha nagyon idegesítő (például de nagyon utálom, mikor az UT indítása után jut eszembe, hogy előtte ki lett kapcsolva, léphetek ki bekapcsolni, majd indíthatom újra...).

Ráadásul ezek a beállítások nem csak nyálcsorgatásra valók, ugyanis minden részletességi beállítást maxra húzva döbbenetes látványban lehet részünk. A táj, a fények, a környezet gyönyörű szép, a textúrák tűélesek, minden a helyén van. Kiemelném a víz animációját, melyet különösen élethűen sikerült a készítőknek megoldani. Távolról szinte teljesen zöldes, majd közelebb érve a sekélyesebb részeken kezd átlátszóvá válni, mikor pedig leérünk szemmagasságba, akkora tökéletesen tükrözi vissza a környezetet. Megpróbáltam ezt pár screenshottal is illusztrálni, de valójában mozgás közben az igazi a hatás. A fegyverek kidolgozása szintén példaértékű, bár nem vagyok szakértő, nekem mind teljesen autentikusnak tűnt. Természetesen – hasonlóan az előző részhez – itt sem leszünk különböző arénákba bezárva, a kipróbálható pálya például egy hatalmas erdőben, és annak környékén játszódik. Persze az itt levő létesítményekbe szabadon bemehetünk, mindenféle töltögetés nélkül.

IGI 2: Covert Strike béta

Mivel a játék megmaradt taktikai shooternek, a többjátékos mód nem jelent egyet egy DM pályával, hanem egy Counter Strike-hoz hasonló módra kell gondolni. Vannak a rossz fiúk (itt a Conspiracy, azaz összeesküvők) és a jó fiúk (IGI Operatives, azaz IGI alkalmazottak). A jó fiúk feladata egy vírus bejuttatása egy számítógépbe, majd pár terv elrablása, végül egy üzem felrobbantása (ami figyelembe véve az üzem belsejét valószínűleg a gaz illegális fakitermelők elleni drasztikus fellépés lehet :-). A gonoszok célja magától értetődően az, hogy ellenfeleiket megakadályozzák feladataik végrehajtásában. Mindkét csapat tagjai kapnak egy fix összeget induláskor, amely először csak arra elég, hogy egy távcsövet vehessünk, de a feladatok megoldása (vagy ellenfelek likvidálása) után kapott összegekből már lehet fejleszteni fegyvertárunk. Sajnos a kapott pályán a Conspiracy egyértelmű előnyben volt, hála a mindenhova felszerelt, lelőhetetlen kameráknak, melyeket bár lehet ideiglenesen hatástalanítani, de okosabb dolog inkább elbújni előlük.

Szóval, bár túl sokat nem mutatott meg magából a játék, megbizonyosodtam arról, hogy jó kezekben van a fejlesztés, és mikor kiadják, újból egy nagyon élvezetes programmal leszünk gazdagabbak. ■

IGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike bétaIGI 2: Covert Strike béta
IGI 2: Covert Strike
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
IGI 2: Covert Strike

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló