25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Paradise Cracked

Nyáron megjelenő cyberpunk szerepjáték a romlott paradicsomban.

Írta: Madrac

A jövőben komoly problémát jelent a túlnépesedés és a környezetszennyezés. Ez egészen pontosan addig így is volt, míg a tudósok fel nem találták a CyberBrain-t. Ez a számítógépes rendszer rövid idő alatt megoldott a főbb gondokat, és kezdte paradicsommá változtatni a Földet. A másik előnye ennek a rendszernek az volt, hogy az emberek bekapcsolódhattak, és a virtuális világban tölthették idejüket, horgászhattak, játszhattak, bármit megtehettek, hisz mindez csak virtuálisan történt meg. Megtehették, mivel a gépek mindent elvégeztek helyettük. Hamarosan az emberiség többsége már ebben az álomvilágban töltötte minden idejét. De az természetes, hogy nem működhet minden tökéletesen: a népszaporulat nagyon lecsökkent, nem voltak új felfedezések és az átlag intelligencia is ijesztően esett. Ekkor tette csodás felfedezését a CyberBrain...

A játékos egy fiatal hacker szerepét kapja, aki a kibernetikus világ egy elzárt részébe hatolt be és letöltött onnan pár fájlt. Alig lépett ki, máris megérkezett a rendőrség és az ajtót verve követelték annak kinyitását.

A Paradise Cracked béta verzióját a Buka Entertainment bocsátotta rendelkezésünkre, hogy egy előzetesben beszámolhassunk a kalandjátékról. A játék fejlesztője a Tri Synergy Inc, akik már három játékkal jelentkeztek eddig a piacon: a Hard Truck, Echelon és a Gromada is az ő nevükhöz fűződik.

A játéknak körökre osztott rendszere van, és ez biztos sok embernek jelent majd nagy örömet, hisz elég kevés játék jelenik meg mostanában ezzel a rendszerrel. Sajnálatos, hogy ha simán futunk az utcán, az is így történik, ezért elég körülményes tud lenni az utazás néha. Persze ennek is megvan az oka: az utcákon bandák csatáznak, emberek járkálnak, a sarkokon pedig kereskedők és prostik állnak.

Már a játék elején több küldetést is kapunk, melyek közül több ki is zárja egymást, elvégre nem dolgozhatunk egyszerre a két szembenálló bandának. Az első küldetésünket a házunk mögötti csöves adja, és ez inkább csak egy tipp mint feladat: elküld minket China Townba Sam Lee-hez. Szerinte ő tud nekünk segíteni. Persze ebben a városrészben nem túl nyugodtak a viszonyok, két banda csatázik itt, eldönthetjük, kit támogatunk. Sam Lee azonnal pénzt akar tőlünk, így kénytelenek leszünk bandát választani. Pillanatnyi feladatainkat nyomon követhetjük a Journal-ban. Ugyanitt az eddig eseményeket is visszaolvashatjuk, ha valamit elfelejtettünk.

A karakterek fő tulajdonságai az erő, ügyesség, reakció, pontosság, intelligencia és mechanika. Ebből számolódik ki a látóterület, a mozgáspontok és az életerő is. Szintlépéskor természetesen növelhetők ezek az értékek.

A harcrendszer hasonló lett az X-Com sorozatban lévőhöz. Ha ellenfél van a látóterünkben, akkor piros mezőben megjelenik egy szám jobb oldalt. Ha több ellenfél is van, akkor több szám is természetesen, ezekre kattintva ráugrik a kép a célszemélyre. Ha lőtávolon belül van, akkor láthatjuk azt is, hogy mekkora eséllyel találjuk el. Lehetőségünk van kapáslövésre és kétszerannyi mozgáspontért célzott lövésre is. Tapasztalataim alapján inkább érdemes keveset lőni de pontosan.

Csapatunkat gyarapíthatjuk zsoldosokkal, akik pénzért vagy valamilyen célért hajlandók segíteni nekünk. Szükség is van az útitársakra, mivel hackerünk nem a harci képességek terén jeleskedik, bár van egy pisztolya.

Később sokkal jobb fegyvereket találhatunk, és fejleszthetjük karaktereinket beültetésekkel is. A felszerelési tárgyaknak öt csoportja van: fegyverek, lőszerek, orvosi felszerelések és gránátok, páncélok, valamint az egyéb felszerelések. Nem minden felszerelést használhat mindenki, sok cucc van valamelyik tulajdonsághoz kötve.

A játék grafikája nem igazán éri el a 2003-as szintet, de ez a végleges változatig még valamelyest fejlődhet természetesen. A menük nagyon szépek lettek és jól áttekinthetőek. A játék zenéi és hangjai kellemesek, jól illeszkednek a világhoz, és a megfelelő hangulatot árasztják. Maga a történet és a játékrendszer jól megalkotott, talán a karakterek ebben a változatban még túl lassan fejlődnek, de ez még szintén változhat. Akik szeretik a cyberpunk világokat és a körökre osztott játékmenet nem riasztja el őket, azok kellemesen fognak szórakozni a programmal, mely nyáron jelenik meg a Buka kiadásában.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked
  • Paradise Cracked

Paradise Cracked

Platform:

Fejlesztő: MiST land

Kiadó: Buka Entertainment

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2003. június

Minimális rendszerigény: Pentium II 400 MHz, 128 MB RAM, TNT2 8 MB, 300 MB HDD

Ajánlott konfiguráció: Pentium III/Athlon 800 MHz, 128 MB RAM, GeForce2 32 MB, 300 MB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!