25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Egy fiúról DVD

Bridget Jones után ezútttal egy szingli férfi történetét ismerhetjük meg, egy könnyed vígjáték keretében.

Írta: mogyoro [UG]

Legyünk őszinték, egy ilyen című filmre nem biztos, hogy nagy várakozással ülünk be a moziba vagy a TV elé – ha egyáltalán beülünk. Riasztó egy cím, inkább vár az ember egy pszichodrámát, mint egy vígjátékot. Pedig – ezt a film megnézése után bátran elmondhatom – egy nagyon kellemes, mondanivalóval is rendelkező vígjátékról van szó!

Egy fiúról DVD

A film beharangozásánál elsődleges volt, hogy a Bridget Jones naplója alkotói készítették. A közös a két film tartalma között, hogy ott egy szingli nőről van szó, itt egy férfiról (aki egyébként mindkét filmben játszik, Hugh Grant). Hugh Granttől az ember egy könnyed limonádét várna, ami egy kicsit csöpög. Ennél a filmnél nem kell felmosórongyot tenni a televízió alá. Egy 12 éves gyerekről és egy harmincas férfiról szól a történet, akik egymást segítik ki minden tudatosság nélkül a gödörből. A poénok nem annyira a helyzetkomikumra épülnek, inkább a párbeszédekből alakulnak ki, ahogy két (korbeli és társadalmi értelemben is) különböző világ találkozik.

A film rendezői is más típusú vígjátéknak köszönhetik a világhírt. Az Amerikai pitének. Szerencsére, az Amerikai pitében bevált poénokból semmit nem hoztak át ebbe a filmbe, ellenben a kimaradt jelenetek nézése közben – kommentárjukból – elég sok dolgot megtudhatunk gondolkodásukról. Így megtudhatjuk, hogy mi miért maradt ki, s ez az extra elég érdekesre sikerült. (Visszanézve csak egy jelenetet sajnáltam, hogy nem volt a filmben, mikor Will gyerekülést vásárol. Mindenkinek ajánlom :-). Még több információt kapunk a filmhez kapcsolódó, elég tartalmas rendezői kommentárból is, melyhez – a hazai megjelenésű DVD-k között igen ritka módon – akár magyar feliratot is bekapcsolhatunk. Sajnálatos, hogy a szereplőkkel, alkotókkal történő beszélgetés sablonokba fulladt: mindenki dicsérte a másik tehetségét, illetve a film különlegességét. Felirat itt is van, ennyi az összes pozitív, amit el tudok mondani a werkfilmről.

Egy fiúról DVD

Az extráknál megtalálhatók még a film zenéjének nagy részét szerző Badly Drawn Boy két klipje (Silent Sigh, Something To Talk About), egy interjú vele, továbbá az Egy fiúról, a Guru, illetve a most mozikba kerülő Johnny English előzetesei.

Összegzésnek elmondható, hogy egy tartalmi mondanivalóval rendelkező filmet láthatunk, amit a nem a fekáliákra, obszcenitásokra, kényes helyzetekre építő vígjátékok kedvelőinek teljes szívemből ajánlok.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Egy fiúról DVD
  • Egy fiúról DVD
  • Egy fiúról DVD
  • Egy fiúról DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!