Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Johnny English DVD

A Mr. Bean figuráját alakító Rowan Atkinson ezúttal botcsinálta titkosügynökként jelenik meg a képernyőn.

2003.09.25. 00:00 | szerző: mogyoro [UG] | DVD

Megint azzal kezdeném, hogy a filmről nem írok, egyszer már megtörtént az Underground Magazin hasábjain. Moziban nem láttam a filmet (távol áll tőlem Mr. Bean humora), de az a tény, hogy olyan sokáig futott a filmnézettségi TOP 10-ben, felkeltette a figyelmemet. Mikor kézhez kaptam a tesztlemezt, azonnal hallottam egy negatív kritikát is, hogy 40 percnél nem lehet tovább nézni, mert unalmas. Ezek után vájt fülű alkalmi hangtesztelőmnek nyomtam a kezébe, aki negyven perc után tényleg kikapcsolta a lejátszót, hogy pihenjen egyet. A rekeszizmai nem bírták már a filmet! Ilyen előzményekkel természetes kíváncsisággal ültem le, de se jót, se rosszat nem vártam a filmtől. Talán ez volt a helyes, mert néha unalmas, néha fárasztó, gyakran meg humoros volt a történet, illetve Rowan Atkinson (arc)játéka.

Johnny English DVD

Ha már a hangot említettem: referenciaanyagok között nem nagyon állná meg a hangkeverés a helyét. A zene (nem a párbeszédes jeleneteknél) néha túl hangos, a környezet egyes zajait, amik a térérzetet adnák, elnyomja. Volt már rosszabb is, ez tény! Mielőtt elfelejteném, angol nyelv esetén DTS is választható.

Az extrák kicsit összecsapottnak tűnnek. Eleve sérelmezem, hogy míg szinkronként a magyar és az angol választható, a többi nyelv „csak” felirattal, addig a menü nyelvének a magyar nem választható. Mondhatnánk, valamit valamiért. A beállításokat már rutinból elvégzi bárki az angol menüpontok alapján is, még nyelvtudás sem szükséges hozzá. Az extrákig, melyeknek az egyetlen használható része a werkfilm (és nem csak azért, mert feliratos), a többi csak a „dobjunk nekik pár koncot, hogy legyen mit felírni majd a borítóra” hozzáállású fércmunka. Van egy teszt, ahol rövid filmbejátszásokat adnak, s utána rákérdeznek egy-egy apróságra (mi volt a rendszáma az autónak, hány bűnszövetkezet főnökét hívta meg Pascal Sauvage, stb.), s három válaszból lehet dönteni, melyik is a jó. Egyszer elmegy.

Johnny English DVD

Ugyanígy a karakterbemutatás is érdekes lehetne, ha a készítők legalább a forgatókönyvet elolvasták volna. Itt mutatják be a négy főszereplőt, a járművüket és a fegyverüket. Ha valakinek nincs, akkor kitalálnak neki (ami szép dolog, de a filmhez semmi köze, főleg, hogy a rosszfiúnak (Sauvage) egy lángnyelveket kilövő liftet ötlöttek ki az extra készítői), vagy itt Bough kezére húzzák Johnny English gyűrűit. Ha ennyi összevisszaság van valahol, minek ez a menüpont? Egyébként is, az egész extra nem illik a filmhez. Szerény véleményem szerint lehetne a kivitelezés humoros, pár geg elhelyezhető lehetne itt is. De a grafikusok az egyszerűbb megoldást választották, s kikölcsönözték a filmből Sauvage DVD lejátszójának menüjét. Végül pedig még annyit említenék meg, hogy meglepő és szokatlan módon ezen a korongon nem volt semmilyen más filmnek az előzetese. ■

Johnny English DVDJohnny English DVDJohnny English DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló