Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre

A filmhez is kapcsolódó játék küldetéslemeze elég jól sikerült.

2004.01.06. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

A Novalogic fejlesztőcsapatának legutóbbi Delta Force-dobása, a Black Hawk Down (Sólyom végveszélyben) című film játékfeldolgozása mindent elsöprőnek bizonyult az FPS kategóriában, a zseniális grafikával, élvezetes játékmenettel és az izgalmas küldetésekkel. Veszélyben az érzés!

Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre

Bár a valaha megtapasztalt Delta Force hangulat elveszett, de sokkal jobbat kaptunk helyette. A sivatagi terep azt hiszem, mindenkinek kedves újdonság volt az erdők, hegyek, tavak, fák, bokrok után. A most kiadott kiegészítő lemez, a Team Sabre két új küldetést (egy történelmi és egy fantáziamissziót) tartalmaz. Ugye kár is tagadni, hogy viszonylag erős gépre volt szükség már az Black Hawk Down első verziójánál is, de ahogy az alapjáték a sivatagra épült, úgy a Team Sabre meglehetősen komoly feladatot ad a grafikus kártyánknak azzal, hogy a fejlesztők „telerakták” a terepet fákkal, fűvel, cserjével, hegyekkel, dombokkal, házakkal, autókkal, géppuskával, stb. A hivatalos sajtóanyag ugyan új járművekről, fegyverekről is szót ejt több ízben is, én mégsem találtam olyan eszközt, amellyel az eddigi Delta Force epizódokban ne találkoztunk volna. Való igaz, hogy a történtek változások. Aki játszott a Black Hawk Down-nal interneten, az tudja, hogy a páncélautónak (Humwee) a géppuskájánál elég jól el volt kerítve az ember, nehogy elérjék az ellenséges golyók, de ez a Team Sabre-ben megszűnt.

Az internetes játékmódhoz kaptunk két új pályát, amelyek ugyan jóknak tűnnek, de sajnos a tesztelésre kapott verzióval ezeket nem tudtuk kipróbálni. De azt gondolom, nem olyan „elkapom-megnyúzom” jellegű pályák ezek, mint az eddigi BHD, legalábbis hálózatban, hiszen sokkal bonyolultabbak a terepek, rengeteg fedezékkel.

Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre

A magányos küldetésekkel viszont elég könnyen zátonyra lehet futni. Az örökös mennyiségbeli lőszerproblémák egészen csüggesztő helyzeteket produkálnak néha. Ajánlatos – akárcsak az előző verziónál – egy lövedék kilövésére állítani a fegyverünket, és igyekezzünk precízen célozni! A mesterséges IQ és a motor természetesen a BHD-nal azonos, viszont nem segít bennünket a nappal szabadsága. Éjszakai küldetéseken kell helytállnunk, ami nem könnyű, hiszen szinte semmit sem láthatunk, az éjjellátó pedig nem segít a hosszú távú látásban! Így sajnos gyakori az olyan eset, hogy halljuk becsapódni mellénk/belénk a golyókat, miközben ötletünk sincs, hogy vajon honnan lőnek.

Tekintettel a program nagyszerű múltjára azért mégiscsak megleptek bennünket a fejlesztők igazi filmbeillő jelenetekkel, de sajnos már közel sem az a feszült izgalom munkál bennünk a pályák közti töltésnél, mint amit a BHD-nál megszokhattunk. Mindezek ellenére kiváló mulatság ez a program is, és bizony ez a két küldetés is elég sok időre képes lekötni a figyelmünket, így tiszta szívvel csak azt tudom azt javasolni, hogy a Delta Force rajongói közül senki se kerülje el ezt a kiegészítő-lemezt! ■

értékelés

Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre

Pozitívumok
  • Black Hawk Down motor
Negatívumok
  • Túl sok tereptárgy
  • (Relatíve) nehéz küldetések
9,0
grafika 9
hangok 8
játszhatóság 9
hangulat 9
Delta Force - Black Hawk Down: Team SabreDelta Force - Black Hawk Down: Team SabreDelta Force - Black Hawk Down: Team SabreDelta Force - Black Hawk Down: Team SabreDelta Force - Black Hawk Down: Team Sabre
Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre

hozzászólások (10)

La Cosa Nostra
La Cosa Nostra 2004.01.08. 21:56
Tomka!nagyon jó az oldalatok,tetszik ez a katonai szellem!mondjuk szerintem a swat nem olyan nagy szám,de mindegy...hogy lehet belépni hoozátok,gondolom kéne egy eredeti cd...ja meg gondolom ti pestiek vagytok,én meg szegedi..na mindegy remélem még jössz ide...RANGERS LEAD THE WAY!
Novca
Novca 2004.01.10. 09:52
Üdv!
Mindenekelött egy kiegészítést tennék. Hál' Istennek nem 2, hanem 30! új mutliplayer pálya lesz a Team Sabre-ban. Nem sikerült még játszanom vele természetesen ;-), de a Novalogic ezt állítja.
Sok szó esett az MI gyengeségéről. Nos erre két dolgot említenék. Egyrészt teljesen egyet értek La Cosa Nostra-val, hogy az életben sem igazán hatékony/szervezett csapatok voltak a szomik, szemben a világ talán leghatékonyabb különítményeivel (DF, Rangers)
Másik dolog: a DF sorozat nagyon szép multi game múltra tekint vissza, így aztán elképzelhetőnek tartom, hogy a Novalogic célközönségként elsősorban a multigame játékosokat célozta meg a BHD-val. Ezért aztán nem az MI volt a fejlesztés középpontjában. Az már egész más kérdés, hogy a mai napig nem tudtak egy használható anti cheat progit kiadni a BHD-hez, illetve rengeteg bug van a játékban, ami glitch-elésre ad lehetőséget. Ám ha valaki "ráérez az ízére", akkor nagyon sok jó/izgalmas csatában lehet része a BHD multiban. Ha a Team Sabre meg tudja közelíteni ebből a szempontból, akkor nekem biztosan be fog jönni.
Novca (Delta Force Hungary)
http://www.dfh-squad.com
Peac
Peac 2004.01.10. 13:55
Én személy szerint a sajtóanyagban két küldetéssorozatról olvastam, de a számunkra kiküldött korong összesen 2 pályát tartalmazott. Való igaz, hogy bele kellett volna szőnöm az írásomba, de persze ez nem mentség...
vietcong
vietcong 2004.01.20. 16:48
Sziasztok ez a jatek mar meg jelent es menyire nagy vagyis hany kuldetes van a singel p. modban
ati2002
ati2002 2004.01.21. 22:05
Megjött a TS, de nem fűzök hozzá nagy reményeket, márcsak a ~300 MB-os mérete miatt sem, de majd meglátom. :-/
ajánlott olvasnivaló