Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Cossacks II: Battle for Europe

Új nemzeteket, új csatákat és továbbfejlesztett parancskiadási rendszert hoz az első kiegészítő.

2006.06.18. 00:00 | szerző: Gerry | Előzetes

Ha az ember fia azt mondja, Cossacks, a többi ember fia/lánya/borja (opcionálisan férje/felesége) rögtön rávágja: egységek garmadája, hangulatos csaták, elavult motor, néhol igen erős rókabőr jelleg. Tömören így lehet jellemezni az immáron ötödik születésnapján is túl lévő Cossacks sorozatot, amely a különféle részekkel, (Cossacks, Cossacks II, American Conquest) és azok kiegészítőivel együtt több mint tíz családtagot számlál, és akkor még nem is beszéltünk a különféle „best of” kiadványok garmadájáról.

Cossacks II: Battle for Europe

A fentiek tükrében nem okozott túlzottan nagy meglepetést az új Cossacks II kiegészítő bejelentésének híre, ahogyan maga a kiegészítő sem fog túlontúl nagy meglepetésekkel szolgálni. Az olyan megszokott, elvárható innovációkon kívül, mint amilyenek az új egységek szerepeltetése, kapunk még egy némileg továbbfejlesztett parancskiadási rendszert is. Némileg ötletesebb, és nagyobb horderejű újdonságként hat az új, a kiegészítő alcímét is adó mód, amelyben lehetőségünk nyílik egy területfoglalós-menedzselős játékot nyüstölni – á la Total War trilógia. Ez a lehetőség többé-kevésbé benne foglaltatott a Cossacks II előző fejezeteiben is, azonban most lényegesen kidolgozottabban kapjuk meg ezt a lehetőséget. Célunk az adott régió megtámadásakor értelemszerűen az adott ellenséges egységek ledózerolása és a stratégiai pontok megszerzése, de lehetőségünk nyílik diplomáciai ténykedésre is. Elvileg jó ötletnek tűnik az új mód bevezetése, és a kivitelezés nem is rossz, azonban hosszabb játékidő alatt – hasonlóan a Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II-höz – kissé unalmassá válik. Érződik rajta, hogy eredendően nem erre az alapra építkezik a játék, mégha a felhozott példánál sokkal impulzívabb játékélményt rejteget. Legalábbis az előzetes céljára kapott játszható verzióból ezt a konklúziót szűrtem le. A fejlesztők természetesen a megjelenésig még jócskán finomíthatják ezt a rendszert.

A játék ezúttal a XIX. század elejére és a napóleoni háborúkra koncentrál, és a küldetéslemezekhez hasonlóan új egységekkel, új épületekkel és három új nemzettel bővíti az alapjátékot. Új történelmi csatákat is megtalálhatunk majd benne, mint például a borodinoi vagy a waterlooi ütközetek.

Cossacks II: Battle for Europe

A Cossacks sorozat alatt már a kezdetektől ugyanaz a motor dolgozik, amely az évek során jelentős átalakításokon, ráncfelvarrásokon esett át, s mely minden előnye – több tízezernyi egység egyidejű megjelenítése - ellenére is erősen elavulttá vált.

Az új kiegészítő minden bizonnyal tetszeni fog a sorozat kedvelőinek, hiszen új és érdekes móddal egészíti ki a Cossacks második részét, azonban erősen kérdéses, hogy sikerül-e új rajongókat toboroznia. ■

Cossacks II: Battle for EuropeCossacks II: Battle for EuropeCossacks II: Battle for Europe
Cossacks II: Battle for Europe
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cossacks II: Battle for Europe

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló