Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelSound 3H és 4H headsetek

Két, játékosoknak tervezett headsetet teszteltünk.

2006.12.22. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Mousepadek után headsetek is érkeztek a dán SteelSeriestől, konkrétan a nemrég bejelentett, a napokban boltokba került SteelSound 3H és 4H típusokból futott be szerkesztőségünkbe egy-egy példány. Ezeket jól szemügyre is vettük, majd fülünkre helyezve megkezdtük tesztelésüket.

SteelSound 3H és 4H headsetek

Kezdjük a kisebbik típussal. A SteelSound 3H egy jópofán összecsukható és mindemellett könnyű, így egy kiváló hordozhatósággal rendelkező mikrofonos fejhallgató. A két méter hosszúságú kábel a jobb fejhallgatóból vezet ki, kicsit talán túl vastag, de legalább megfelelően masszív. Sajnos hangerőszabályzó és a mikrofon ki/bekapcsolására szolgáló kapcsoló nem került rá. Érthetetlen módon a két jack csatlakozó nem követi az utóbbi évek kvázi szabványát: a fülhallgató zöld helyett fekete, a mikrofon pedig rózsaszín helyett piros színű csatlakozót kapott. Mikrofonja visszatolható a bal oldali hangszórórészbe, így használaton kívül abszolút nincs útban. A fej feletti műanyag rész alatt egy gumis tapintású pánt kapott helyet, ez támaszkodik a fejen. A 3H hangján nem igazán találtam kifogásolnivalót: nagyszerűen szóltak a mélyek (kb. 40-50 Hz-től már hallható basszusa volt), és az összhangzása is megfelelt elvárásaimnak. Így elmondható, hogy egy zenehallgatásra és játékokhoz is egyaránt jól használható, LAN partykra pedig egyszerűen hordozható, könnyű headsetet próbálhattam ki.

SteelSound 3H és 4H headsetek

A SteelSound 4H kialakításában jelentősen eltér kisebbik testvérétől. Ez egy elég nagyméretű, nem összecsukható fejhallgató, mely puha szivacsos borításával teljesen körbeveszi fülünket. Ezáltal kényelmesebb viselet, mint a 3H, azonban hosszú távon ez is kicsit szorította a fejemet. Igaz, ez várhatóan a használat során javul, ahogy kicsit talán kitágul a pántja. A felső pánt alsó része is szivaccsal van borítva a kényelmesebb megtámasztás érdekében. Kábele 1,8 méteres, és ezen már helyet kapott hangerőszabályzó potméter is, valamint egy háromállású kapcsoló a mikrofonhoz (kikapcsolás, valamint low/high fokozat). A vezérlőrészt pedig akár ruhánkra is csíptethetjük. A 4H-ból sajnos igencsak hiányoznak a mélyek. Valahol 100 Hz környékén kezdődött az alsó hangtartomány megszólalása, de még ez se volt olyan erőteljes, mint a 3H-ban. A magasak – elsődlegesen a cinek – meg zavaróan elnyomják a középtartományt. Zenehallgatásra ezáltal gyakorlatilag alkalmatlan, a hangképe nem teljes. Mindezt persze a gyártó is tudhatja, hiszen már a sajtóközleményben úgy írtak a 4H-ról, hogy ezt az FPS és RTS játékosoknak szánják, míg a 3H-t azoknak, akiknek a háttérzene is fontos a játékokban. Egy nagy CS vagy CoD küzdelem során pedig fontosabbak a csatazajok és a csapattársak hangja, mint a zene vagy a basszus.

SteelSound 3H és 4H headsetek

Összességében tehát két jó minőségű, láthatóan elsődlegesen játékosoknak tervezett headsetet próbálhattunk ki. A 3H típus 39,95 euró, a 4H pedig 49,95 eurós áron került az európai boltokba. ■

SteelSound 3H és 4H headsetek
SteelSound 3H és 4H headsetekSteelSound 3H és 4H headsetek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló