Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Végigjátszás

Sam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszás

Az első epizód lépésről lépésre.

2007.01.05. 00:00 | szerző: LeMon | Végigjátszás

Az első epizód pont úgy kezdődik, ahogy az szokott: Sam és Max magándetektív irodájukban megszólal a telefon. Ezúttal azonban mintha valaki a telefont is lenyúlta volna. Albérlőjük, a Jimmy nevű patkány sajt reményében megzsarolja hőseinket. Az első feladat tehát hogy elkezdhessük a nyomozást, kideríteni mi is a bűntény. Szóval szerezzük vissza a telefont!

Sam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszás

Először is tegyünk eleget a patkány kérésének, adjunk neki sajtot. Max órákkal ezelőtt bevásárolt, de nem emlékszik, hova tette. Segítsünk neki. Bent van egy kupaccal a gardróbban. A patkány viszont amolyan igazi svájci, lyukacsos sajtot akart. Vegyük elő a pisztolyt és oldjuk meg a problémát. Ám úgy tűnik, kis rágcsáló cimboránk továbbra sem akarja visszaadni a telefont. Beszélgessünk vele, s Maxszel ajánljuk fel, hogy szívesen kilógatnánk az ablakon. S lássanak csodát, a jó patkány köpni fog! Méghozzá telefont! A riasztás a sarki csemege üzletbe hív. Mielőtt elhagynánk az irodát, vegyük magunkhoz a bowlinggolyót és a bokszkesztyűt. Útközben még találkozunk egy graffitiző néhai gyereksztárral, akivel elbeszélgethetünk erről-arról, bár sokra nem megyünk vele. Bosco boltjában aztán találkozhatunk cimborájával, akivel szintén nem tudunk szót érteni. Bosco szerint egy terrorista, de igazából le sem tartóztathatjuk azért, amit csinál, hiszen nem visz el semmit a boltból. Sőt, ő szállít oda több raklap videokazettát. Vegyünk magunkhoz egy ilyen kazettát.

Boscóval való beszélgetésünkből kiderül, hogy saját kis védelmi rendszert épített ki az üzletében. Próbáljuk ki, hogyan is működik. Valamit ki kéne csempészni a kis sráccal a boltból. Először is vegyünk magunkhoz a darab sajtot az ajtónál lévő asztalról, majd Maxszel fussunk el WC-re. A csávó alig tudja már visszatartani, úgyhogy amikor mi kijövünk, ő berohan a mosdóba. Itt az alkalom, rakjuk a kis kosarába a sajtot. Úgy látszik, akciónk sikerrel járt, mert amint a kis terrorista kilépne az ajtón, működésbe lép a rendszer, és kiüti elég rendesen. Vele már nem lesz több gondunk (egy darabig). De ott van még a haverja, aki ennek a videós fazonnak az arcképét fújja épp fel a falra. Vele is könnyen elbánhatunk. Menjünk át az iroda épületének túlsó oldalához a kis utcába. Ott az egyik kocsinál találunk egy festékes flakont. Na most egy ilyen Brady Culture falfirkát találunk a lépcsőnk mellett is. Dekoráljuk ki egy picit, mire az alkotó odajön és elkezdi újrafesteni. Menjünk fel az irodába és egy határozott mozdulattal dobjuk fejen az ablakból a bowlinggolyóval. Ezzel meg is volnánk. A nálunk lévő videókazit megnézhetjük, s ki is derül, hogy mi és ki is áll ennek a zombi terrorizmusnak a háta mögött. S itt még nincs vége a gyereksztárok randalírozásának...

Sam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszás

Menjünk át a szomszédba Sybil dokinőhöz, ahol a harmadik kis eltűntnek hitt néhai tini komikus játssza a pszichiátert. Persze minket nem ver át, látszik, hogy ő is teljes hipnózis alatt van. Az iroda igazi tulajdonosa bent raboskodik a gardróbban. Engedjük ki. Sajnos úgy néz ki, a harmadik krapek az Istennek nem akar elpucolni. Bosco emlegetett valami hiper-szuper gázsprayt, csak kicsit drágán adná. Szerezzünk hozzá pénzt! Szálljunk be a kocsiba, s az utcán kezdjük el fenyegetni a békés autósokat. A legegyszerűbb, ha megbírságolunk valakit, miután szétlőttük a hátsólámpáját, és a hangosbemondóval leszorítottuk az útról. Ha megvan a pénz, irány Bosco!

Ezzel a fegyverrel már könnyedén helyre rakhatjuk áldozatunkat. Amint ezzel is végeztünk, rögtön nyomába eredünk a videókazetta-szállító furgonnak, hátha ő majd elvezet minket a főbűnös fészkéhez. Próbáljuk kikerülni a ládákat, s minél közelebb jutni a kocsihoz, hogy kilőhessük a kerekét. Ha megvan, máris kiderül, hogy Culture Brady a régi színházukban tanyázik. Ide csak úgy jutunk be, ha mi magunk is gyereksztárok vagyunk, annak sok-sok idióta mellékhatásaival. Fogjunk meg egy jelentkezési lapot, és húzzunk vissza Sybilhez. Elvállalja, hogy analizál minket és aláírja a papírt, ami a belépéshez szükséges, ha produkáljuk az ott feltüntetett tüneteket. Ezek játékonként eltérőek, de ha figyelünk, akkor könnyen megoldjuk. Hírnév, pénz, frizura és erőszak. Ezekre és hasonló dolgokra kell megfelelnünk vagy asszociációs játékokban vagy reakciókban. A legmókásabb a harmadik teszt, az álomanalízis. Itt is eltérő dolgokat kell szimulálni, de pár próbálkozás után rájövünk a helyes megoldásra.

Sam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszás

Ha megvan a papír, irány vissza a színház, ahol már vár minket Culture, és hipnotizáló szemüvegével el is intéz minket könnyen. Sikerült megkapnunk Sammel a videófutár szerepét, s most már mi szállítunk kazettákat Bosco üzletébe! Intézzük el magunkat úgy, ahogy azt a kis hugyos krapekkal tettük. Ismét jön egy „álom” jelenet, ám ezúttal Culture Brady férkőzött kis világunkba. Négy helyről kell eltüntetni ahhoz, hogy felébredjünk. A sajt Bradyre küldjük rá a pumpával felfújt Jimmyt. A villanyt egyszerűen kapcsoljuk ki, a TV „antennát” pedig állítsuk el. Álljunk Max feje alá, majd célozzunk a falon lévő egyirányú utca táblára, mire az egész megfordul, és ölünkbe pottyan a fej. Adjuk vissza Max testének.

Miután felébredtünk, el kell kezdeni agyalni valami anti-hipnotizálható kütyün. Ebben először Sybil lesz segítségünkre, aki ad egy tervrajzot, melyet aztán Bosco fog megvalósítani. Neki azonban még szereznünk kell egy antennát, amit viszont az irodából hozunk neki. Irány vissza a színházba, de ezúttal kellő védelmi rendszerrel felfegyverkezve. Maxre úgy látszik nem hatott az agystimuláció, ez is érthető. Brady itt újrapróbálkozik a jedi trükkökkel, de ezúttal hiába. A tinisztárokat azonban újra be tudja fogni, és ellenünk küldi. Próbáljuk meg visszafele elsütni a dolgot. Érjük meg őket hogy változzanak különböző dolgokká, például legyenek Brady Culture! Ezután mondjuk nekik, hogy imádjanak minket, mire Brady bedurvul és azt kezdi hajtogatni hogy „Engem... engem... engem imádjatok!” Ezután szóljunk a kölköknek, hogy támadjanak meg minket, s itt hibázik Brady!

Sam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszás

Ennyi volna az ügy, várjuk a következőt! ■

Sam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszásSam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszásSam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszásSam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszásSam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszásSam & Max: Season 1 - Episode 1: Culture Shock végigjátszás
Sam & Max: Season 1
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sam & Max: Season 1

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló