25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

The Sims 2 mobiltelefon játék

Már mobiltelefonokon is játszható a világ egyik legnépszerűbb játéka.

Írta: Gerry

Azért jó egy olyan játékról – még ha csupán mobil játékról is – ismertetőt írni, amelynek nevében szerepel a „Sims” szó, mert nem kell róla elmagyarázni semmit senkinek. Mindenki játszott vele egyszer, valamikor, régen, s minő véletlen, hogy az emberek felének a gépén fenn is van valamelyik epizód. Persze játszani hivatalosan soha senki nem játszik vele, csupán fenn van a merevlemezen, miért is ne, csupán a gyermekek kedvéért, illetve, ha senki nem néz oda, akkor a magunk kedvéért.

The Sims 2 mobiltelefon játék

Alapvetően teljesen logikus, és várható volt az Electronic Artstól, hogy egyes sikerjátékaik átiratait mobiltelefonokra is elérhetővé tette. Napjaink mindenféle szám-betű kombinációs mobilkommunikációs szabványai nemcsak videótelefonálást, hanem a fejlesztéseknek köszönhetően egyre jobb grafikus megjelenítő képességű mobilokat is eredményeznek, amelynek köszönhetően korábban elképzelhetetlennek tartott grafikával rendelkező játékokkal játszhatunk mobilunkon is. A Sims 2 mobil kiadása ugyan grafikailag korántsem prezentál „álleejtős” vizualitást, viszont mindezt bőven feledteti a komplex játékmenet.

The Sims 2 mobiltelefon játék

Amit megtehettünk a Sims első avagy második részében, természetesen nem tehetjük meg a mobil verzióban, azonban lehetőségeink így is kellően nyitottak. Alapjáraton megválaszthatjuk simünk nemét, ruházatának színét, és egyéb efféle csacska dolgokat. Szintén alapjáraton rendelkezünk öt képességgel, úgymint karizma, főzési tudomány, logika, kreativitás, illetve testi kondíció. Ezen értékeket a már meglévő, illetve félúton vásárolható eszközökkel módosíthatjuk, amelyek olyasféle varázslatos kütyük, mint például könyv, avagy futógép. Simünk számos szükséglettel rendelkezik, amelyet ki kell elégítenünk- ide az éhség, az álmosság, a mellékhelység látogatása, a tisztálkodás, a simekkel való kommunikáció, illetve a szórakozás tartozik, amelyeket ildomos optimális értéken tartanunk. Piciny simünk újabb és újabb állásokat tölthet be, amint képességei elérik a munkához szükséges szintet, az átállás megtörténik előbb-utóbb. Az újabb állások több fizetéssel, és sokszor kevesebb munkaidővel járnak. Társas kapcsolatok terén lehetnek barátaink, házastársunk, illetve beleszerethetünk mindenkibe, aki él és mozog, ugyanis amint a beszélgetések eredményeképpen elérünk egy bizonyos ponthatárt, úgy automatikusan szerelembe esünk mindenkivel, nemre, korra, illetve az illető hozzáállására való tekintet nélkül. Nemcsak új berendezési tárgyakat, hanem új helyiségeket is vásárolhatunk, például nappalit, szabadidő-szobát, táncszobát, avagy éppen kertet.

The Sims 2 mobiltelefon játék

Bár csupán egy mobiljátékról van szó, a Sims 2 mobil átirata az egyik legszórakoztatóbb a rövid szabadidő eltöltésére predesztinált programok közül, amelyekkel eddig találkoztam. Az efféle játékokhoz képest tetemes, akár tíz óra fölötti játékidővel, számos lehetőséggel és remek játékmenettel rendelkezik, egyszóval számos társával ellentétben valóban megéri a pénzét.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék
  • The Sims 2 mobiltelefon játék

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!