Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Crank - Felpörögve DVD

A Szállító után Jason Stathem ismét egy pörgős akciófilmben látható.

2007.03.14. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Két reklámfilmrendező, Mark Neveldine és Brian Taylor úgy döntött, nagyobb projektbe vágnak, és elkészítették életük első mozifilmét. Mivel mindketten szeretik a pörgést, mi más is lehetne ez, mint egy akciófilm.

Crank - Felpörögve DVD

Chev Chelios (Jason Statham) bérgyilkos, aki azonban utolsónak tervezett feladata során maga is áldozattá válik: Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo) speciális mérget juttatott a szervezetébe, melynek következtében hamarosan bekövetkezik a halála – addig azonban csak úgy tudja életben tartani magát, ha szervezete folyamatosan adrenalint termel, és így szíve még egy darabig működik. Képbe kerül még barátnője, Eve (Amy Smart) is, aki mindezidáig úgy tudta, barátja számítógépes játékokat fejleszt... A film másfél órája tehát alapvetően nem más, mint versenyfutás az idővel Los Angeles utcáin, hogy Chev még egy utolsó leszámolást elintézhessen.

A film alapsztorija miatt a pörgés helyből adott, és igyekeztek egy valóban akciódús filmet tálalni a készítők. Ez részben sikerült is, bár összességében engem valahogy mégsem fogott meg a film. Főleg az elején zavaró volt a sok mozgó, ugráló kézi felvétel, meg néha már soknak éreztem a manapság divatos effekteket is, mint például a film vegyes gyorsítása/lassítása, vagy a belezoomolás egy-egy dologba (például Chev szívének megmutatása). A forgatáshoz amúgy hagyományos filmes kamerák helyett HD videokamerákat használtak, mely több szabadságot biztosított, például a pedál felől mutathatták az autóban ülő Jason Stathemet. Zenei hátterül pedig a rock (sok esetben valamilyen punk irányzat) stílusát választották, mely megfelelő a filmhez.

Crank - Felpörögve DVD

Magyar szinkronból 5.1 és sztereó Dolby Digital hangsáv került a korongra, az eredeti angol hangból viszont csak sztereó változat választható. (Jason Statham remek brit akcentusa miatt kár, hogy az eredeti hangot preferálóknak le kell mondaniuk az 5.1-ről...) Felirat magyar kapcsolható be. Az extrák között megkapjuk a film előzetesét, egy 20 perces, feliratos werkfilmet, mely nagyrészt sablonnak mondható (a szereplők beszélnek karakterükről és a történetről, illetve hogy milyen jó volt mindenkivel együtt dolgozni), és csak néhány különleges infót kapunk. A HD kamerákkal történő forgatásról sokkal több érdekesség is beleférhetett volna az összeállításba. Emellett megnézhetjük a werkfilm alapanyagául szolgáló interjúrészleteket is, végül pedig négy filmajánló került még a korongra. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló