Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Killzone Liberation - PSP

A C64-es Commandos stílusát hozza a PSP-re ez az akciójáték.

2007.03.25. 00:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Az öregebbek vagy csak tájékozottabbak ismerik még a jó öreg Commodore 64-es Commandost, mely egy stílus megalkotója volt annak idején. A játékmenet egyszerű volt, egy pályán kellett előre haladni és lelőni az összes ellenfelet különféle fegyverek és gránátok felhasználásával. Ennek a stílusnak a tagja a Killzone Liberation is, de természetesen sok fejlesztés és változás történt a nagy öreg óta.

Killzone Liberation - PSP

A történetet itt sem bonyolították túl, egy katona szerepét kapjuk egy háborúban, aki profi kommandósként egyedül is képes megbirkózni a problémákkal. Természetesen itt-ott kapunk segítséget is, vagy épp nekünk kell mások segítségére sietni, akik egy darabig velünk harcolnak ezután. Feladataink nem túl bonyolultak: menj el ide, robbants fel azt, öld meg az ellenfeleket és hasonlók, de egy ilyen stílusú játékba nem is kell több ennél.

A játék irányítása elég jól sikerült és az első küldetés alatt remek magyarázatokat is kapunk. Néha kicsit nehézkes a célzás, de gyakorlással áthidalható ez is. A mozgás, forgás, célzás ugyanazzal a karral történik, az R1 a guggolás, az L1 a célra tartás, a négyszög a lövés, az X a tárgyhasználat, a háromszög az újratárazás, a kör pedig a gránátdobás. Ha egy géppuskaállást használunk, a le gombbal szállhatunk ki, míg az R1 és L1 gombokkal forgathatjuk, a tüzelés nem változik.

Killzone Liberation - PSP

A pályákon elszórva találhatunk ládákat és elszórt segélycsomagokat, így szerezhetünk lőszert, gránátokat, C4-et és tölthetjük vissza az életerőnket. Időnként pénzt is kapunk, melyet az induló fegyverre költve a következő küldetés teljesítésére jelentősen megnőnek esélyeink. Maguknak a helyszíneknek a felépítése néha kicsit kaotikus, három különböző útvonalon keresztezzük ugyanazt a kis teret vagy épp hidat. A másik gond, hogy a keskeny pallókról könnyű leesni, így mehetünk körbe a fél pályán újra. A fedezékek jól kihasználhatóak és ellenfeleink is igyekeznek ezt kihasználni, tárazáskor leguggolnak, hogy kisebb felület látsszon belőlük, ha pedig épp egy sarkon kilépve szembetalálkozunk velük nem restek a puskatussal a földre küldeni minket és csak utána lőni.

Egy-egy szakasz teljesítésével engedélyezhetünk minijátékokat is. A többjátékos részben játszhatunk egymás ellen – a jól ismert DM, TDM és CTF módok mellett egy Assault is helyet kapott. A különböző fegyverek jól kihasználhatóak, elég kellemetlen meglepetéseket lehet okozni a másiknak a gránátokkal és a távirányítású bombával. Természetesen nem csak egymást lehet ölni: lehetőség van arra is, hogy barátainkkal együtt teljesítsük a játék küldetéseit.

Killzone Liberation - PSP

A játék grafikája gyönyörű és részletes, a színek remekül eltaláltak. A pályák felépítése remek és a kinézetük is teljesen igazodik egy háborús zónához. Sajnos ennél a játéknál kicsit zavaró a PSP képernyőjének lassú frissítése, kicsit mossa a képet, érdekes hogy másnál nem találkoztam ezzel a problémával ennyire még.

Összességében kellemes szórakozást jelent a program rövidebb utazások, várakozások elütésére, vagy akár mások ellen egy gyors játékra olyan helyen, ahol nincsen számítógép a közelben. A Sony weboldaláról új többjátékos módok és PSP témák lesznek letölthetőek a játékhoz hamarosan. ■

Killzone Liberation - PSP
Killzone Liberation - PSPKillzone Liberation - PSPKillzone Liberation - PSPKillzone Liberation - PSPKillzone Liberation - PSP

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló