Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech Wireless Music DJ System

Továbbfejlesztette vezeték nélküli zenetovábbító eszközét a Logitech.

2007.04.03. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Tavaly nyáron mutattuk be a Logitech Music Anywhere Wireless Music System névre keresztelt vezeték nélküli zenetovábbító eszközét. Nemrégiben megérkezett modernebb, jelentősen továbbfejlesztett utódja, a Wireless Music DJ System, mely LCD kijelzős, rádiós távirányítójával sokkal kényelmesebb működést biztosít.

Logitech Wireless Music DJ System

Ahogy elődje, az új rendszer is három részből áll: a számítógéphez USB porton csatlakozó adó-vevőhöz, a hi-fi toronyhoz vagy hangszórórendszerhez kapcsolható vevőegységből (sztereó jack és RCA kimenet található ezen, és egy mellékelt tápegységet is hozzá kell kapcsolni), valamint egy távirányítóból. A StreamPoint szoftver telepítése, majd a komponensek összekapcsolása után már használatba is vehetjük a rendszert. A PC-re lévő programban beállíthatjuk, mely könyvtárakban keressen zenei file-ok után, utána pedig már a távirányítóé a főszerep: annak kijelzőjén böngészhetünk a winchesterünkön lévő MP3-ak és más zenei file-ok, vagy akár internetes rádióállomások között. A távirányító megjelenése elegáns, a ma divatos ezüst és fényes fekete kombinációt használták. Használata kényelmes, összesen 11 háttérvilágított gomb és egy tekerő segít a menüben való navigációban. Lejátszás közben pedig az aktuális szám címét, előadóját és albumcímét láthatjuk, amennyiben ezek az információk rendelkezésre állnak. (A számcím helyére a file nevét rakja a rendszer, ha nincs ID3 tag). A távirányítóban lévő akku töltésére a hi-fi toronynál elhelyezett vevőegység bölcsőként ad lehetőséget.

A Wireless Music DJ System működéséhez szükséges, a Windows alatt háttérben futó program minimális erőforrás-igényűnek tűnt, legfeljebb 1-2% processzoridőt használt fel zenehallgatás során. Ellenben az átküldött hang hangereje nagyon alacsony volt, az erősítőt a CD vagy DVD lejátszáshoz képest igen hangosra kellett állítani, hogy normálisan szóljon.

Logitech Wireless Music DJ System

A Logitech vezeték nélküli zenetovábbító eszköze sokat fejlődött a korábbi modell óta, távirányítója és annak LCD kijelzője pedig kényelmes használatot tesz lehetővé. Akik leginkább számítógépükről hallgatnak zenét (MP3-akat, netes rádióadásokat), és jobb szeretnék hi-fi rendszerükön keresztül megszólaltatni azt, azok számára hasznos kiegészítő lehet, de igazából még mindig úgy érzem, hogy túl kicsi az a réteg, akiknek tényleg érdemes ezt megvásárolniuk. ■

Logitech Wireless Music DJ System

hozzászólások (2)

zsolt98
zsolt98 2007.05.20. 15:20
:-)ez jó nagyon
ajánlott olvasnivaló