25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Buzz! Junior: RoboJam (PS2)

A Buzz! kontrollerhez a majmos után robotos témájú minijáték-gyűjtemény is készült.

Írta: Dino

Korábban már írtunk a PlayStation 2-höz kapható Buzz! játékvezérlőről, melyet elsődlegesen kvízjátékokhoz alakítottak ki. Azonban már abban a cikkben is bemutattuk a Buzz! Junior sorozat első részét, mely eggyel tovább vitte a kontroller felhasználási lehetőségeit, és egy minijátékokat felvonultató kedves kis szórakoztató programmal lepte meg az inkább fiatalabb közönséget: ez volt a Buzz! Junior: Jungle Party. Azok számára, akik nem tudtak a színes kismajmokkal azonosulni, megérkezett az újabb epizód, melyben robotokat irányíthatunk.

Buzz! Junior: RoboJam (PS2)

A Buzz! Junior: RoboJam ugyanúgy sok-sok (konkrétan 25) minijátékból áll, melyet leginkább négyen játszhatunk. Ha kevesebben vagyunk, a fennmaradó helyeket a gép irányította karakterekkel töltik fel, melyeknek tetszés szerint kiválaszthatjuk a tudásszintjét. Robotunkat a majmokhoz hasonlóan tetszésünk szerint testre szabhatjuk (fej, törzs, lábak), majd a játék hosszának kiválasztása után megkezdődik a verseny. Minden minijáték után az első helyezett négy csavaranyát kap, majd a többiek sorra eggyel kevesebbet. A játékok sorrendje véletlenszerű, a játékhossztól függő mennyiségben játszhatunk le kis játékokat a végső dobogóhoz kerülés előtt. A kis játékok igen változatosak, az egymásra lövöldözéstől a gyors reakciónkat, ritmusérzékünket vagy memóriánkat próbára tevő feladatoktól a pusztán a szerencsén múló dolgokig mindenféle sorra kerülhet. Közös bennük persze, hogy mind a robotokkal és az őket körülvevő sci-fis környezettel kapcsolatosak. Az irányításuk meg pofonegyszerű, hiszen mindenki összesen öt gombot használhat a kezében lévő kontrolleren. (Míg a Jungle Partyban még nem volt szükség a buzzerre, itt már a nagy piros gombot is sokszor használnunk kell.)

Buzz! Junior: RoboJam (PS2)

A RoboJam tehát egy újabb szórakoztató minijáték-gyűjtemény azoknak, akik rendelkeznek Buzz! kontrollerrel. Elsődlegesen a fiatalabb korosztály a célközönsége, de 30 év felett is nagyon szórakoztató tud lenni, ha hárman négyen leülünk játszani. Akiket zavartak a majmok, azoknak ez ideális választás lehet, akit pedig még ez a téma se dob fel, azoknak ősszel érkezik a Monsterama, vagy jövő tavasszal a DinoStars változat.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
  • Buzz! Junior: RoboJam (PS2)
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!