Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Smash Court Tennis 3 (PSP)

Két PS2-es rész után a Sony kézikonzolján folytatódik a tenisz-sorozat.

2007.06.27. 00:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Be kell vallanom, nem lelkesedem a sportjátékokért, inkább élőben dobálom, ütöm, rúgom a labdát, bár nem túl gyakran. A Smash Court Tennis 3 viszont egészen megtetszett, és még azt is fontolóra vettem, hogy megpróbálom újra a hálós fadarabbal a labda csapkodását, de azért ennyire messzire nem mentem végül.

Smash Court Tennis 3 (PSP)

Az SCT3-ban a világ összes komolyabb és sok kisebb bajnoksága is helyet kapott, valamint a világ leghíresebb női és férfi teniszezői is belekerültek. A játékmódok között pár igen vicces is található a normál változatok mellett, ilyen például a Pacman Tennis vagy a Galaga Tennis. Az oktatórész mindent remekül elmagyaráz, és lehetőséget ad a gyakorlásra is, így a tétmérkőzéseket már az alaptudás birtokában kezdhetjük meg, mindenképp ajánlom a teljesítését. A megszerzett trófeáknak is jutott egy menüpont, külön rendszerezve kategóriák szerint. Az Arcade módban ismert játékosok bőrébe bújva játszhatunk más hírességek ellen, akik nagyon hasonló tudásról tesznek tanúbizonyságot, mint a valós személyek. Az Ad Hoc más játékosok elleni küzdelmekre ad lehetőséget WLAN-on keresztül, míg a Challenge a vicces játékkonverziókat takarja.

A játék igazi lényege a Pro Tour, melyben egy karriert kísérhetünk végig, szerepjáték elemekkel megtűzdelve. Megalkothatjuk saját játékosunkat – még magyar nemzetiséget is kaphat –, beállíthatjuk kinézetét és választhatunk egy riválist is. Jobb felszerelésekhez a nyert mérkőzések után kapott shop pontokból vagy a szponzoroktól juthatunk, ezek lehetnek csak más kinézetűek, de a cipők, ütők és kiegészítők adnak a statisztikákhoz is.

Smash Court Tennis 3 (PSP)

A mérkőzéseken komoly segítséget nyújt, ha fejlesztjük karakterünket a nyert meccsekért kapott tapasztalati pontokból. Fejleszthetjük az alaptulajdonságokat, mint a Power Play (gyors, erős ütésekhez való stílus), Serve & Volley, Ground Stroke (a pattanások pontosságát határozza meg), Technical Play, Strong Forehand, Strong Backhand és Footwork Play (gyorsabb mozgást tesz lehetővé). Ezeken kívül tanulhatunk képzettségeket is, mint a különféle pontosabb szervák, vagy trükkök, melyek segítenek elérni a messzi labdákat. Ezeknek vannak általában tulajdonságkövetelményei is, a mester fokozatokhoz pedig ismerni kell az alá tartozó képzettségeket.

Grafikailag a játék tökéletesre sikerült, a kis kijelzőnek is köszönhető ez részben, de főként a fejlesztők ügyességének. A mozgásokat remekül eltaláltál, sőt, még a rontott vagy épp sikeres labdamenetek utáni arckifejezések, hangulatok is passzolnak a karakterekhez. Az egyedüli dolog, mely kicsit zavaró lehet az, hogy ha felvettük a képzettséget, mely megnöveli az ütő hatótávját, akkor bizony néha a levegővel ütjük már vissza a labdát. A pályák felülete közötti különbség is jól látszik, bár sajnos a salakos pálya nem porzik. A vonalak elkenődnek kicsit, ha a labda eléri őket, sőt, még pár pattanás erejéig később is megfogja a felületet.

Smash Court Tennis 3 (PSP)

A hangok és a beszéd teljesen mérkőzéshangulatot teremt, egy-egy jobb-rosszabb ütésnél a közönség felhördül, esetleg vad éljenzésben tör ki. A kommentátor tűrhetően közvetít, bár egyértelműen csak pár klisét használ, több nyelven is hallható a szöveg, attól függően, hogy épp hol játszunk.

Összességében egy igen kellemes játék lett a Smash Court Tennis 3, bátran ajánlom azoknak is, akik nem rajonganak a különféle sportjátékokért. Kellemes kikapcsolódást nyújthat rövid és hosszú távon is, hála a bajnokságnak és a mini-játékoknak. ■

Smash Court Tennis 3 (PSP)
Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)Smash Court Tennis 3 (PSP)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló