25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

24 - Hatodik évad DVD

Jack Bauer újabb terrorista-támadás ellen lép akcióba.

Írta: Dino 6 hozzászólás

A Kiefer Sutherland főszereplésével forgatott akciófilm-sorozat már 2001. óta tartja izgalomban a rajongókat. És bár 3-4 évad után a készítők mintha kicsit kezdtek volna kifogyni az ötletekből, sikerült azért azóta is újabb és újabb 24 epizóddal a képernyők elé szegezni a nézőket. A közelmúltban végre a boltokba került a hatodik évad is DVD-n.

24 - Hatodik évad DVD

Az ötödik évad végén Jacket kiadták a kínaiaknak, miután saját szakállára intézett támadást nagykövetségük ellen. Az újabb szezon meglepő fordulattal kezdődik: az elnök – David Palmer öccse, Wayne – mindent megmozgatva hazahozatja Bauert Amerikába. Csakhogy mindezt nem véletlenül teszi: egy terroristával kötött alku része, hogy Jacket átadják neki, hogy az megbosszulhassa korábbi sérelmét – és persze cserébe ne intézzen támadást amerikai földön. Mindez elsőre alapvetően mosolyt csalt arcomra, hiszen milyen dolog már valakit 20 hónapnyi szenvedés után csak azért kiszabadítani, hogy jól megöljék, de sejthető volt, hogy a főszereplőt mégse intézik el az első részben, mert akkor miről szólna a további 23? (Meg aztán mégse nevezhetik át emiatt 24-ről 1-re a sorozatot... :-) ) Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Jack kiszabadul, és innentől kezdve arab terroristák és egyéb fenyegetések kerülnek a CTU figyelmének középpontjába. No és természetesen Bauer ügynök se maradhat ki az egész buliból, ha már egyszer visszajött a fogságból.

24 - Hatodik évad DVD

Ahogy azt megszokhattuk, előbb-utóbb mindenkiről kiderül valami: beépített emberek, árulók, jó útra térő rosszak, no meg a számos magánéleti probléma ezúttal is elkerülhetetlenül részei az epizódoknak. Ez utóbbiak talán túlzottan is, és ezúttal ennek legidegesítőbb alanya számomra Chloe volt. (De legalább Kim nem tért vissza...) No meg Jack családja is egész kiemelt szerepet kapott, szintén kissé túlzásként. Az évad utolsó négy epizódja ráadásul meglehetősen kilóg a fő sztoriból, lehet, hogy hamarabb elfogyott a fő történeti szál, mint a készítők tervezték, így egy kis pluszt kellett kitalálniuk az év hátralévő részének kitöltésére. Mindenesetre aki a 20. epizód után hagyja abba a hatodik sorozat nézését, az se veszít sokat.

24 - Hatodik évad DVD

Az ötödik évadhoz hasonlóan ismét hét korongot tartalmaz a DVD kiadás. Az első hat lemezen 4-4 epizód található, angol és spanyol Dolby Digital 5.1-es hanggal, a feliratok között pedig magyar is található. Ez utóbbi az extrákra is vonatkozik, azokra is mind került magyar felirat. Lemezenként 1-2 epizódhoz audiokommentárt is kapunk 2-2 alkotó (rendező, színész stb.) közreműködésével, és néhány kimaradt jelenetet is megtekinthetünk. A hetedik korongon találjuk az összes többi extrát. Elsőként a kimaradt jeleneteket összefoglalva itt is megnézhetjük, bár kihagyásukkal se veszítünk sokat. Annál érdekesebbek viszont a dokumentumfilmek, melyek közül a hosszabbak a sztori születéséről, a maszkmesterek munkájáról és az évadindító epizódban lévő látványos robbanás forgatásáról szólnak. Emellett 21 darab, együttesen mintegy egyórányi időtartamú kisfilm is helyet kapott, melyek eredetileg az interneten jelentek meg, és szintén számos színfalak mögötti érdekességet tartalmaznak. Mobil tartalomként készült 5 háromperces kisfilm is, mely egy korábbi, a washingtoni CTU életét bemutató próbálkozással ellentétben Kiefer Sutherland főszereplésével készült, és egyfajta kiegészítő lezárása a sorozatnak. Mókás lett A hivatal alkotójával, Ricky Gervais brit humoristával készített alternatív – a sorozatból értelemszerűen kimaradt – jelenet. A David Brentként megismert karakter az elnök irodájában folytatott véresen komoly beszélgetés hátterében álldogál mintegy statisztaként, de mindent megtesz, hogy ráirányuljon a figyelem ("Hívjátok Jacket! ... És mondjátok meg neki, hogy az én ötletem volt."). A hetedik évad előzetese menüpont alatt található pár perces anyag említésre se méltó, semmi köze a címhez, inkább a korábbi évadból vágták össze. Végül pedig egy másik széria, a Szökés második évadjának első epizódját is megnézhetik a sorozatok megszállottjai.

24 - Hatodik évad DVD

A forgatókönyvírók sztrájkja miatt a hetedik évad kisebb késéssel, várhatóan 2009 elején kezdődik csak, az így keletkező űrt egy egészestés mozifilmmel szándékoznak kitölteni az alkotók. Így most egy hosszabb szünet várható Jack Bauer rajongói számára, a hatodik sorozat kivégzése után addig talán elő lehet venni az első néhány évadot...

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
  • 24 - Hatodik évad DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

getro2
getro2 [72]
Egyet kell hogy értsek mindenben, de nekem valamiért nem nagyon tetszett. Nem volt olyan izgalmas nekem :D Az amnéziás rész viszont nagyon jó lett :) nem gondoltam volna hogy 1 lelki csapástól el lehet veszíteni az emlékeinket. (még ha csak ideiglenesen is)
Obi1
Obi1 [1410]
Az első évad jól a végén van nálad.:-D
Talán az egyik kedvenc évadom. Reális, még nincs nagy tét (csak az elnök megvédése), és még friss volt az egész.

És azt hiszem kijelenthetjük hogy Jack Bauer minden idők legbadassebb figurája.8-)
getro2
getro2 [72]
hajjaj, az 5.ik évadot 2x is megnéztem :-D 1ébként a 6.ik sorozatban az a baj, hogy minden "jó" szereplő kinyiffan...(pl. tony, palmer) dögunalom lesz a végére... X-( ami még nagyon jó sztem az a 3.ik sorozat.

szvsz:

6. hatodik évad
5. első évad
4. második évad
3. negyedik évad
2. harmadik évad
1. ötödik évad :-)
Obi1
Obi1 [1410]
12 évesen lenyomtál 6 évad 24-et? Szép.:-D

Amúgy én nem tudok választani az évadok közül, de az biztos hogy a 6. van az utolsó helyen. Az ötödik évad első fele tényleg baromi jó, de a többi lehetne fényesebb is.
getro2
getro2 [72]
hát sztem az 5ös a legjobb, ez elég gyengusra sikerült, de azért nézhető! :-D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)