Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Nancy ül a fűben DVD

Humoros és könnyed sorozat egy drogdílernek álló családanyáról.

2008.06.23. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A sorozatok között sok elég jól elkülöníthető típus alakult ki az évek során. Vannak például a rejtélyeket középpontba helyezők, mint például a LOST, a Carnivale, vagy korábbról a Twin Peaks. Aztán nézhetünk akció-orientáltakat, mint a 24 vagy A szökés. Sikeresek a kórházas szériák is, mint a Vészhelyzet vagy a Dr. House. És szintén egy külön kategóriának tekinthetjük a "szex, drogok és rock 'n' roll" életérzést képernyőre vivő tévésorozatokat, mint a Sírhant művek, vagy jelen cikkünk alanya, a Nancy ül a fűben (eredeti címén Weeds).

Nancy ül a fűben DVD

Nancy Botwin férje halála után a nagy elkeseredés helyett úgy dönt, hogy a felmerült anyagi gondok megoldására egy veszélyes, de ugyanakkor nagy profittal kecsegtető utat választ: felcsap drogdealernek. A siker nem marad el, még a békés kisvároska befolyásos emberei közül is rendszeresen fordulnak hozzá egy kis fűért. Nancy és családja (két fia, valamint sógora), továbbá baráti körének történetét meséli el a sorozat, mely során merész lépésektől egy-egy szerencsétlen eseményig vegyesen kapunk drámai és humoros szituációkat. A nyugis Agrestic kertvárosi helyszín persze sok más kisebb-nagyobb problémának is helyszínül szolgál, az iskolai ügyektől a gyereknevelésig, csak hogy minél színesebb legyen a szereplőgárda és minél változatosabb a történet. Bár a marihuána terjesztése, mint téma kissé "kényesnek" nevezhető, a szerethető karakterek, a remek színészi gárda és az érdekes sztori feledteti, hogy az illegalitással játszadoznak a szereplők epizódról epizódra, úgy, hogy az alkotók igazából nem foglalnak ellene állást. Az önmagában is mókás főcímzene pedig a második évad során minden rész elején más és más feldolgozásban kerül tálalásra, ami további kis hangulati pluszt visz az egészbe.

Nancy ül a fűben DVD

Az első évad 10 epizódja két DVD korongon kapott helyet, 3-3 részhez audiókommentár is tartozik, a második lemezen pedig egy-két kisfilmet is találunk extrának (bakiparádé, werkfilm és néhány szöveges oldalon pár recept). Az angol 5.1-es hang mellé sztereó magyar, cseh és lengyel hangsáv került, és feliratnak is választhatjuk a magyar nyelvet az angol és számos másik mellett. Az idén év elején került boltokba a 12 részből álló második évad, mely szintén ugyanilyen szinkronokkal került kiadásra. A sorozatnak jelenleg a negyedik évadja fut, a harmadik széria 15 részének DVD-s megjelenését így lelkesen várhatják már most a rajongók. ■

Nancy ül a fűben DVDNancy ül a fűben DVDNancy ül a fűben DVDNancy ül a fűben DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló