Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Spore Lénylabor

Kipróbáltuk a mókás lénykészítőt.

2008.06.24. 00:00 | szerző: Playbahnosh | Előzetes

Belekukkantottunk a Spore demójának szánt Lénylaborba, ami pár napja mindenki számára elérhető. Aki már hónapok óta tűkön ülve várja a megjelenést - ahogyan én is -, az most kaphat egy kis ízelítőt Will Wright legújabb játéktörténelmi agyszüleményéből.

Spore Lénylabor

A Lénylabor alapvetően kétféle verzióban jelent meg. A teljes verzió pénzbe kerül, viszont ez tartalmazza a teljes játékhoz járó Lénylabort, annak minden testrészével és kiegészítőjével együtt. Az ingyenesen elérhető demo verzió csak a cuccok alig negyedét tartalmazza, de már ez is hosszú órákra elég szórakozást nyújt. Na, de lássuk miről is van szó...

Lényünk megalkotása a gerincoszlopával kezdődik, ami lehet bármilyen: hosszú/rövid/egyenes/kacskaringós/nyakatekert/stb. Az egyes csigolyákra rámutatva beállíthatjuk, hogy azon a szakaszon mennyire legyen ”vastag” teremtményünk, ezzel effektíve megalkotva a lényünk testét. Persze ezen bármikor változtathatunk, a lényalkotás egyetlen lépés, nincs szakaszokra felbontva mint más ilyen jellegű editoroknál. Ha a testtel elégedettek vagyunk, akkor elkezdhetünk mindenféle testrészt ráaggatni kis kedvencünkre. A száj milyensége dönti el, hogy mivel fog táplálkozni, lehet tűéles fogakkal teletömött állkapocs vagy esetleg csáprágók a ragadozóknak, szívóka vagy gumós fogacskák a növényevőknek stb. A burgerlesőket is tetszőlegesen testreszabhatjuk, beállíthatjuk a méretét, az irányát, a nyúlását, mindent. Ha nagyon minimalisták vagyunk, akkor ennyivel akár be is fejezhetjük a dolgot, ugyanis ez már így is egy teljes értékű lénynek számít, bármilyen meglepő. Persze a legtöbben szeretnének lényükre egyéb ”felszerelést” is rakni, ez természetes. A Lénylaborban minden megvan: szemek, orrok, fülek, kezek, lábak és minden egyéb, amit csak el tudunk képzelni, de még olyan is, amit nem. :-) Bármit és szinte bármennyit ráaggathatunk kreatúránkra és minden szempontból testreszabhatjuk, hogy mit, merre, mekkorát, hogyan. (Néhány képen már feltűnt, hogy nagy valószínűség szerint a kis civilizációnk járműveit és épületeit is majd hasonlóképpen tudjuk összelegózni, kedvünk szerint.)

Spore Lénylabor

Ami érdekes, hogy minden testrész különböző képességeket ad lényünknek. A nagy fogakkal nagyobbat lehet támadni, a fogó kézzel ügyesebben lehet tárgyakat használni, a díszítőelemekkel pedig elbűvölni a faj ellenkező nemű egyedeit. Ezen kívül a testrészek fajtája befolyásolja lényünk jövőbeli képességeit és személyiségét is. Hogy mennyire lesz agresszív, barátkozó, okos, sunyi esetleg ügyefogyott, az csak rajtunk múlik. Sokféle dolgot tehetünk a kreatúránkra, viszont nem a végtelenségig. Egy bizonyos pontérték áll a rendelkezésünkre, amit be kell osztanunk. Minden testrész DNS pontba kerül, és ha átléptük a maximális ponthatárt, akkor nem tehetünk már mást a lényünkre.

Miután megalkottuk kedvencünk kinézetét, jöhet a színezés. Kismillió fajta előre generált mintából és színösszeállításból választhatunk, de persze magunk is kiszínezhetjük lényünket. Ha ez is kész, jöhet a ”tesztelés”. Különböző szituációs gyakorlatokat végezhetünk, amiben megnézhetjük, hogyan viselkedik lényünk, amikor vidám, szomorú, ijedt, de megnézhetjük vadászat, párkeresés vagy tánc közben is. Még akár a leendő kicsinyeit is megcsodálhatjuk. :-) A kész lényeket elmenthetjük és majd a teljes verzióban azonnal játszhatunk is velük. Egyszóval: Fantasztikus!

Spore Lénylabor

A techno-sódert tekintve, nincs nagyon mit mondanom. A grafika elsőrangú, az animációk meglepő módon minden elképzelhető/megalkotható kreatúrára szépen működnek, ami nagy szó. Ezen kívül más nincs is ebben a kicsinyke, ám annál szórakoztatóbb demóban. Elmondva nem az igazi, próbáljátok ki, tényleg megéri! A Spore szeptemberben érkezik, és ha ezt a kis demót lehet előjelnek tekinteni, akkor nem kell aggódnunk: hatalmas lesz! A teljes verziós Lénylabort egyébként beszámítják a Spore vásárlásánál (ha leadjátok azt a vásárlás helyén), így az nem ”fölösleges” pénzkidobás. Szóval lehet készülni a kiadásra gőzerővel, és már kész lényparkkal várni az első indítást. :-)

Spore LénylaborSpore LénylaborSpore LénylaborSpore LénylaborSpore LénylaborSpore LénylaborSpore Lénylabor
Spore
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Spore

hozzászólások (24)

Playbahnosh
Playbahnosh 2008.07.16. 14:16
Te miről beszélsz? A megjelenési dátum szeptember 5.
matatok
matatok 2008.07.16. 15:02
Na utána néztem és playbahnosh nak igaza van:D
bogararc
bogararc 2008.08.18. 12:36
Nekem megvan a lénylabor teljes verziója ! :-) Tök jó ! De mennyibe kerül majd a teljes Spore játék ??:-D ( mert ha tényleg 12,000 ft, akkor én meg nem veszem ! :-D:-D:-D )
bogararc
bogararc 2008.08.18. 13:24
Nekem megvan a lénylabor teljes verziója ! :-) Tök jó ! De mennyibe kerül majd a teljes Spore játék ??:-D ( mert ha tényleg 12,000 ft, akkor én meg nem veszem ! :-D:-D:-D )
kovifeco
kovifeco 2009.03.29. 10:28
12 000.de msot ennyi az ára.na és?Sokat nem tehetsz elene max vársz addig míg az ára lemegy.és az ár mit számít ha maga a játék szinte világsikerü?
ajánlott olvasnivaló