Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Boom Blox mobil játék

Steven Spielberg játékának mobiltelefonos verzióját teszteltük.

2008.07.10. 00:00 | szerző: Gerry | Ismertető/teszt

Általánosan elfogadott alaptézis, miszerint amihez Steven Spielberg hozzányúl, az menten arannyá talál változni. Legyen szó mindenféle rosszarcú cápáról, még annál is rusnyább idegen lényekről, avagy éppen közepesen jólfésült katonákról, Spielberg jön, lát és tarol. A nevében rejlő marketinglehetőségeket a jó (?) ízlés keretein belül felhasználták már szinte mindenhez, így nem csoda, hogy végre-valahára a játékok világába is eljött Steven, hogy igazságot osszon. Hősünk első szárnycsapásai ugyan nem most, és nem is tegnap történtek a játékiparban, lévén Mr. Spielberg a Medal of Honor széria több részénél is íróként ténykedett – azonban ez az első alkalom, hogy szinte önállóan jegyez egy játékot. Ez pedig a Boom Blox, mely Wii-s és mobiltelefonos változatban látott napvilágot. Ez utóbbit próbáltuk ki.

Boom Blox mobil játék

A Boom Blox alapvetően egy logikai játék. Ez ugyan első pillantásra aligha derül ki, azonban már a tanpályán feltűnik, hogy itten bizony nem holmi laza kis lődözésről van szó, hanem a siker eléréséhez a szürkeállományt is igénybe kell venni. A játékmenet rém egyszerű: adott x számú ágyúgolyónk, amelyekkel a pályán található kvázi „téglákat” le kell ütnünk onnan, ahol leledzenek. Mindez nem igényelne különösebb kreativitást, azonban a fejlesztők mindig egy megnyugtatóan alacsony számban maximalizálták az ágyúgolyókat, így amennyiben minden téglát le akarunk szedni úgy márpedig okoskodnunk kell, hogy mit hova, és mi lök le mit. Másrészt nem csupán egyszerű, mondhatni „mezei” blokkok találhatóak a pályákon, hanem léteznek például robbanóak, valamint számos más extra funkcióval rendelkezők, no meg olyanok is, amelyek lelökése azonnal magával vonja a mérsékelten misztikus „Game Over” feliratot. Ekkor pedig mit tehetünk mást, mint új taktikát választunk, illetve a fejlesztők nőági felmenőit emlegetjük igen nagy vehemenciával.

Boom Blox mobil játék

Így tehát a Boom Blox nem a heves vérmérsékletű játékosoknak kedvez, hanem ehelyett nyugodt, megfontolt, szinte már stratégiainak is aposztrofálható döntések meghozatalára készteti a tisztelt publikumot. Azt ugyan egy pillanatig sem állítanám, hogy módfelett egyedi, és persze utánozhatatlan játék lenne, azonban egy próbát mindenképpen megér – már csak szeretett Spielbergünk miatt is. ■

Boom Blox mobil játék

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló