25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech Driving Force GT (PS3)

A GT5 Prologue-hoz tervezett PS3-as force feedback kormány.

Írta: Dino 3 hozzászólás

A Logitech már évek óta gyárt kiegészítőket a különböző konzolokhoz is, így a kínálatban mára mindenféle kontrollert megtalálhatunk: gamepadeket, kormányokat, billentyűzeteket – köztük természetesen a PlayStation 3-hoz is. Ezek egyike a most bemutatásra kerülő Driving Force GT.

A vezetékes kormány összeszerelése percek alatt megvan, egy USB kábel vezet a PS3-hoz, egy másik drót köti össze a pedált a fő egységgel, végül az áramellátáshoz a konnektorba kell dugni egy kábelt. A pedál alján kihajtható tüskék vannak, hogy a szőnyegen se csúszkáljon, normál padló esetén a gumitappancsok gondoskodnak erről. A kormány részt két műanyag "kampó" rögzíti az asztalhoz.

A kormánykerék 900 fokban elforgatható, azaz két és fél fordulatra képes – ez minden autószimulátor-rajongónak elegendő lesz. Pedálból kettőt kapunk: egyet fékezésre és egyet gázadásra. Míg mutatóujjunkhoz is került egy-egy sebességváltó gomb, a talpazat jobb oldalán is találunk egy sebváltót, mely azonban a csúcsmodell G25-tel ellentétben nem valódi, fokozatokat tartalmazó váltó, csak fel-le billenthető, de a célnak ez is megfelel. Aki meg nagyobb realisztikusságra vágyik, választhatja magának ehelyett a drágább G25-öt.

A Driving Force GT-t a PS3 konzolra idén megjelent Gran Turismo 5 Prologue játék fejlesztőivel együttműködve tervezték, hogy a játék igényeit maximálisan kiszolgálja. Ezt jelzi a kormány közepén elhelyezkedő GT logó is. Mi is elsősorban ezzel a játékkal teszteltük, és valóban minden gördülékenyen ment. A kezdeti belerázkódás után remekül lehetett körözni a pályákon a kormány segítségével. Pár extra vezérlési funkció is rákerült a kormányra: a plusz gombok és tekerő segítségével verseny közben állíthatjuk például a fékerőket vagy a lengéscsillapító keménységét. Az erővisszahatás is teljesen jól érvényesült, még realisztikusabbá téve a játékot.

Amellett, hogy elsődlegesen PS3-ra tervezték ezt a kormányt, PlayStation 2-re is ráköthetjük, sőt, még a PC is felismerte, mindenféle drivertelepítés nélkül. Igaz, ez esetben kisebb korlátozásokra számíthatunk, nem minden gomb funkcionált a számítógépen.

Ha valaki egy elfogadható árú force feedback kormányt keres PlayStation konzoljához, nem zavarják a kábelek és nincs szüksége szekvenciális váltóra, mindenképpen vessen egy pillantást a Logitech Driving Force GT-jére, könnyen előfordulhat, hogy nem fog tovább keresgélni. Bruttó 40 ezer forint körüli áron, két év garanciával került a boltokba.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Logitech Driving Force GT (PS3)
  • Logitech Driving Force GT (PS3)
  • Logitech Driving Force GT (PS3)
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Tomsteel
Tomsteel [1]
Kaposi1 !

Nézz már utána a dolgoknak, mielőtt marhaságokat magyarázol !
kaposi1
kaposi1 [3]
Szerintem csak egy újabb bőrlehúzás.
Szinte semmiben sem különbözik a Logitech
Driver Force Pro kormánytól.
Sőt kinézetre szerintem az még szebb is.
Tudásra meg szerintem tök egyformák.
És már a DFP-t is PS3-ra fejlesztették.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)