Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech Driving Force GT (PS3)

A GT5 Prologue-hoz tervezett PS3-as force feedback kormány.

2008.12.02. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech már évek óta gyárt kiegészítőket a különböző konzolokhoz is, így a kínálatban mára mindenféle kontrollert megtalálhatunk: gamepadeket, kormányokat, billentyűzeteket – köztük természetesen a PlayStation 3-hoz is. Ezek egyike a most bemutatásra kerülő Driving Force GT.

Logitech Driving Force GT (PS3)

A vezetékes kormány összeszerelése percek alatt megvan, egy USB kábel vezet a PS3-hoz, egy másik drót köti össze a pedált a fő egységgel, végül az áramellátáshoz a konnektorba kell dugni egy kábelt. A pedál alján kihajtható tüskék vannak, hogy a szőnyegen se csúszkáljon, normál padló esetén a gumitappancsok gondoskodnak erről. A kormány részt két műanyag "kampó" rögzíti az asztalhoz.

A kormánykerék 900 fokban elforgatható, azaz két és fél fordulatra képes – ez minden autószimulátor-rajongónak elegendő lesz. Pedálból kettőt kapunk: egyet fékezésre és egyet gázadásra. Míg mutatóujjunkhoz is került egy-egy sebességváltó gomb, a talpazat jobb oldalán is találunk egy sebváltót, mely azonban a csúcsmodell G25-tel ellentétben nem valódi, fokozatokat tartalmazó váltó, csak fel-le billenthető, de a célnak ez is megfelel. Aki meg nagyobb realisztikusságra vágyik, választhatja magának ehelyett a drágább G25-öt.

Logitech Driving Force GT (PS3)

A Driving Force GT-t a PS3 konzolra idén megjelent Gran Turismo 5 Prologue játék fejlesztőivel együttműködve tervezték, hogy a játék igényeit maximálisan kiszolgálja. Ezt jelzi a kormány közepén elhelyezkedő GT logó is. Mi is elsősorban ezzel a játékkal teszteltük, és valóban minden gördülékenyen ment. A kezdeti belerázkódás után remekül lehetett körözni a pályákon a kormány segítségével. Pár extra vezérlési funkció is rákerült a kormányra: a plusz gombok és tekerő segítségével verseny közben állíthatjuk például a fékerőket vagy a lengéscsillapító keménységét. Az erővisszahatás is teljesen jól érvényesült, még realisztikusabbá téve a játékot.

Amellett, hogy elsődlegesen PS3-ra tervezték ezt a kormányt, PlayStation 2-re is ráköthetjük, sőt, még a PC is felismerte, mindenféle drivertelepítés nélkül. Igaz, ez esetben kisebb korlátozásokra számíthatunk, nem minden gomb funkcionált a számítógépen.

Logitech Driving Force GT (PS3)

Ha valaki egy elfogadható árú force feedback kormányt keres PlayStation konzoljához, nem zavarják a kábelek és nincs szüksége szekvenciális váltóra, mindenképpen vessen egy pillantást a Logitech Driving Force GT-jére, könnyen előfordulhat, hogy nem fog tovább keresgélni. Bruttó 40 ezer forint körüli áron, két év garanciával került a boltokba. ■

hozzászólások (2)

kaposi1
kaposi1 2008.12.04. 08:12
Szerintem csak egy újabb bőrlehúzás.
Szinte semmiben sem különbözik a Logitech
Driver Force Pro kormánytól.
Sőt kinézetre szerintem az még szebb is.
Tudásra meg szerintem tök egyformák.
És már a DFP-t is PS3-ra fejlesztették.
Tomsteel
Tomsteel 2009.05.26. 16:14
Kaposi1 !

Nézz már utána a dolgoknak, mielőtt marhaságokat magyarázol !
ajánlott olvasnivaló
Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi  mousepad Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi mousepad
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD