Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Sims 3

A világ legsikeresebb játékának harmadik része jövőre érkezik.

2008.12.17. 00:00 | szerző: Playbahnosh | Előzetes

Ezt is megértük. A The Sims, a történelem egyik leghíresebb játéksorozata elérte a hármas számot. Will Wright sikerjátéka, amelyből már több mint 100 millió (!) darabot adtak el világszerte, már az első rész kiadása óta bitorolja a toplisták felső harmadát, és a mai napig kirobbanthatatlannak látszik onnan. Az első rész, a The Sims 2000. február 4-én került az amerikai boltokba, majd 28-án Európában is megjelent. Számoljunk csak utána, azóta lassan 9 év telt el. Ez alatt a sorozat szült egy második részt, a Krónikák nevű melléksorozatot, 25 kiegészítő- és add-on csomagot, egy besült MMO változatot, egy nagy titokban készülő mozifilmet, és még annyi minden mást, hogy számon tartani sem lehet. Azóta is többszázezer játékos kattint a zöld rombuszos ikonra nap mint nap, és a rajongótábor egyre nő. De lássuk inkább, mit kapunk februárban...

The Sims 3

A harmadik rész rengeteg új dolgot hoz az elődökhöz képest. A legfontosabb, hogy ez az első Sims játék, amely nem Will Wright vezetésével készül. Mivel ő a Spore fejlesztésén dolgozott, ezért átadta az új Sims rész fejlesztését egy másik gárdának, ami eddig jó döntésnek bizonyult. Nemcsak grafikai ráncfelvarráson és kisebb változásokon ment át ugyanis a játék, mint a második rész esetében, hanem a The Sims 3 alapvetően megváltoztatja a játékmenetet, több szempontból is.

A játékosok imái végre meghallgatást nyertek, és a The Sims egyik legnagyobb korlátja szertefoszlani látszik. A harmadik részben végre miénk az egész környék. Nem ér véget a játék a telkünk szélénél, nem kell taxit hívni és nem kell várakozni, ha valahova el szeretnénk menni. Töltögetés és megszakítás nélkül kisétálhatunk az utcára, arra mehetünk, és azt csinálhatunk, amit csak akarunk. Az egész szomszédság egy szerves részt fog alkotni a The Sims 3-ban. Amíg mi a házunkban teszünk-veszünk, az élet megy tovább körülöttünk, az utcánkban és a városka másik végén is. Immáron átmehetünk szomszédolni is, ha arra támad kedvünk, az utcán összefuthatunk bárkivel, elsétálhatunk bevásárolni vagy bulizni, simán átlibbenünk Mari nénihez, ha elfogyott a só, és reggel arra kelhetünk, hogy a szomszéd füvet nyír. Ekkora szabadságot még nem élhettünk át a játékban. Nincs több töltögetés, teleportálgatás és időkülönbségek, csak a játék. Saját simünk története mostantól az egész része, szabadon alakíthatjuk és formálhatjuk a szomszédság életét.

The Sims 3

A másik újdonság a karakterszerkesztő. Már eddig is szinte egy 3D-s tervezőprogrammal felérő karakterszerkesztővel alkothattuk meg kedvenceinket, de a harmadik részben ezt még tovább vitték a fejlesztők. Az új editorban már a legutolsó szarkalábig testreszabhatunk mindent, amit csak el tudunk képzelni. Hála a 3D grafika fejlődésének, most már akár ránk, vagy bárki másra megszólalásig hasonlító avatarokat szerkeszthetünk össze. Azt ígérik a készítők, hogy amennyire részletes lesz az editor, olyan könnyű lesz majd használni. Reméljük, tényleg így lesz.

Viszont nem csak külsőre változnak simjeink. Az új tulajdonságrendszer segítségével valószerű viselkedéssel is elláthatjuk őket. A temérdek személyiségjegy közül ötöt kiválasztva alkothatjuk meg emberkénk személyiségét. Egy kreatív, idealista álmodozó, akinek nagy ötletei vannak, de túl lusta és félénk hogy véghezvigye őket, vagy egy gyönyörű, de kétbalkezes bulihuligán, aki nagyon rossz szakács, de titokban egy lángelme? A választás rajtatok áll. Ezen kívül hosszú és rövid távú vágyai is lesznek virtuális kedvenceinknek, még inkább elmélyítve a játékmenetet. Nagy életcél lehet például "a szabad világ vezetője" vagy "asztronauta", kisebb célra pedig példának az autóvásárlást említették a fejlesztők. A fő célt mi választhatjuk meg, akár menet közben módosítva is.

The Sims 3

Simjeinken kívül most már a berendezést is totálisan az ízlésünkhöz szabhatjuk, ugyanis a tapétákat, bútorokat és szinte minden berendezési tárgyat akár egyféle textúrával is elláthatunk, színezhetünk, alakíthatunk. Így aztán tényleg egyedi dolgokat lehet alkotni. Az építkezésben is lesznek kisebb változások, legalábbis azt ígérik a készítők, hogy nem lesz nehéz szép házakat kreálni, de aki akar, az rendesen belemerülhet az építészetbe a sok új opciónak köszönhetően.

Az egyik leginkább hangoztatott része a játéknak, hogy mindenki ízlését megpróbálja majd kielégíteni. Van, aki csak a simjeivel akar foglalkozni, annak lesznek előre generált házak, berendezések és szomszédságok. Aki inkább csak építkezni szeret, annak lesznek kész családok, akiket beköltöztethet, és akit csak maga a játék érdekel, az akár pár kattintással a játékban lehet, mindenféle görcsölés nélkül. A totális Sims-függők viszont mélyen beletúrhatnak a játékba, az utolsó ráncig/tégláig/csavarig átalakíthatnak mindent a saját ízlésük szerint. Úgy néz ki, hogy casual és a hardcore játékosokat is meg akarják fogni. Hogy ez mennyire fog sikerülni, majd meglátjuk.

The Sims 3

Az viszont totál biztos, hogy a kiegészítős/rókabőrös szisztéma folytatódni fog. Egy mostanában készült interjúban Ben Bell, a játék vezető producere elhintette, hogy még mindig dolgoznak kiegészítőkön a Sims 2-höz, így a második rész tulajdonosainak nem kell attól tartania, hogy az új rész miatt háttérbe szorulnak. Azt is elmondta, hogy a harmadik rész alapból mindössze egyetlen szomszédságot tartalmaz majd, és leginkább alapfelszereléseket. Hogy mi következik ezután, arról nem nyilatkozott, viszont biztosította a játékosokat, hogy készülnek az új tartalmak gőzerővel. Ez lefordítva kb. annyit tesz, hogy az alapjáték csak annyi cuccot fog tartalmazni, amennyi leköti az embereket az első kiegészítő megjelenéséig. Szóval ezen a téren semmi változás nem várható.

A képeket és videókat elnézve a grafikát szépen feltuningolták. Nem egy Far Cry 2, de a célnak tökéletesen megfelel. Sokkal élethűbb és élvezhetőbb lesz a játék megjelenése, ami nem feltétlenül jelenti, hogy totál realisztikus lesz minden, viszont a széria képi világát nagyon jól tovább viszi. Hogy a grafika és az egybeolvasztott szomszédság a gépigényben és a játszhatóságban mennyire fog megmutatkozni, egyelőre nem tudni, de még az is kérdéses, hogy az új fejlesztői brigád mennyire válik majd be. A The Sims 3 előre láthatólag 2009. február 20-án érkezik a boltok polcaira, és onnan valószínűleg villámgyorsan el is kapkodják majd, szóval érdemes rákészülni. Kíváncsian várjuk! ■

The Sims 3
The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3The Sims 3
The Sims 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Sims 3

hozzászólások (25)

megelégelt:hszó
megelégelt:hszó 2009.03.08. 12:33
Ez egyáltalán nem így van, hogy csak azért, mert SIMS... Van sok SIMS nevű játék, aminek semmi köze a SIMS-hez, és ne hogy azt hidd hogy a Sims 1-től kezdve megtalálható minden SIMS játék megtalálható a polcomon: Mysims, Simcity, Simanimals, Xbox-okra Sims, Hajótöröttek.

Pl. a Simanimals-nek semmi közze a Simshez, de mégis Sims, és engem baromira hidegen hagy. És nagyon sokak csak a PC verzióért vannak oda.

Szóval ez nem teljesen így van, ahogy mondtad, hogy ha egyszer valaki szereti a Sims-et, akkor megveszi összes platformra az összes Sims játékot és a hozzájuk tartozó összes kiegészítéseket.

Amúgy meg ha ismernéd a Sims PC verzióját, netán picikét utána néznél a dolgoknak akkor tudnád, hogy igenis vannak változások. Több mint egy oldal leírás az "új" játékról, mert igen is új, mert igen is lesznek benne új tárgyak és lehetőségek. És igen is változott és ha a grafikán nem is, de igen is új játék lesz és nem egy felturbózott Sims 2 lesz.

És akkor most jönnének az idióták ehhez hasonló hozzászólásokkal:
"Jajj, lesz vagy 5 új tárgy meg 2 csókolózós jelenet pluszba az új játékban, milyen jó lesz, megyünk megvenni a legjobb játék lesz :-X" stb.

Igen, nekünk új. Miért ennyi erővel a többi játék folytatása is nagy selejt. Mert a GTA-ban is csak annyi változás van, hogy kapsz pár küldetést, pár új karaktert és kocsit oszt mennyé a városba és lődd szét egymást, mindezt az új grafikával..

Szerintetek egy új Sims sorozat nem ér annyit, mint egy másik játék (focis, autós, lövöldözős játék-nak) az új sorozata?
Hát elvagytok egy kicsit szállva. Mindenki saját magához viszonyítson.

Egy autós bolondnak pár új pálya, pár új autó és küldetés az kb. ugyan annyi öröm, mint egy Simsezőnek az az ún. pár új tárgy, pár új lehetőség.

Ennyi az egész...
megelégelt:hszó
megelégelt:hszó 2009.03.08. 12:34
Ez egyáltalán nem így van, hogy csak azért, mert SIMS... Van sok SIMS nevű játék, aminek semmi köze a SIMS-hez, és ne hogy azt hidd hogy a Sims 1-től kezdve megtalálható minden SIMS játék a polcomon: Mysims, Simcity, Simanimals, Xbox-okra Sims, Hajótöröttek.

Pl. a Simanimals-nek semmi közze a Simshez, de mégis Sims, és engem baromira hidegen hagy. És nagyon sokak csak a PC verzióért vannak oda.

Szóval ez nem teljesen így van, ahogy mondtad, hogy ha egyszer valaki szereti a Sims-et, akkor megveszi összes platformra az összes Sims játékot és a hozzájuk tartozó összes kiegészítéseket.

Amúgy meg ha ismernéd a Sims PC verzióját, netán picikét utána néznél a dolgoknak akkor tudnád, hogy igenis vannak változások. Több mint egy oldal leírás az "új" játékról, mert igen is új, mert igen is lesznek benne új tárgyak és lehetőségek. És igen is változott és ha a grafikán nem is, de igen is új játék lesz és nem egy felturbózott Sims 2 lesz.

És akkor most jönnének az idióták ehhez hasonló hozzászólásokkal:
"Jajj, lesz vagy 5 új tárgy meg 2 csókolózós jelenet pluszba az új játékban, milyen jó lesz, megyünk megvenni a legjobb játék lesz :-X" stb.

Igen, nekünk új. Miért ennyi erővel a többi játék folytatása is nagy selejt. Mert a GTA-ban is csak annyi változás van, hogy kapsz pár küldetést, pár új karaktert és kocsit oszt mennyé a városba és lődd szét egymást, mindezt az új grafikával..

Szerintetek egy új Sims sorozat nem ér annyit, mint egy másik játék (focis, autós, lövöldözős játék-nak) az új sorozata?
Hát elvagytok egy kicsit szállva. Mindenki saját magához viszonyítson.

Egy autós bolondnak pár új pálya, pár új autó és küldetés az kb. ugyan annyi öröm, mint egy Simsezőnek az az ún. pár új tárgy, pár új lehetőség.

Ennyi az egész...
cygary
cygary 2009.03.08. 13:54
Nah tessék ugyanúgy a GTA-hoz hasonlitod, egyébként meg rossz példa, GTA:SA és GTAIV-et nézz már meg: Teljesen más helyszin, új fizikai motor, jobb grafika, jobb vezetési élmény, több száz új karakter rengeteg új fegyver és még sorolhatnám. Nem vagyok elszállva, és egy szóval se mondtam hogy mindegyik SIMS izét megvetted. csúnyán félre lettem értve.
megelégelt:hszó
megelégelt:hszó 2009.03.08. 17:26
A hasonlítás annak érdekében történt, hogy bebizonyítsam, hogy minden játéknak megvan a maga műfaja és minden játék úgy fejlődik, ahogy a rajongók szeretnék.

Te felsoroltad a GTA4 fejlődését, ez minden nagyon jól hangzik a GTA-zók számára. Ha felsoroljuk a Sims 3 újdonságait akkor azok a Simszezők számára hangzik jól.

Tehát itt derül ki, hogy nincs értelme erről vitatkoznunk. És ezt próbáltam reggeltől elmagyarázni, hogy te nem fogod megérteni, hogy mennyi minden lesz a Sims 3-ban, mert nem szereted, nem játszol vele. De egy Simsezőnek nagy előrelépés, hogy az összes bútort, a Simek ruházatát, a tapétától kezdve a kocsikig minden megváltoztatható színben és mintában. A Simsben sose volt 5-nél több személyiség, a 3-ban több mint 60 lesz nagyon sok varráció: és az opciók személyiségeken alapulnak, 32 életcélból választhatunk, tehát így zömében ez igenis nagy változás az elődeihez képest, nem beszélve az 1001 kisebb újításokról.

Szóval szó ami szó egy simsező értékeli ezeket, de egy nem simsező nem. Én se tudom értékelni a GTA4 újdonságait, mert nem játszok vele, nem érdekel.

Lehet szidni az EA üzlet stratégiáját, de a játékot nem. :)
És már megelégeltem a sok olyan hozzászólót aki nem gondolkozik, hogy ez neki szar, ez neki nem új.. de nekünk új...
rudasos2425
rudasos2425 2009.06.14. 16:52
Igazad van, nem kell a játékot szidnunk, csak elfogadnunk, hogy elmúltunk 8 évesek
ajánlott olvasnivaló