Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Call of Duty: Modern Warfare 2

Várhatóan ismét számos év játéka díjat zsebel be az Infinity Wards novemberben érkező új játéka.

2009.08.26. 00:00 | szerző: Phoenix | Előzetes

Az eléggé semmitmondó, de annál hatásosabb első "étvágygerjesztő" trailer után az elmúlt időszakban végre beindult a Modern Warfare 2 ingame movie dömping is – személy szerint valami ilyesmit várnék egyébként a Crysis 2 esetében is a közeljövőben –, és persze némi adalék infót is kaptunk a fejlesztőktől. Nézzük, miket tudni jelenleg az idei év egyik legjobban várt játékáról!

Call of Duty: Modern Warfare 2

Az új Call of Duty története a negyedik epizód (Modern Warfare) vége után néhány évvel játszódik. Az orosz ultranacionalista gittegylet az előző nagyfőnök, Imran Zakhajev halálával nem oszlott fel, utódja, Vladimir Makharov irányítása alatt tovább működik, és az ország politikai instabilitását kihasználva akarja annak teljes fegyverkészletét megszerezni. Ő a felelős egyébként az előző részben történt atomrobbanásért is, úgyhogy túl sok jóra nem számíthatunk vele kapcsolatban. Régi kedves ismerősök újbóli felbukkanására a MW2 esetében korlátozottan lehet számítani az előző rész vége után, de egyvalaki biztosan túlélte azokat a bevetéseket, az pedig nem más, mint maga John "Soap" MacTavish, aki akkor még zöldfülű kommandós volt, és a mi irányításunkkal bontogatta a szárnyait ugyebár. Azóta szintet lépett, most már századosi minőségében tevékenykedik, és ő irányítja azt a Task Force 141 nevű formációt, amely Delta Force, CIA, Ranger és SAS tagokból áll, és amiben a mi új karakterünk, Gary "Roach" Sanderson őrmester is szolgál. Én magam rendkívül kíváncsi volnék arra is, hogy végül mi lett Cpt. Price sorsa, remélem, majd ez is kiderül...

A küldetéseink során mindenekelőtt az előző résznél kicsit barátságtalanabb időjárású orosz hegyvidéken teszünk látogatást, ennek ellensúlyozására el kell majd mennünk Afganisztánba, de a további helyszínek között szerepel még Brazília is, konkrétan Rio de Janeiro. Az egyjátékos mód hasonló hosszúságú lesz, mint az előző részben. Lesz kooperatív játéklehetőség is a kampánytól különálló küldetések formájában, Special Ops mód néven, az előző rész végéről ismert Mile High Clubhoz hasonló formában. A kölni gamescom rendezvényen Vince Fennel társproducer tartott rövid prezentációt az újságíróknak, melyben egyedül ezt a Special Ops játékrészt mutatta be. Mint kifejtette, teljesen elkülönül mind az egyszemélyes, mind a multi játékrésztől, emiatt már rögtön a főmenüben különválasztva jelenik meg. Leginkább kétszemélyes játékra van kitalálva (neten keresztül, vagy konzolon osztott képernyőn), de egyedül is neki lehet vágni ezeknek a küldetéseknek. Igazából különálló missziókat tartalmaz, mindenféle háttérsztori nélkül, és a választott nehézségi foktól függ, hogy hány csillagot kaphatunk a teljesítésükért. A bemutatón szereplő Breach & Clear pályát Vince két perc alatt végig is futotta, és mint megtudhattuk, a többi küldetés is jellemzően hasonló hosszúságú, de egy-egy helyen tovább is elidőzhetünk, ha minden egyes ellenfelet le szeretnénk győzni. Az újrajátszhatóság érdekében pedig a katonák felbukkanásában véletlenszerűség is van, nem mindig ugyanúgy támadnak ránk.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Természetesen sok más újdonságot is várhatunk a játéktól. A bemutató videókban láthattunk például motorosszános üldözést, azaz számíthatunk arra, hogy valamilyen formában lesz járművezetés is, és víz alatti küldetést sem nagyon láthattunk eddig a szériában. Ami viszont még kellemesebben hangzik, hogy nagyobb mozgástérrel és sok variációs lehetőséggel fűszerezve kapjuk majd a mozifilmszerű játékélményt.

A multi részről is kaptunk egy kis videós ízelítőt, melynek röpke másfél perce annyi újdonságot mutat be, amit amúgy egy full játéktól lehetne elvárni. Elsősorban a killstreakek száma ugrott meg drasztikusan. A CoD 4-ből ismert 3 helyett (felderítés, légicsapás, helikopter) itt 15 féle lesz, amelyeket valamilyen módon unlockolni lehet majd. Ebből még csak egyet mutattak meg, ez pedig nem más, mint az előző rész kampányából ismert AC130 Gunship, ami mellesleg elég szép szépen tudja amortizálni magát a pályát is.

Rengeteg újfajta challenge-re is számíthatunk. A játékosok nevei csak akkor jelennek majd meg, mikor becélozzuk őket, és a kijelzőket is átrendezték kissé. A single kampány videójában látott mozgásérzékelőt a multi játékban is használhatjuk majd, és lesz radar-zavarás is. A fegyverarzenál még egy fokkal modernebb palettáról fog válogatni, igazi ínyencségeket feltálalva a játékosoknak.. A sok egyértelmű új játékelem mellett van néhány találgatnivaló is, például hogy miért van kétféle XP-csík, vagy hogy lesznek-e multiban irányítható járművek. Az előző részből ismert jutalomrendszer természetesen itt is megmarad, vagyis a teljesítményünk után XP-t kapunk, az XP-ből rangokat lépünk és a rangokért új fegyvereket kapunk. Ugyanilyen módon juthatunk majd hozzá a fent említett killstreakekhez is.

A Modern Warfare 2 előrendelései már most megdöntötték az Activision minden eddigi rekordját, az alapverzió átlagosnál magasabb ára ellenére is, nem is beszélve a konzolokra megjelenő gyűjtői változatról, amely a szokásos díszdobozos játék és artbook mellett egy működő éjjellátó szemüveget tartalmaz.

A Call of Duty: Modern Warfare 2 2009. november 10-én jelenik meg, PC, PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra. ■

Call of Duty: Modern Warfare 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Modern Warfare 2

hozzászólások (67)

magua_hun
magua_hun 2009.11.14. 13:51
én meg örömmel bejelentem neked, hogy már pár száz hsz.-el előbb is be lett jelentve, hogy Price benne van:-D
WaGGu0901
WaGGu0901 2009.11.14. 15:05
akkor mutasd meg nekem légyszíves hogy hol:) csak mert csak találgattatok hogy az előzőben meghalt-e vagy nem...
WaGGu0901
WaGGu0901 2009.11.14. 15:06
ja, és amúgy valaki írta h nem lesz 7-es... tuti h lesz MW 3 mivel most végeztem vele és a szövegből ki lehet szedni hogy lesz folytatás:)
core2duo
core2duo 2009.11.14. 15:28
Nagyon jo lenne ha lenne folytatas, de ha lessz akko legyen egy kicsit hosszabb mert a modern warfare 2-t elkeztem este 8 kor masnap delben nem volt mit jatszak.
fabianpeti
fabianpeti 2009.12.15. 07:49
lehet hogy még adnak ki ilyen játékot csak nem call of duty lesz a neve
ajánlott olvasnivaló