Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

PC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-ban

Kipróbáltuk az új laser tag arénát.

2010.07.18. 14:00 | szerző: Dino | Egyéb

Két évvel ezelőtt már tartottunk szerkesztőségi találkozót lézeres lövöldözés keretében, idén pedig nemrégiben ismét a kikapcsolódás ezen formáját választottuk. A helyszín azonban most egy ez év tavaszán nyílt, vadonatúj aréna volt.

PC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-ban

A Nyugati pályaudvar közelében, a Lehel térnél található a Laser Force Aréna, ahol a tévésorozatokban (How I Met Your Mother, The Big Bang Theory) is számos alkalommal előkerült laser tag játékot lehet játszani. A helyszín egy 1200 négyzetméter alapterületű, kétszintes pince. Az előtérben zajlik az eligazítás és a beöltözés, majd az elsötétített, deszkákkal és különböző tereptárgyakkal kialakított pályán kezdődik a csata. (A pályát amúgy a Budapest Bullets paintball csapat tagjai – 4 évvel ezelőtti szerkesztőségi paintballozásunk házigazdái – tervezték.) A félhomályban UV fények világítanak csak, de ez elég ahhoz, hogy megfelelően tájékozódjunk, és a falak/deszkák UV festését észrevegyük. Egyetlen kivételt a két lépcső jelenti, ahol a balesetek elkerülése érdekében rendes világítás van.

Minden játékos egy mellényt, egy sisakot és egy műanyag fegyvert kap, ezeken találhatóak az érzékelők, a Raptor puska pedig infra fényt "lő ki" (150 méteres hatótávolsággal). A játék megkezdése előtt el kell dönteni, milyen játéktípust szeretnénk. Az FPS-fanatikusoknak sokáig nem kell ezt ecsetelni: deathmatch, team deathmatch vagy számos más, csapat alapú játékmód közül lehet választani. Egyúttal azt is a játékosok határozhatják meg, hogy egy találatnak milyen sebzése legyen (hány életet vonjon le), mennyi élettel induljanak a csapattagok, legyen-e másodlagos, gránátvető funkciója a puskának (ez nagyobb területen okoz találatot) stb. Az aréna üzemeltetői persze sokat segítenek, hogy mit érdemes, és azt is meg tudják oldani, ha esetleg a páratlan játékosszámnak köszönhetően nem egyforma létszámúak a csapatok: ilyenkor lehet az egyik csapat tagjainak több életet adni, vagy csak a kisebb csapat kap gránátokat.

PC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-ban

Az ott töltött idő alatt igyekeztünk minél változatosabban kihasználni a pályát: volt, hogy csak az alsó vagy csak a felső szintre koncentráltunk, de néhány menetben mindkét szintet "belaktuk". Igaz, ez utóbbi választáshoz kicsit talán kevesen voltunk (nagyobb a terület annál, hogy két ötfős csapat ne vesszen el néha rajta). Mindenesetre elég szórakoztató (bár kicsit talán gonosz) volt, amikor miután úgy kezdtük a kört, hogy a csapatokból 2-2 ember lent, 3-3 pedig fent indult, és csapattársammal felmentünk a többiekhez túlerőnek... :-)

A kör végén a puskákból számítógépbe töltik át az eredményeket, amikből rögtön statisztikákat is láthatunk: ki hányat lőtt, ki szerezte a legtöbb fraget a játék során, kinek volt legjobb a találati aránya stb., mindezt egyénileg és csapatokra is lebontva. Igen érdekes ilyenkor látni, ki lövöldözött esztelenül mindenre, és ki volt, aki inkább ésszel, kevés lövéssel próbált eredményeket elérni.

PC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-ban

Aki kedvet kapott a laser tag kipróbálásához, a Laser Force weboldalán további információkat találhat mind magáról a játékról, mind az arénáról. Végül pedig ezúton is köszönjük a Laser Force csapatának a játéklehetőséget! ■

PC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-banPC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-banPC Dome szerkesztőségi találkozó a Laser Force-ban

Köszönet az első három fotóért a Laser Force-nak.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló