New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech G110 Gaming Keyboard

Aránylag kevés extrát nyújt ez a gamer billentyűzet.

2010.07.17. 17:30 | szerző: Phoenix | Kütyü+hardver

A G110 a Logitech úgynevezett gamer billentyűzeteinek az egyszerűbb változatát képviseli. Semmi csilli-villi LCD kijelző, semmi sci-fi design, csak néhány extra funkció és extra gomb. Néhány? Pontosítsunk: jó néhány.

Logitech G110 Gaming Keyboard

Egészen pontosan 25 plusz billentyűt és egy görgőt találhatunk a G110-es bal oldalán és tetején. A baloldalon lévő tizenkét G-billentyű funkcióját tetszés szerint beállíthatjuk, természetesen makrókat is felvehetünk hozzájuk. Tehetjük ezt a driverben, vagy akár játék közben is az MR gyorsbillentyű segedelmével. Az MR mellett balra található M1, M2 és M3 gombok segítségével a 12 konfigurálható gombhoz három különböző parancskészletet is eltárolhatunk. Ehhez a háromhoz választhatunk saját háttérvilágítás színeket is, bár itt nem teljesen szabadon, csak pirosból és kékből kevergethetünk. A következő extra egy joystick ikonnal ellátott kétállású kapcsoló, amely a Windows billentyűket tiltja le. Mert ugye tudjuk, mennyire bosszantó a lövöldözés közben felugró start menü? (Hajjajjj, a régi szép idők, amikor az egész LAN-parti lefagyott egy véletlenszerűen megnyomott Windows gomb miatt... Nem is volt igazi gamer az, akinek a klaviatúrájából nem volt kiszaggatva a két Win gomb. Nekem van belőlük valahol egy befőttesüvegre való... :-) )

Továbbhaladva jobb felé egy fülhallgató és egy mikrofon ikonnal megjelölt gombot találunk. Ezek hivatottak a két eszközt külön-külön letiltani, amennyiben azok a G110 hátulján található bemenetekbe vannak csatlakoztatva. A billentyűzet ugyanis egyben USB-s hangvezérlő eszközként is funkcionál, így akár hangkártya nélkül is használhatjuk a fülhallgató és mikrofon csatlakozásokat. (Mellesleg ezek mellett van még hátul egy USB port is, hogy kéznél legyen egy ilyen is az asztalon.) A következő kapcsoló a háttérvilágítást kapcsolja ki-be. Jobb szélen négy multimédiás vezérlőbillentyűt találunk. Ezek Media Playerben gond nélkül működtek, Winampben nálam már nem igazán. Végül, de nem utolsó sorban egy Mute gomb is helyet kapott a G110-en, valamint egy görgő, ami nem az egér görgetőjét hivatott leváltani, egyszerűen hangerőszabályzásra szolgál. Kár, mert egy scroll funkciójú görgő a billentyűzeten kényelmes tud lenni.

Logitech G110 Gaming Keyboard

A driver hozza a már megszokott Logitech színvonalat, kellemes grafikai megjelenés, egyértelmű kezelés, és rendkívül igényes, zenés-flashes bemutató az extra gombokról. A beállítások tulajdonképpen csak a 12 G-billentyű funkcióira, és az M1-M3 beállításkészletekhez rendelt háttérvilágítás-színekre vonatkozik, nagyon nincs is mit túlbonyolítani. A szoftver feltelepíti amúgy az LCD Managert is, aminek a G110 esetében nem lesz jelentősége. Sőt, ha telepítésnél egy kicsit nem figyelünk oda, feltesz egy Ventrilót meg egy World of Warcraft próbaverziót is... Az installálás végeztével megnézi, hogy milyen játékok vannak a gépen, és létrehoz nekik egy-egy profilt. (Igaz, a gépemen nem sok sikerrel járt, mindössze három játékot talált, és talán mondanom sem kell, hogy ennél azért több van rajta... Gyári profilbeállítások pedig nem tartoztak a megtalált játékokhoz.)

A Logitech G110 egy hagyományos, mérsékelt mennyiségű extrát nyújtó billentyűzet, a svájci gyártótól megszokott kiváló minőségben. A gamerek a bal oldalra került 12 gombot programozhatják rajta tetszés szerint, ezt azonban kevés plusznak érzem ahhoz, hogy megindokolja a G110 24-25 ezer forint körüli árát. ■

Logitech G110 Gaming Keyboard

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló