Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech Wireless Speaker Z515

Egy újabb vezeték nélküli hangszórót próbáltunk ki.

2010.11.16. 10:05 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A nemrég nálunk járt Z515 nem az első vezeték nélküli hangszórója a Logitechnek, tavaly próbáltuk ki a Z-500-at, ez a mostani típus alapvetően tekinthető a felújított változatnak.

Logitech Wireless Speaker Z515

Az új modellben két 5 cm-es hangszórót találunk, amelyeket masszív fém rács véd a külső behatásoktól. Az ívelt kialakítású doboz előlapján két LED-et találunk, az egyik a vezetékmentes kapcsolatot, a másik a tápellátást jelzi (utóbbi narancssárgára vált, ha gyengül az akku töltöttsége). Jobb oldalra két csatlakozó került: egyik a tápegységé, a másik pedig egy 3,5-es jack bemenet. A hátlapról kihajtható támasz alatt találjuk az USB-s adóegységet, amit szállításkor praktikusan vissza is helyezhetünk a mélyedésbe. A Z515-be is akku került (tehát nem elemeket kell belepakolni), amelyet teljesen feltöltve kb. 9-10 óra üzemidőre számíthatunk.

A Z-500-hoz hasonlóan ezt a hangszórót is többféle forrásból hajthatjuk meg: a mellékelt USB adóval PC-nkről használhatjuk (XP alatt nem kellett semmilyen driver se hozzá), ráköthetünk a jack csatlakozón tetszőleges audioeszközt (pl. MP3 lejátszó), végül pedig Bluetoothon is rákapcsolhatunk megfelelő berendezést. A dokumentáció szerint iPhone/iPadhez lehet csak így hozzákötni, azonban egy Nokia N82 telefonnal kísérletezve is simán működött a Bluetooth párosítás.

Logitech Wireless Speaker Z515

A Z515 vezeték nélküli hatótávolsága kb. 10-15 méter, de ha falak is esnek az útba, akkor már sokszor recsegés volt tapasztalható 7-8 méteren is, vagy ideiglenesen megszakad a hang. Recsegés amúgy ritkán akkor is volt, ha közelben volt az adó, de lehet, hogy erről a túl erős elektroszmog tehet :-). A hangminőség átlagos, mélyekből érthető okokból kevés van, de ezt a terméket nem is szabad a hagyományos hangszórókhoz hasonlítani.

A Logitech Z515 hangszóró két év garanciával, 35 ezer forint körüli áron került a boltokba. A dobozban kapunk mellé egy cipzáras tokot is, amelybe a hangszóró mellé iPhone-unkat vagy iPodunkat is berakhatjuk egy külön rekeszbe. ■

Logitech Wireless Speaker Z515

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.