25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech Wireless Speaker Z515

Egy újabb vezeték nélküli hangszórót próbáltunk ki.

Írta: Dino

A nemrég nálunk járt Z515 nem az első vezeték nélküli hangszórója a Logitechnek, tavaly próbáltuk ki a Z-500-at, ez a mostani típus alapvetően tekinthető a felújított változatnak.

Az új modellben két 5 cm-es hangszórót találunk, amelyeket masszív fém rács véd a külső behatásoktól. Az ívelt kialakítású doboz előlapján két LED-et találunk, az egyik a vezetékmentes kapcsolatot, a másik a tápellátást jelzi (utóbbi narancssárgára vált, ha gyengül az akku töltöttsége). Jobb oldalra két csatlakozó került: egyik a tápegységé, a másik pedig egy 3,5-es jack bemenet. A hátlapról kihajtható támasz alatt találjuk az USB-s adóegységet, amit szállításkor praktikusan vissza is helyezhetünk a mélyedésbe. A Z515-be is akku került (tehát nem elemeket kell belepakolni), amelyet teljesen feltöltve kb. 9-10 óra üzemidőre számíthatunk.

A Z-500-hoz hasonlóan ezt a hangszórót is többféle forrásból hajthatjuk meg: a mellékelt USB adóval PC-nkről használhatjuk (XP alatt nem kellett semmilyen driver se hozzá), ráköthetünk a jack csatlakozón tetszőleges audioeszközt (pl. MP3 lejátszó), végül pedig Bluetoothon is rákapcsolhatunk megfelelő berendezést. A dokumentáció szerint iPhone/iPadhez lehet csak így hozzákötni, azonban egy Nokia N82 telefonnal kísérletezve is simán működött a Bluetooth párosítás.

A Z515 vezeték nélküli hatótávolsága kb. 10-15 méter, de ha falak is esnek az útba, akkor már sokszor recsegés volt tapasztalható 7-8 méteren is, vagy ideiglenesen megszakad a hang. Recsegés amúgy ritkán akkor is volt, ha közelben volt az adó, de lehet, hogy erről a túl erős elektroszmog tehet :-). A hangminőség átlagos, mélyekből érthető okokból kevés van, de ezt a terméket nem is szabad a hagyományos hangszórókhoz hasonlítani.

A Logitech Z515 hangszóró két év garanciával, 35 ezer forint körüli áron került a boltokba. A dobozban kapunk mellé egy cipzáras tokot is, amelybe a hangszóró mellé iPhone-unkat vagy iPodunkat is berakhatjuk egy külön rekeszbe.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Logitech Wireless Speaker Z515
  • Logitech Wireless Speaker Z515
  • Logitech Wireless Speaker Z515
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!