Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Poker Night at the Inventory

A Telltale Games új játéka – royal flöss vagy csak magas lap?

2010.11.27. 11:00 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

A kaliforniai Telltale Gamest eddig a kalandjátékairól ismerhettük elsősorban, ám most egy pókerjátékkal leptek meg minket. Dan Conners vezérigazgató szerint az ötlet úgy jött, hogy elgondolkodtak azon, vajon a videojátékok hősei mit is csinálnak, amikor épp nem keverednek kalandokba. El tudom képzelni, ahogy a szokásos péntek esti testületi sörözgetés közben felmerült a kérdés, majd az egyik alkalmazott felnézett a bárpult fölötti tévére, ahol a kötelező jelleggel beállított sportcsatornán épp egy pókerbajnokságot közvetítettek, majd a képernyő felé bökve felkiáltott: "Mit csinálnának? Hát pókereznek!"

Poker Night at the Inventory
Tycho emeli a tétet

A kiválasztott hősök ismerősek lehetnek mindenki számára: Max a hiperaktív nyúl a Sam & Max sorozatból, Strong Bad a Homestar Runner webes rajzfilmsorozatból, illetve a Strong Bad's Cool Game for Attractive People szintén TT kaladjáték-szériából, aztán itt van sokak nagy kedvence, Heavy a Team Fortress 2 piros csapatából, végül (de nem utolsó sorban) Tycho a Penny Arcade-től. Ők négyen gondoskodnak arról, hogy ne csak szimplán meglegyen az öt játékos a partihoz, hanem játékstílusukkal és humoros szövegeikkel szórakoztassanak minket. Bizony, jól láthatóan másként játszanak az egyes figurák – míg Tycho elégé óvatosan kezeli a pénzét és csak biztosra megy, addig Strong Bad előszeretettel blöfföl, Max totál kiszámíthatatlan, a Heavy pedig jó lapjárás esetén agresszívan emeli a tétet. A szövegeik pedig fenomenálisak! Nem egyszer hangosan felröhögtem, és alig tudtam a játékra koncentrálni, olyan jól szórakoztam rajtuk.

Poker Night at the Inventory
Mázlista piros vakarcs

Maga a játéktér egy raktárépület alatti titkos pókerklub. Tízezer dollárral kezdünk minden egyes partit, és hogy némi tétje is legyen a dolognak, kétfajta nyereményben részesülhetünk. Egyrészt a sima győzelmeinkkel új, stílszerű mintájú asztallapokat és kártyapaklikat oldhatunk fel, másrészt néha hőseink megszorulnak kissé anyagilag, és ilyenkor egy-egy becses tárgyukat ajánlják fel zsetonért cserébe. Ha sikerül nekünk kifosztani az illetőt, a tárgy a mi nyereményünk lesz, és máris aggathatjuk a karaktereinkre a Team Fortess 2-ben (szerencsére nem puszta kalapfesztiválról van szó, hanem általában hasznos tárgyakról).

Poker Night at the Inventory
Tycho enerváltan társalog...

Hangulatilag tehát nagyon ott van a Poker Night at the Inventory, de mi a helyzet a külcsínnel? Itt is talán a "hangulatos" jelzővel járunk a legjobban. Nincs DirectX 11, nincsenek speciális effektek (némi cel shadinget leszámítva), de korrekt a megjelenítés. A hangokról sem tudok túl sokat mondani, mivel nem tobzódik hangeffektekben a játék, viszont hatalmas piros pont az eredeti színészek szerepeltetéséért: minden karakter pontosan úgy beszél, ahogy azt a játékaikban megszokhattuk. Stílszerűen halk, jazzes muzsika szól a háttérben, sejtésem szerint a játékokból összevágva, mert egy Team Fortress 2 melódiát felismertem. De igazából erre se lehet sokat mondani: jó, hogy van, de csak a hiánya tűnne fel.

Poker Night at the Inventory
A Heavy rémálmairól mesél

És ezzel el is érkeztünk a sérelmeimhez. Azzal még nagy nehezen meg tudnék barátkozni, hogy mindössze egyféle pókert játszhatunk (Texas Hold'Em limit nélküli tétekkel), de azt már nem nagyon tudom megbocsátani, hogy multiplayer nincs benne. Nem értem: nagy ziccer lett volna, ha a Left 4 Dead sorozat mintájára mindenki választ magának egy karaktert, és azzal ül a zöld asztalhoz. Így viszont nem tudom, mennyire éri meg a négy eurót, mert igaz ugyan, hogy Team Fortress 2 csecsebecséket lehet vele nyerni, de ha ezt leszámítjuk, nem tud többet, mint a neten fellelhető számtalan ingyenes pókerjáték, és aki nem menthetetlenül TF2-addikt... Igaz, azoknak nincs ilyen jó hangulata.

Poker Night at the Inventory
Mintha kissé idegesek lennének az urak...

Kicsit bajban vagyok az értékeléssel, mert hiába a nagybetűs HANGULAT, a fergeteges humor, a kiváló szinkronhangok, ha egyszerűen kevésnek érződik maga a tartalom – illetve nincs lehetőségünk mások ellen játszani. Pókerfanatikusoknak és szenvedélyes TF2 itemgyűjtőknek viszont melegen ajánlott (illetve a munkahelyre is, ha van idő egy kis lazításra... ;-) ). ■

értékelés

Poker Night at the Inventory

Pozitívumok
  • Négy nagyszerű pókerjátékos
  • Nagyon jó humor
  • HANGULAT!
  • TF2 unlockok
Negatívumok
  • Nincs multi és nagyon hiányzik
Minimális rendszerigény: 2 GHz-es processzor, 1 GB RAM, 128 MB-os DirectX 8.1 kompatibilis videokártya
Ajánlott konfiguráció: Pentium 4 3 GHz vagy hasonló processzor, 256 MB-os videokártya
8,0
grafika 8
hangok 8
játszhatóság 9
hangulat 9
Poker Night at the InventoryPoker Night at the InventoryPoker Night at the InventoryPoker Night at the InventoryPoker Night at the InventoryPoker Night at the InventoryPoker Night at the Inventory

hozzászólások (4)

Jazoja
Jazoja 2010.11.27. 13:19
Én egy olyant szeretnék, ahol csak a TF2 szereplői vannak az asztal körül. Aztán mikor elnyertem a fegyverét, lőszerét, gatyáját is, akkor mehet a DM...
Skorpio90
Skorpio90 2010.11.27. 22:36
Jó cikk, tetszett.
Sityi
Sityi 2010.11.27. 23:42
Köszi szépen, igyekszem! ;-)
ajánlott olvasnivaló