Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

CD-n és Blu-rayen is megjelent a nagyszabású produkció felvétele.

2011.11.30. 12:10 | szerző: Dino | DVD

Tavasszal, egész pontosan 2011. május 14-én a budapesti Papp László Sportaréna adott helyet Ákos nagyszabású fellépésének, amely egyben az A katona imája címet viselő 2010-es album lemezbemutató koncertje is volt. A produkció egyetlen és megismételetlen volt, a monumentális méretűre sikeredett vászon más hazai sportcsarnokban nem fért volna el. Viszont természetesen felvétel készült az estéről, amely nemrég CD, DVD és Blu-ray formátumban is a boltok polcaira került.

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

A kétlemezes CD kiadványon a koncert – nyitánnyal együtt – 30 száma kapott helyet. Szintén ez adja a DVD és Blu-ray korongok gerincét, gyakorlatilag tökéletes minőségű koncertfilm keretében. 22 HD kamerával folyt a felvétel, ebből vágták össze a kb. kétórás felvételt. A setlist igen változatos volt, szerepelt benne a legutóbbi nagylemez 11 száma (tehát mindössze kettő maradt ki a programból), valamint sok más népszerű Ákos-szerzemény (Ideális popsztár, Indiántánc, Tanulékony szörnyeteg, Kihalt minden, Az utolsó hangos dal stb.). A látvány fő eleme a már említett óriási vászon a háttérben, amelyen jellemzően a koncertre összeállított vetítések mentek, néha pedig egy-egy kliprészletet is láthattunk (Szindbád dala). A fénytechnika nagy rakás reflektora pedig még tovább növelte a vizuális élményt. A színpadot amúgy nem pakolták tele díszletekkel, az együttesé volt szabadon az egész terület, amelybe egy középen mélyen a közönségbe nyúló kifutó rész is beletartozott.

Természetesen extrákat is kapunk, a DVD verzió esetében egy második korongon. Négy videóklip (Szindbád dala, A fénybe nézz, Szeress így, Utazó) és négy videónapló-bejegyzés tekinthető meg bónusz tartalomként. Ezek a 2011-es év történéseiről szólnak, a NAMM show meglátogatásától a videóklip-forgatásokon át a koncert előkészületeiig.

Bár a DVD képminősége is csodás, a maximalisták választhatják a Blu-ray kiadványt, amelyen teljes HD anyagot kapnak készhez, és mint azt még a sajtótájékoztatón megtudtuk, ezen a verzión nem esik sehol se 30 Mbit alá az adatfolyam. A hangról szintén nem lehet negatívan nyilatkozni: a DVD változaton Dolby Digital 5.1, DTS és sztereó hangsávok találhatóak.

Az Arénakoncert 2011 egy újabb igényes Ákos kiadvány, a három formátum között pedig biztos, hogy minden rajongó megtalálja a neki legmegfelelőbb(ek)et. Talán zárásul még megemlítendő, hogy mindegyik változathoz egy kis füzetke is tartozik, Tyukodi László fotóival. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló