25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Auto Club Revolution

Ingyenes online autóversenyen dolgozik az Eutechnyx.

Írta: Sityi 6 hozzászólás

Ingyenes online játékokkal nemhogy Dunát, de Amazonast lehetne már rekeszteni – viszont az autós műfaj egyáltalán nem dúskál ilyen címekben; és ami van, az is leginkább az árkád műfajba tartozik. A brit Eutechnyx viszont úgy döntött, életképes lehet egy szimulátor is ebben a mezőnyben! A jelenleg is zajló zárt bétatesztről jelentkezem.

Auto Club Revolution

Autóbolondok Facebookja
Tulajdonképp böngészőnkön keresztül intézünk mindent a játékban a versenyek kivételével: ezen a felületen vásárolhatjuk meg álmaink autóit, dekorálhatjuk azokat, sőt, jelen cikk írásának napján élesedett a tuning: a Need for Speed Undergroundhoz (és leszármazottaihoz) hasonlóan sokféle alkatrésszel növelhetjük autónk teljesítményét. Nincs is annál szebb, amikor a kollégáinknak, osztálytársainknak mutathatjuk meg okostelefonunkon, milyen klassz járgányt spéciztünk fel – nemcsak mechanikailag, de vizuálisan is. :-D A Facebook párhuzam pedig egyértelműen előjön, ahogy a profilunkban turkálunk, illetve a lobbiban a többiek adatlapját nézegetjük: lehet például barátkozni, like-olni egymás verdáit, megnézhetjük az elért achievementeket, és így tovább.

Auto Club Revolution

Az élet négy keréken
Maga a vezetés élménye meglepően jó, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy még csak béta állapotban van a játék. Aki arcade élményekre vágyik, az nem fogja az Auto Club Revolutiont szeretni – bekapcsolt segítségekkel ugyanis nem fog magától menni az autó. Ezeket a segítségeket inkább úgy kell elképzelni, mint ami a hétköznapi kocsikban van: kikapcsolásukkal egyszerűen agresszívabb, „versenyautósabb” lesz a gépállat. A grafika egész pofás már most is, bár szerintem még egy kicsit sivár, a hangok viszont a helyükön vannak. Az irányításhoz pedig egyértelműen kormány ajánlott, elvégre szimulátorról beszélünk – de billentyűzettel vagy gamepaddel is egész tűrhető.

Auto Club Revolution

Pályák terén vegyesen fogunk kapni igazi helyszíneket, mint amilyen Spa vagy Silverstone, de lesznek fiktív aszfaltcsíkok is. Ami pedig a járgányokat illeti: csak igazi márkák igazi modelljeivel fogunk versenyezni. A bétában már 28 autó érhető el az Opel Corsa OPC-től kezdve a BMW M5-ön át a Bugatti Veyronig, és ezek bizony saját karakterisztikával rendelkeznek egytől egyig.

Auto Club Revolution

Ami viszont az Auto Club Revolutiont igazán különlegessé teszi, az az autógyárakkal történő együttműködés – ugyanis könnyen megeshet ennek keretén belül, hogy például a Genfi Autószalonra időzített modellbemutató nemcsak a kiállításra, hanem az ACR-re is vonatkozik. Igen, jól olvastátok: az autókiállítással egy időben a játékban is kipróbálható lesz az ott bemutatott gépkocsi. Hagyok egy kis időt, hogy ezt megemésszétek... ;-)

Auto Club Revolution

Vigyázz, kész, rajt! – de mikor?
Ahogy említettem, jelenleg a zárt bétateszt zajlik, de napról napra egyre több embert hívnak játszani. Aki szeretne jelentkezni, az autoclubrevoltution.com oldalon megteheti, de ha minden igaz, nem is olyan sokára nyitottá teszik a bétát, és 2012 első felében a fejlesztés elérheti az 1.0 verziószámot. Ami pedig a piszkos anyagiakat illeti: a megszokott módon itt is mikrotranzakciós modellel fognak operálni a fejlesztők. Elvileg a pályákért nem kell majd fizetni külön, azok ingyen járnak minden egyes frissítéskor, csupán az autók azok, ahol az egzotikusabb ritkaságok (amik nem feltétlenül jobbak „kommerszebb” társaiknál) kerülnek-kerülhetnek némi pénzbe.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
 • Auto Club Revolution
Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

emdy
emdy [3]
Üdv:
A minap volt szerencsém kipróbálni.
Még régebben regeltem és jelentkeztem a beta tesztre.
Most jött meg a beta kulcs hozzá.
Nos kezdeném ott hogy a grafika az nagyon tetszett,szinte valóságos.
Az autó kezelése is elég jónak tűnik,igaz csak az Opelt tudtam kipróbálni meg pár pályát. De nem mondhatom róla hogy nagyon árkád,jó nem is egy hc szim de pont jó .
Érdekes volt hogy a váltást nem tudtam bekalibrálni a kormányon levő fülekre ,így csak H váltót használva mentem,de így még nagyobb "kihívás" volt.
A segítségeket is próbáltam volna kikapcsolni de valahogy nem sikerült,de ennek ellenére is jó volt körözgetni vele.
Ha elkészül jó kis játék lehet belőle ,kérdés milyen tartalom párosul hozzá.
Igazából nem tudok mondani sok rosszat róla ,hacsak azt nem ,ami engem zavart hogy nem volt cokpit nézet,és csak a gép tető nézettel tudtam menni ,így elsőre jónak tűnik.
Az is igaz olyan nagyon sokat nem mentem vele,mivel nem engedett további kocsikra pályákra,annyira nem is néztem utána mi volta az oka,ennyi elég volt,ha meg jelenik ,van rá esély hogy a kész játékot,megveszem. De ez még a jövő titka.
red5
red5 [627]
Ismerem a többi verzióját is, a japánt már szintén lelőtték, a német Level-R és az amerikai Heat Online él még. Viszont ezek már nem tetszenek. Igazából a Project Torque is valahogy az Elenor nevű patchig volt az igazi, utána egyre rosszabb lett. Addig a pontig viszont nagyon szerettem:-)

Ez viszont eddig ígéretesnek tűnik.
Sityi
Sityi [1613]
A Level-R és a Project Torque ugyanaz a játék, csak az egyes földrajzi régiókban másként hívják.
sHarris
sHarris [3225]
Ha ehhez is kétmagos proci kell, innentől kezdve az életem összes hátralévő éjszakáját a párnámat zokogva szorongatván fogom eltölteni. Nagyon jónak tűnik, pláne úgy, hogy szimulátorról van szó.

@red5
Azt a játékot is nagyon szerettem, kár érte. Mindenesetre, van egy ázsiai(?) verziója is, ami tökugyanaz a játék, csak... nem, egy az egyben ugyanaz. Level-R a neve.
red5
red5 [627]
Ígéretesnek tűnik a leírtak alapján. Anno nagyon szerettem a Project Torque nevezetű magyar fejlesztésű online autós játékot. Bízom benne, hogy ez át tudja venni a helyét:-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)